iulie 23, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ce tipuri de anvelope aveți nevoie pentru camion. Descoperiți tipul ideal pentru camionul dvs.

Există multe opțiuni de anvelope pentru camioane, pe piață. Atunci când căutați anvelopele potrivite pentru camionul dvs., trebuie să țineți cont de vreme și de multe alte variabile. În acest articol vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să găsiți avelopele perfecte, în funcție de necesitățile dvs.

Dacă vehiculul dvs. are tracțiune integrală sau 4 × 4, cu siguranță vă veți dori ca cele patru pneuri să fie de același tip. Cu toate acestea, dacă dețineți un vehicul 4 × 2 (tracțiune față sau spate), aveți posibilitatea să modificați mărimea, suprafața de rulare și tipul de pneu între axele din față și din spate.

Tipuri de anvelope

Anvelope pentru camioane

Aceste anvelope nu pot fi folosite doar la camion, dar și la SUV-uri sau CUV-uri. Sunt anvelope pentru mărfuri grele sau off-road. Anvelopele pentru camioane oferă o mai bună manevrabilitate , aderență și sunt mai puțin zgomotoase comparativ cu anvelopele pentru orice tip de teren sau drumuri noroioase.

Aceste anvelope sunt foarte utile pentru proprietarii vehiculelor menționate mai sus, deoarece sunt rezistente atât pe drumuri asfaltate, cât și off-road și sunt potrivite pentru orice anotimp.

Anvelope “off-road”

Acest tip de anvelope de teren oferă performanțe superioare pe terenuri stancoase, nisipoase, noroioase și pietriș. Au tăieturi profunde (brazde) pentru a avea capacitatea de a se agăța de pământ și pentru a oferi o tracțiune maximă pe drum accidentat. Cu toate acestea, anvelopele “off-road” sunt mult mai zgomotoase pe șosele, iar pe autostradă un vehicul echipat cu astfel de anvelope se conduce greu.

Pneurile “off-road”sunt pentru șoferii care trebuie să se deplaseze frecvent în zone neasfaltate sau pe terenuri stâncoase. Acestea au fost concepute pentru terenuri accidentate sau neasfaltate, au o rezistență mare la găurire și sunt potrivite în general pentru toate anotimpurile.

Pneuri pentru orice tip de teren

Pneurile pentru orice tip de teren, după cum le spune și numele, pot fi folosite pentru orice tip de drum. Ele sunt mai silențioase pe drumuri sau suprafețe asfaltate decât anvelopele “off-road” și oferă o experiență mai bună de conducere pe drumuri umede, stâncoase, noroioase sau nisipoase decât anvelopele obișnuite. Anvelopele pentru orice tip de teren sunt bune în orice moment al anului.

Dacă trebuie să conduceți cu aceeași frecvență pe șosele asfaltate și neasfaltate, atunci anvelopele pentru orice tip de teren sunt perfecte pentru dvs.

Anvelope pentru zone noroioase

Anvelopele pentru zonele noroioase au spații mai largi pe suprafața de rulare, oferind mai mult spațiu pentru ca noroiul sau suprafețele inegale să se deschidă. Această caracteristică permite eliminarea rămășițelor, cum ar fi nisipul, noroiul sau pietrele de pe anvelope.

Călcătura anvelopelor pentru orice anotimp sau pentru orice tip de teren nu degajă noroi sau pietre la fel de ușor ca acest tip de anvelope. Dacă aceste rămășițe de noroi sau pietre nu sunt eliminate, tracțiunea va scădea pe suprafețele neregulate.

Anvelopele pentru zonele noroioase sunt pentru șoferii care, de cele mai multe ori, trebuie să conducă pe șosele neuniforme și neasfaltate, dar nu au nevoie de anvelope foarte performante.

Anvelope de iarnă

Similar anvelopelor pentru autoturisme, pneurile de iarnă pentru camioane oferă performanțe mai bune în condiții de zăpadă sau gheață decât pneurile de teren. Aceste anvelope sunt moi, nu îngheață când este frig, au o tracțiune îmbunătățită pe zăpadă și pot fi prevăzute cu ținte pentru drumurile cu gheață.

Anvelopele de iarnă sunt potrivite pentru vreme de iarnă extremă. Pentru mai mult confort, este recomandat ca fiecare șofer să aibă un set de anvelope pentru fiecare tip de situație cu care se confruntă.

Anvelope pentru sarcini grele

Dacă sunteți proprietarul unui camion, unul dintre obiectivele dvs. principale este să profitați la maximum de capacitatea de încărcare a vehiculului. Pentru o astfel de situație, anvelopele pentru mărfuri grele sunt cea mai bună opțiune. Aceste anvelope vă oferă o rezistență și o longevitate mare și o bună capacitate de conducere pe șosele sau pe șantier.

În cazul în care întâmpinați o problemă cu camionul dvs. în apropiere de Arad, nu intrați în panică. Puneți mâna pe telefon și sunați-ne. Noi, cei de la Matei Truck Service, ne ocupăm de reparații camioane în Arad.

Și asta nu e tot. De îndată ce vom fi sunați, vom răspunde prompt solicitărilor, cu ajutorul serviciului de atelier mobil complet echipat. Vă vom oferi diferite intervenții de natură mecanică, electrică, electromecanică și de vulcanizare şi înlocuiri anvelope.

Pe o rază de 100 km în jurul orașului Arad, noi vă oferim cele mai bune servicii de reparații clime camione Arad, reparații remorci camioane în Arad etc.

Contactați-ne, căci nu veți regreta!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}