iulie 24, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 sfaturi pentru o planificare efectivă a procesului de întreținere a flotei de camioane

Matei Truck Service din Arad vă oferă în acest articol câteva sfaturi privind întreținerea flotei dvs. Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă asigurați că vehiculele sunt întotdeauna în cea mai bună formă posibilă.

O eficiență sporită a combustibilului și mai puține avarii ale vehiculelor este visul oricărui manager sau proprietar de flotă. Dar cât de proactiv sunteți atunci când vine vorba de întreținerea tuturor camioanelor? Rețineți că menținerea acestora în stare bună va îmbunătăți eficiența consumului de combustibil și ciclul de viață. Totuși, atunci când intrați în lumea afacerilor, adesea ignorați întreținerea de rutină.

In cazul in care aveti probleme cu camionul in trafic, Matei Truck Service sta la dispozitia dumneavoastra cu:

Pentru a evita sau a reduce defectiunile camioanelor in timpul curselor va recomandam sa apelati la serviciile Matei Truck Service unde veti beneficia de:

Pentru programari sunati la: 0746 031 551 (Matei Vasile)

Decideți cine va fi responsabil

Uneori, întreținerea camioanelor nu se efectuează pur și simplu pentru că toată lumea presupune că altcineva se ocupă de efectuarea acestor revizii. Pentru a evita acest tip de confuzie, indicați clar cine este responsabil. Adesea, este bine ca fiecare șofer să se ocupe de vehiculul pe care îl conduce, deoarece are mai mult control asupra lui. El îl poate monitoriza și gestiona în mod corespunzător.

Creați o listă cu elementele care trebuie revizuite și întreținute constant

O modalitate de a vă asigura că nu omiteți sarcini importante de întreținere este crearea unei liste de verificare. Această listă poate fi unică în funcție de nevoile flotei sau ale vehiculelor dvs. Cu toate acestea, indiferent de situație lista trebuie să cuprindă următoarele elemente în timpul reviziei unui vehicul:

– Schimbarea uleiului de motor și al filtrului

– Lichid de transmisie

– Filtru de combustibil

– Lichid de răcire

– Articulații omocinetice

– Curele si furtune

– Componente ale sistemului electric

– Sistemul de frânare

– Sistemul de direcție și suspensie

– Anvelope, arcuri

– Sistemul de evacuare

– Luminile exterioare și interioare

– Centurile de siguranță și structurile scaunelor

– Scurgeri de lichid

– Sisteme auxiliare

– Cadru și mecanism de rulare etc.

Această decizie va varia de la flotă la flotă. Esențial este stabilirea unui sistem care să garanteze o responsabilitate adecvată pentru întreținerea necesară a fiecărui vehicul.

Includeți întreținerea preventivă

Să așteptați până când unul dintre camioanele aflate în flota dvs. se defectează, pentru a efectua reparații, este pur și simplu ineficient și poate provoca costuri neașteptate în ceea ce privește reparațiile. Fiți proactiv și optați pentru o întreținere preventivă pentru întreaga dvs. flotă de camioane.

În timpul lucrărilor de întreținere, responsabilul cu revizia sau reparația va verifica dacă există semne de uzură care ar putea cauza defecțiuni în viitor.

Utilizați tehnologia

Deși supravegherea și organizarea flotelor s-a făcut manual foarte mulți ani, era digitală modernizează practic tot ceea ce ne înconjoară. Doar pentru a menține acea modificare evolutivă care are scopul de a ușura lucrurile, a fost dezvoltat un software de management al flotei.

Practic este software-ul care mecanizează sarcinile manuale și oferă un raport detaliat cu privire la toate vehiculele, care vă va permite să economisiți bani și timp.

Software-ul de management al flotei ajută companiile să realizeze numeroase sarcini necesare pentru gestionarea flotelor. Kilometri, rapoarte privind reviziile și reparațiile, totul trebuie adunat și gestionat. Utilizarea software-ului de gestionare a flotelor va facilita această sarcină prin transformarea documentelor în fișiere digitale care pot fi ușor gestionate și salvate.

Ca un ultim avantaj, tehnologia de digitalizare a tuturor datelor flotei dvs. vă va permite să primiți alerte automate atunci când este timpul să efectuați întreținerea indicată.

Cereți șoferilor opinii

Nimeni nu cunoaște atât de bine vehiculele din flota dvs., precum șoferii care depind de ele în fiecare zi, așa că întrebați-i despre întreținere și despre ceea ce cred că trebuie făcut pentru ca ele să funcționeze corect. De asemenea, discutați cu specialiștii care se ocupă de întreținere pentru a crea un plan împotriva defecțiunilor mecanice. Prin crearea unei abordări a întreținerii, puteți îmbunătăți conformitatea și eficiența flotei.

Și dacă un camion din flota dvs. se defectează în Arad, sfătuiți șoferul să contacteze cea mai bună echipă de truck service din Arad. Datorită atelierului nostru mobil, dotat cu echipament de ultimă generație, ne vom deplasa acolo unde vă aflați și vom putea efectua reparații camioane în Arad, reparații tir în Arad, reparații clime camioane în Arad și multe alte servicii destinate bunei funcționări a unui vehicul.

Contactați-ne, căci nu veți regreta!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}