mai 30, 2019
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 sfaturi care vor mări durata de viață utilă a bateriei camionului basculantă

În articolul următor Matei Truck Service din Arad vă va oferi 5 sfaturi foarte importante care vă vor permite să aveți grijă și să păstrați în stare bună bateria noului dvs. camion basculantă.

Ca șofer pe un camion basculantă trebuie să cunoașteți foarte bine toate componentele importante ale vehiculului dvs., cum ar fi bateria. Dacă doriți să maximizați durata de viață a acesteia când cumpărați o nouă basculantă, atunci ați ajuns în locul potrivit.

Corpul nostru are părți vitale care, fără ele, nu am putea trăi. Un camion basculantă funcționează în același mod: are și componente vitale care sunt importante pentru funcționarea sa. Bateria este inima noii dumneavoastre basculante. Fără aceasta, vehiculul dvs. nu ar funcționa.

Ce poate afecta performanța și durata de viață a bateriei?

Ralanti inutil

Schimbare bruscă a vitezei de deplasare

Modificări de temperatură sezoniere

Dispozitive suplimentare ale vehiculului care consumă energie suplimentară.

Inspectați noua baterie a basculantei de  fiecare dată când faceți schimbarea de ulei

Noua dvs. basculantă va fi responsabilă de transportul încărcăturilor grele și pentru asta aveți nevoie de o baterie puternică, care asigură suficientă energie întregului vehicul.

Verificați bateria basculantei la fiecare schimbare a uleiului, adică la fiecare 4000 sau 5000 km. Amintiți-vă că o basculantă este foarte diferită de conducerea unei mașini. Când efectuați aceste inspecții, căutați semne de:

fisuri

coroziune

murdărie

umiditate

Cabluri defecte sau desprinse

Puteți reduce orice tip de cheltuieli de întreținere dacă decoperiți defectele sau problemele la timp. De exemplu, în cazul în care noua dumneavoastră basculantă cedează la jumătatea drumului, vor exista multe costuri suplimentare, cum ar fi costul macaralei și atelierului auto.

Timpul de inactivitate al vehiculului dvs. este cel mai rău pentru că nu veți câștiga bani dacă vehiculul dvs. nu funcționează.

Cumpărați baterii de bună calitate

Bateria noii dumneavoastre basculante nu va rezista pentru totdeauna. Când vine timpul să o schimbați, asigurați-vă că ați cumpărat una de calitate foarte bună. Nu uitați că ceea ce plătiți este ceea ce obțineți.

Nu riscați să cumpărați un produs ieftin și de proastă calitate, deoarece este foarte probabil să nu funcționeze mult timp. În acest caz cheltuiți bani degeaba.

O baterie pentru basculantă, de proastă calitate, poate duce la:

Pornirea lentă a motorului

Nivel scăzut de lichide

Transmisie electrică incorectă

Deteriorarea sistemului de încărcare

Achiziționați o baterie cu garanție

Dacă doriți să vă asigurați că investiția dvs. este protejată, cumpărați întotdeauna bateriicu garanție pentru  camion. Aceasta este, de asemenea, un mod de a ști că bateria pe care o cumpărați este de calitate și că va avea o durată de viață utilă prelungită.

Cumpărați bateria recomandată de producător

Acest punct se aplică fiecărei părți a noii dumneavoastră basculante. Piesele recomandate de producător sunt cea mai bună opțiune. De ce? Unul dintre obiectivele fiecărui producător este acela ca vehiculele lor să aibă cea mai bună performanță pe piață. Pentru a se întâmpla acest lucru, ei folosesc componente de înaltă calitate care au o durată lungă de viață.

5. Opriți luminile înainte de a opri camionul basculantă

Luminile pot fi cel mai rău inamic al bateriei unei basculante noi. Dacă uitați să le opriți, acestea pot consuma tot curentul din baterie.

Dacă se întâmplă așa ceva, nu veți putea porni motorul sau să vă continuați traseul, cel puțin nu înainte de a o reîncărca complet. Acest lucru vă va face să pierdeți mult timp și chiar vă va determina să rămâneți în mijlocul drumului.

În cazul în care se întâmplă acest lucru, vă recomandăm să ne contactați, dacă vă aflați în Arad. Oferin cele mai bune servicii de reparații camioane în Arad. Datorită faptului că dispunem de un atelier mobil performant, putem interveni prompt pentru a face diagnosticări și depanări în trafic. 

Prin urmare, indiferent dacă vă veți confrunta cu o problemă mecanică sau electrică, specialiștii noștri cu vastă experiență în domeniu, vă vor oferi rezolva problema în cel mai scurt timp posibil. Important este să ne contactați, de restul ne ocupăm noi, căci avem cu ce și suntem și foarte buni în ceea ce facem.

Drum fără incidente vă dorim! 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}