august 23, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 motive pentru care ar trebui să deveniți șoferi de camion

5 motive pentru care ar trebui să deveniți șoferi de camion

Condusul unui camion este o treabă mare și cineva trebuie să o facă. De ce nu ați putea fi dumneavoastră acel cineva? Cererea pe piață a șoferilor pe camion este foarte mare și continuă să crească de la an la an. Acum este momentul potrivit să luați în considerare construirea unei cariere.

Industria transporturilor este într-o continuă creștere în România și tot mai mulți antreprenori aleg să investească în firme de transporturi. Cu atât de multe firme de transporturi și o cerere atât de mare pe piață a camioanelor, este necesar să și conducă cineva aceste camioane nu-i așa?

Credeți că vi se potrivește această industrie? Vă întrebați de ce ar trebui să vă luați toate categoriile de permis și să deveniți în acest moment un șofer pe tir? V-am pregătit 5 motive serioase pentru care aceasta s-ar putea să fie cariera perfectă pentru dumneavoastră.

  1. Pur și simplu iubiți condusul

Visul de a porni la drum deschis nu este pentru toată lumea. Să fie în controlul unui vehicul foarte mare poate fi captivant pentru unii, însă descurajator pentru alții. Dacă condusul este distractiv și credeți că vă puteți descurca cu sarcina de a conduce un camion, viața ca și șofer de tir s-ar putea să fie potrivită.

Mai mult decât atât, ce ar putea fi mai frumos decât să cuceriți traficul la ora de vârf în orașele majore în spatele volanului unui camion, sau călătorind de-a lungul drumurilor și bucurându-vă de priveliștile pe care această țară le poate oferi?

  1. Vă descurați foarte bine sub presiune și nu vă este frică de munca grea

Situațiile de care vă veți lovi ca și șofer de tir variază de la condiții meteo severe până la construcții ale drumurilor copleșitoare sau trafic foarte mare. Acest job necesită o răbdare extraordinară, atingerea destinației în timp util cu o încărcătură sigură și întreagă.

Folosindu-vă de dispecerii de la firma pentru care lucrați, citind harta și folosind GPS-ul, cu siguranță vă veți descurca să ajungeți la destinație în timp util. Este necesară o manieră răbdătoare și o capabilitate de a avea mintea limpede atunci când se ivesc situații neprevăzute. Probleme ca acestea pot fi chiar provocări distractive pentru dumneavoastră.

  1. Nu vă place deloc rutina celor 8 ore fixe

Să stați într-un birou în fiecare zi holbându-vă la același perete este îngrozitor pentru dumneavoastră? V-ați săturat de munca la fabrica de producție și naveta zilnică până acolo? Din fericire, există atât de multe opțiuni când vine vorba de conducerea unui camion.

Cu ajutorul școlii de șoferi locale, poți găsi o companie de transporturi cu care să te simți confortabil. Poate sună mai bine condusul în echipă pentru dumneavoastră. Indiferent care ar fi cazul, dacă ideea unui job plictisitor și monoton de 8 ore nu vă place, o carieră ca și șofer de tir ar putea fi soluția ideală.

  1. Nu aveți banii sau timpul necesar să faceți o facultate

Vestea bună este că jobul ca și șofer de tir nu necesită petrecerea a patru ani în facultate și apoi plata unor rate pentru împrumuturile dedicate finanțării acestei etape. Multe companii oferă opțiuni pentru acoperirea costurilor diverselor cursuri.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să învățați pentru a obține categoriile necesare la școala de șoferi și să ai la îndemână banii cu care să achiți această școlarizare. De îndată ce veți lua permisul și veți obține un job, veți fi pe drum înainte să vă dați seama.

  1. Vă doriți un job mai bine plătit

Să recunoaștem: cu toții avem nevoie de un salariu corespunzător pentru a supraviețui. Este chiar mai bine dacă vă rămân bani pe care să îi investiți în familie sau hobby-uri.

Dacă în momentul de față aveți deja un job, dar câștigați mai puțini bani decât ar trebui să o faceți, luați în considerare o carieră în industria transporturilor. Veți aduce în curând acasă un salariu mai bun ca niciodată, veți obține toate beneficiile de sănătate necesare, dar veți și contribui la pensie. Nu ar fi cazul să fiți plătit atât cât meritați?

Nu uitați să treceți pe la noi în service-ul de camioane înainte de a porni la drum sau de câte ori aveți o  defecțiune. Matei Truck Service vă stă la dispoziție de îndată ce v-ați făcut o programare pentru service camioane in Arad.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}