iulie 23, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 7 greșeli care trebuie evitate când cumpărați un camion de marfă

Există multe greșeli pe care o persoană le poate face atunci când cumpără un camion nou de marfă, cum ar fi alegerea unui camion categorie ușoară sau unul cu un vagon prea mare. Aceste erori pot afecta în mod semnificativ productivitatea șoferilor care transportă încărcături și măresc costurile de întreținere ale camionului (fie pentru a corecta eroarea, fie pentru a rezolva problemele de întreținere prematură cauzate de aceste decizii incorecte).

Cum pot managerii flotei să reducă procentul de erori în timpul procesului de cumpărare a camioanelor de marfă? Iată 7 dintre greșelile cele mai comune pe care mulți șoferi le fac atunci când aleg un camion de marfă:

Selectarea un șasiu robust

Scopul este de a realiza un echilibru între spațiul de încărcare necesar și greutate. Dacă puneți o sarcină care depășește greutatea limitată a camionului dvs., chiar dacă aveți mult spațiu de depozitare, puteți ruina șasiul camionului, deoarece nu va rezista. De aceea, puterea șasiului dvs. trebuie să se potrivească cu tipul de marfă încărcată

Când cumpărați un nou camion de marfă, informați distribuitorul cu privire la tipul de încărcătură pe care o veți transporta; nu vă concentrați asupra spațiului pe care îl va avea vagonul camionului

Șasiul și lungimea vagonului nu se potrivesc

Problema care apare atunci când șasiul și lungimile vagonului nu coincid este distribuția incorectă a greutății în raport cu puntea din spate.

De exemplu, dacă un camion de marfă are un vagon care iese în afară (dincolo de roțile din spate), distribuția greutății va fi una greșită: roțile din față vor încărca mai puțină greutate decât ar trebui, iar roțile din spate se vor uza mai repede.

Ignorarea înălțimii vagonului

Luați în considerare locurile unde ar putea ajunge camionul. Este indicat să se verifice în prealabil orice problemă posibilă cu privire la înălțimea camionului.

Omiterea iluminării interioare

Trebuie să conștientizați faptul că vor exista oportunități de livrare a produselor pe timp de noapte. În aceste situații, trebuie să vă asigurați că interiorul camionului dvs. de marfă dispune de iluminare adecvată. Dacă efectuați livrări în timpul zilei, un acoperiș translucid va fi foarte util deoarece va permite luminii naturale să pătrundă în vagon.

Fără o iluminare adecvată, lucrătorii vor avea nevoie de mai mult timp pentru a găsi marfa destinată unei numite livrări; acest lucru va încetini munca.

Alegerea dimensiunii greșite a camionului

Unele flote încearcă să realizeze mai mult decât trebuie cu specificațiile greșite. Pe de o parte, camioanele mari reprezintă cheltuieli mai mari: costul lor este mai mare, la fel și operarea și întreținerea lor. Pe de altă parte, un camion prea mic poate fi folosit excesiv (deoarece necesită mai multe transporturi pentru livrarea mărfii, în comparație cu un camion mare), ceea ce determină costuri operative mai mari. Trebuie să stabiliți modul în care va fi utilizat camionul, iar apoi să alegeți camionul potrivit.

Neasigurarea mărfii

Un conducător auto bun ar trebui să ia în considerare acest punct. Cum să asigurați o încărcătură în interiorul vagonului? Descărcarea mărfii poate provoca daune nu numai produselor, ci și camioanelor. Ar trebui să vă gândiți să cumpărați bare pentru blocarea încărcăturii, precum și să determinați câte rânduri de benzi de fixare pentru camioane sunt necesare pentru a menține încărcătura în siguranță. Și nu trebuie să țineți cont doar de acest aspect, ci și de amplasarea mărfii (cât de departe este de podea) în interiorul vagonului.

Neglijarea tipului de podea

Selectarea podelei poate avea o mare importanță atunci când comandați un camion cu vagon de dimensiune medie. De exemplu, nu va fi convenabil pentru dvs. ca vagonul să aibă o podea din lemn deoarece, cu timpul și din cauza umidității, va începe să putrezească sau să înțepenească. Vă recomandăm să cumpărați un camion cu o podea din oțel inoxidabil sau din aluminiu, rezistentă la coroziune.

Sperăm că veți evita aceste greșeli atunci când vă veți achiziționa un camion de marfă. De asemenea, sperăm că ne veți contacta ori de câte ori veți avea probleme atunci când vă veți afla în Arad sau în apropiere de Arad. Noi, cei de Matei Truck Service, suntem pregătiți ca în orice moment să intervenim pentru a vă oferi cel mai bun service de camioane în Arad, precum și reparații remorci camioane în Arad și nu numai.

Dacă treceți cu camionul sau tirul prin Arad și întâmpinați probleme, nu ezitați să ne contactați. Noi oferim cel mai bun truck service din Arad.  De îndată ce suntem contactați, echipa noastră intervine imediat, la orice oră, oriunde pe o rază de 100 de km în jurul orașului Arad.

Transporturi vă incidente vă dorim!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}