august 16, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 pași de urmat dacă camionul se supraîncălzește pe drum

5 pași de urmat dacă camionul se supraîncălzește pe drum

În următorul articol Matei Truck Service Camioane din Arad, vă va indica pașii pe care trebuie să îi urmați în cazul supraîncălzirii motorului camionului.

Camioanele de astăzi au sisteme de răcire mult mai sofisticate (echipate cu mai mulți senzori de căldură și ventilatoare electrice). Aceste modele noi permit motorului să rămână activ pe orice tip de vreme. Cu toate acestea, nu se poate evita supraîncălzirea motorului.

Există multe motive pentru care camionul dvs. se poate supraîncălzi. Componentele, cum ar fi furtunurile de cauciuc, garniturile și pompele de apă pot provoca scurgeri datorate uzurii. De asemenea, anumite condiții de conducere, cum ar fi traficul intermitent într-o zi fierbinte, pot genera presiune semnificativă la sistemul de răcire și pot provoca o defecțiune.

Din fericire, puteți evita supraîncălzirea motorului, efectuând o întreținere regulată a camionului În acest fel, veți ști dacă nivelurile lichidului de răcire și al uleiului sunt corecte și dacă furtunurile, ventilatoarele, termostatul și alte părți ale sistemului de răcire sunt în stare bună.

Dar ce faceți dacă indicatorul dvs. de temperatură începe să crească la “H” sau lumina de avertizare a motorului aflată la bord clipește?

În primul rând, iată ceea ce ar trebui să păstrați întotdeauna în portbagaj în caz de supraîncălzire:

  • Set de scule mici și de bază
  • Ulei
  • Lichid de răcire
  • Prosop
  • Mănuși de lucru

 

Mai jos, vă vom dezvălui pașii pe care trebuie să îi urmați dacă camionul dumneavoastră se supraîncălzește:

Porniți căldura

Acest lucru poate părea puțin contradictoriu, dar astfel căldura de la motor va pătrunde habitaclu, reducând presiunea sistemului de răcire a motorului. În anumite circumstanțe, acest lucru poate fi suficient pentru a impiedica supraîncălzirea. Veți ști că această manevră funcționează dacă becul avertizare se stinge sau dacă indicatorul de temperatură revine în poziția neutră.

Parcați

Dacă camionul dvs. continuă să se supraîncălzească după ce ați condus câteva minute cu căldura pornită, parcați într-un loc sigur și opriți motorul. Este cel mai sigur mod de răcire a motorului. Dacă aveți nevoie de asistență de-a lungul drumului, contactați-ne și vă vom oferi cele mai bune sfaturi.

De asemenea, vom interveni rapid cu atelierul nostru rapid. Ne mândrim cu un service de camioane în Arad performant. Oferim și servicii de service tir în Arad și reparații camioane în Arad. Oferim multe servicii șoferilor de tir și camioane.

Fiți răbdători

Dacă nu aveți asistență de-a lungul drumului, opriți-vă. Va dura cel puțin 15 minute pentru a se răci motorul. Între timp, nu încercați să deschideți capota. Sistemul de răcire al unui camion care s-a supraîncălzit poate depăși 230 de grade. Dacă deschideți capota, există riscul să vă opăriți din cauza apei calde sau aburului. Amintiți-vă că siguranța dvs. personală este cea mai importantă.

Adăugați lichid de răcire

Dacă ați așteptat cel puțin 15 minute, iar sistemul este deja rece la atingere, puneți-vă mănuși, deschideți capota și localizați capacul radiatorului. Apoi acoperiți-l cu un prosop și slăbiți-l ușor pentru a elibera presiunea acumulată. Apoi îndepărtați-l complet și adăugați încet niște lichid de răcire, jumătate apă și jumătate antigel până când ajunge la nivelul potrivit care este marcat cu o linie. În cele din urmă, puneți capacul și porniți motorul. Dacă indicatorul de temperatură revine la normal sau lumina de avertizare se stinge, puteți porni din nou la drum în timp ce monitorizați indicatorul de temperatură.

Contactați profesioniștii

În primul rând, în cele mai multe cazuri, adăugarea lichidului de răcire nu rezolvă problema care a cauzat supraîncălzirea motorului camionului, dar poate răci motorul până ajung profesioniștii la dvs.

După cum deja am precizat mai sus, echipa noastră oferă cele mai bune servicii de natură mecanică și electrică. Odată ce ne veți contacta vom încerca să ajungem la dvs în cel mai scurt timp.

Odată ajunși, vom inspecta sistemul de răcire al camionului și vom încerca să soluționăm defecțiunea în mod cât mai eficient. Este important ca în timp ce conduceți, să acordați atenție indicatorului de temperatură și să rețineți ce se întâmplă înainte și după supraîncălzire. Aceste informații de bază ne vor fi de mare ajutor în diagnosticarea problemei.

Drum fresh să aveți!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}