august 22, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 semne că aveți probleme cu camionul

3 semne că aveți probleme cu camionul

Dacă sunteți o persoană care deține sau conduce un camion, știți că la fel cum se întâmplă cu orice alt autovehicul, pot să apară diverse probleme auto pe care trebuie să le urmăriți. Acest lucru este în special valabil pentru camioanele mai vechi și în mod specific cele care sunt conduse pentru cantități mari de timp.

Fiind șofer sau deținător de camion, sunteți familiarizat cu acel sentiment familiar ca atunci când vă sare o roată din mers sau acel moment în care observați cum roata camionului dumneavoastră pierde aer după câteva zile. Frânele camionului încep să cedeze cu cât se acumulează mai mulți kilometri și același lucru se întâmplă cu farurile, triplele sau orice alt bec de pe camion. Eventual, acestea vor necesita reparații sau înlocuire.

Scopul Matei Truck Service este să pună pe picioare din nou camionul dumneavoastră avariat trecându-l prin toate etapele unei reparații profesionale și de durată: de la diagnosticări, până la reparații electrice și mecanice aveți la dispoziție o echipă dedicată cu cei mai buni mecanici ce oferă suport 24/7.

Cu toate acestea, până să ajungeți într-un service de camioane, cum sunt cei de la Matei Truck Service, iată trei semne ce ar putea indica că autoturismul dumneavoastră necesită reparații în curând.

  1. Aveți probleme cu roțile

Dacă simțiți că aveți probleme cu roțile, probabil că aveți dreptate. Dacă autoturismul dumneavoastră nu merge la fel ca înainte, acest lucru ar putea indica probleme cu roțile. Același lucru se întâmplă și dacă observați că roțile par mai moi pe vreme ce trece timpul.

Dacă umflați constant roțile și acestea tot se dezumflă în timp, ar putea indica faptul că există o mică spărtură undeva care necesită reparație sau s-ar putea să fie necesară înlocuirea întregii roți.

Dacă roțile par prea plate și aveți probleme cu acvaplanarea sau frânarea, atunci ar trebui să vă îndreptați către service de urgență.

În cazul în care se întâmpla ca roțile să explodeze pe drum, apelați la un serviciu de tractare.

  1. Frânele dumneavoastră nu funcționează în parametri normali

Un alt semn pentru care ar trebui să-ți consulți service-ul local include faptul că frânele dumneavoastră nu funcționează în parametri normali. Dacă atunci când frânați observați că acestea nu au eficiența sau rapiditatea de înainte, s-ar putea să fie nevoie să înlocuiți câteva piese. Frânele camioanelor sunt în special predispuse la probleme întrucât sunt folosite atât de frecvent, așa că urmăriți frânele și cum funcționează acestea tot timpul.

  1. Farurile dumneavoastră pâlpâie

Dacă farurile camionului dumneavoastră pâlpâie ar putea indica o problemă electrică serioasă și această problemă trebuie rezolvată imediat. Dacă nu vă ocupați de aceasta pe cât de repede posibil, ar putea să determine pierderea funcționării camionului, ceea ce ar putea cauza un accident sau o tragedie. Îndreptați-vă către service de urgență dacă observați că au loc anumite probleme electrice. Este important să aveți grijă de reparația camionului dumneavoastră, fiindcă neglijarea acestui aspect poate duce la serioase consecințe pe termen lung.

Ultimele sfaturi înainte de a porni la drum

Acestea sunt doar trei dintre cele mai semne ce se pot ivi la defecțiunea unui camion, însă asta nu înseamnă că sunt singurele și doar după aceste trei semne trebuie să vă ghidați în continuare pe parcursul de șofer de camion, există nenumărate probleme ce pot apărea, așa că în timp ce conduceți un camion trebuie să fiți cu ochii în patru.

O dată cu conducerea unui camion vine și o responsabilitate uriașă asupra bunurilor pe care le transportați, dar și a vieților celor din jurul dumneavoastră, având în vedere că foarte puțini oameni scapă nevătămați din accidentele cu camioane. Conduceți responsabil, luați-vă toate măsurile de precauție necesare și fiți atenți la toate problemele mecanice și electrice ce pot apărea la camion, fiindcă de aceste aspecte poate depinde viața unor oameni.

În ciuda acestor potențiale probleme pe care va trebui să le urmărești la fel ca și cu oricare altă mașină, viața de șofer de camion este una foarte frumoasă și o dată cu jobul acesta vin o mulțime de avantaje, așa că nu vă descurajați și porniți la drum !

Vă dorim drumuri bune și fără incidente !

 

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}