iulie 25, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 sfaturi privind sănătatea pentru conducătorii de camioane

Sănătatea este mai importantă decât orice altceva. Din acest motiv, echipa Matei Truck Service din Arad vrea să vă ofere câteva sfaturi privind sănătatea.

În calitate de șofer vă petreceți o mare parte din timp stând pe scaun. Când vă concentrați asupra unei activități făcând multe călătorii, este ușor să uitați de sănătate pe termen lung. Acest lucru se aplică în special șoferilor de camioane și tiruri. În orice caz, există câțiva pași foarte ușor de făcut pentru a vă îmbunătăți sănătatea mentală și fizică pe parcursul orelor lungi pe drum. Citiți cu atenție aceste cinci sfaturi de sănătate și încercați să aveți o viață cât mai sănătoasă pe drum.

Odihniți-vă corespunzător

Primul nostru sfat pentru șoferii de camioane este să dormiți cât este nevoie. Știm că nu este întotdeauna ușor, dar este cel mai important lucru. Dacă nu dormiți, corpul dvs. nu va putea să îndeplinească nicio sarcină corect. Acest lucru vă va afecta sănătatea mentală și fizică și vă poate determina să luați în greutate, iar tensiunea dvs. ar putea crește.

Cel mai bun mod de a face acest lucru este să vă creați o rutină de odihnă. Asigurați-vă că aveți o pătură potrivită și, dacă puteți, investiți într-o saltea de înaltă calitate, astfel încât să dormiți mai bine.

În plus, deși dormitul bine este crucial pentru sănătatea dumneavoastră, este, de asemenea, necesar să conduceți în siguranță. Încercați să nu conduceți obosiți și pe timp de noapte, pentru a evita riscul provocării unui accident. Planificarea corectă a odihnei ar trebui să fie o prioritate pentru a vă îmbunătăți sănătatea și pentru a fi în siguranță pe drum.

Faceți-vă timp pentru exerciții

Exercițiul nu ar trebui să fie foarte solicitant. Dacă vă aflați pe drum, o serie de 15 minute de exerciții vă poate ajuta să fiți într-o stare bună și să vă îmbunătățiți sănătatea. Iată câteva forme de exerciții productive atunci când nu aveți acces la o sală de gimnastică:

-Plimbați-vă sau faceți jogging. Indiferent unde vă aflați pe traseu, aveți întotdeauna opțiunea de a merge pe jos sau de a face puțin jogging . Puteți face jogging în jurul camionului, nu va fi foarte dificil.

-Ridicați greutăți: Halterele sau greutățile sunt utile atunci când vă aflați pe drum. Rețineți că ar trebui să le puneți într-un loc sigur în timp ce călătoriți, unde nu se pot mișca.

Ridicarea greutății este un exercițiu ușor pe care îl puteți face oriunde, în orice moment. Dacă nu doriți să luați cu dvs. niciun echipament și nu doriți doar să faceți cardio, planificați o rutină de scădere în greutate și respectați-o (folosirea telefonului dvs. Smartphone poate fi un real ajutor).

Alegeți alimente sănătoase

Mâncarea pe șosea este plină de provocări. Dar puteți ține o dietă sănătoasă, dacă vă străduiți. Preambalați cât mai multe produse sănătoase puteți. Legumele, fructele și alimentele neprelucrate sunt ușor de digerat și vă vor da o senzație de sațietate. În plus, aceste mese oferă mai multă sațietate și vă vor face să vă simțiți sătui, ceea ce vă va ajuta să evitați alegerile nesănătoase cum ar fi fast food-urile și gustările.

Există multe diete, încercați să găsiți o dietă potrivită pentru dvs. Dar să nu credeți că restaurantele de pe ruta dvs. au tot ce aveți nevoie. Dacă stocați alimentele suficient de bine, puteți economisi timp și bani în timp ce aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. Dormiți bine este cel mai important sfat de sănătate, mâncați bine este al doilea sfat important.

Beți apă în mod constant

Mâncarea sănătoasă este doar jumătate din bătălie. Și lichidele potrivite sunt importante. Încercați să beți cât mai multă apă în fiecare zi. Acest lucru vă va îmbunătăți considerabil sănătatea. Când sunteți deshidratați, puteți suferi de dureri de cap, puteți să vă simțiți obosiți sau chiar să vă simțiți slăbiți. O hidratare corectă vă îmbunătățește energia, ajutându-vă să conduceți mai ușor.

Una dintre principalele probleme ale șoferilor este tendința de a bea cofeina. Există unele beneficii sănătoase care pot fi atribuite consumului de cafea, dar este important să nu se abuzeze. O ceașcă sau două pe zi este în regulă, dar nu trebuie să depășiți această cantitate, fiindcă nu este bine.

Odihniți-vă creierul

Sănătatea mentală este la fel de importantă ca și sănătatea fizică. Găsiți ceva ce vă place în timp ce conduceți, desigur, ceva care să vă permită să fiți atenți la drum. Ascultați muzică sau audiobook-uri pentru a vă menține mintea fresh.

În plus, trebuie să evitați cât mai mult stresul. Nu vă stresați dacă aveți probleme cu camionul. Dacă treceți prin Arad, este suficient să ne contactați, iar noi vom interveni imediat. Avem o echipă pregătită să intervină acolo unde este nevoie și să facă reparații camioane în Arad sau reparații tir în Arad.

Noi vă scăpăm de griji cât se poate de repede. Important este să ne sunați și să ne solicitați ajutorul. Noi vă vom rezolva orice problemă mecanică sau electrică.

Sănătate multă vă dorim!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}