iulie 23, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 8 sfaturi esențiale privind menținerea frânelor camionului

A venit timpul să înlocuiți frânele camionului dvs.? Este important ca înainte de începerea iernii să efectuați o întreținere preventivă a frânelor vehiculului dvs. după o utilizare intensă în timpul lunilor de vară. Chimicalele pe care le-ați utilizat în tot acest timp pot provoca coroziunea și deteriorarea gravă a garniturilor și a tamburilor de frână.

În acest articol vă vom da câteva sfaturi de întreținere a sitemului de frânare pentru a vă asigura că vehiculul se oprește în siguranță.

Indiferent de tipul camionului dvs., acesta trebuie să fie întotdeauna monitorizat pentru a detecta eventualele probleme la timp. De asemenea, tamburii și saboții trebuie înlocuiți în conformitate cu specificațiile recomandate în manualul de utilizare.

Verificați garniturile de frână și furtunurile

Garniturile de frână sunt adesea prima parte a pieselor care trebuie înlocuite. Garniturile de frână trebuie să fie bine fixate, nu trebuie să fie pătate de ulei sau grăsime și trebuie înlocuite dacă grosimea acestora este mai mică de 0,50 cm. În plus, trebuie controlate furtunurile de aer conectate la zonele de frânare pentru a asigura asamblarea corectă și pentru a verifica problemele de uzură.

Camioanele care au fost expuse diferitelor condiții meteorologice pot suferi coroziune. Pătrunderea umezelii la sistemul de frânare va afecta garniturile și poate duce la defectarea frânelor.

2. Înlocuiți în mod constant saboții de frână

Mulți saboți de frână pentru camioane vin cu indicatoare de înlocuire care avertizează șoferii și tehnicienii atunci când piesele încep deja să se uzeze și trebuie înlocuite. O bună practică este înlocuirea tuturor pieselor de la sistemul de frânare în același timp, când programați întreținerea. În acest fel, vă veți asigura că durata de viață utilă a pieselor este similară. Dacă înlocuiți saboții de frână, se schimbă și celelalte părți interconectate, cum ar fi tamburi, bucșe, știfturi și arcuri.

Verificați anvelopele și camerele de frânare

Anvelopele trebuie inspectate la intervale regulate pentru a asigura performanța adecvată și sigură a frânelor. Examinați toate zonele expuse frecvent. Curățați și căutați semne de fisuri, coroziune, uzură sau alte deteriorări.

Verificați vizual camerele de aer pentru a vă asigura că acestea nu sunt deteriorate, desprinse sau că tijele împingătoare nu sunt rupte. Ruptura de arc de compresie este cauza principală a tuturor defecțiunilor de frânare cu arc. Apa, sarea, uleiul și alți contaminanți atacă și slăbesc arcul, provocând coroziunea și, în cele din urmă, ruperea. În cele din urmă, camerele trebuie înlocuite în pereche pentru a menține un echilibru bun al frânelor de pe axă.

Învățațiând trebuie să schimbați rulmenții

Întreținerea rulmentului este o componentă importantă pentru întreținerea frânelor. Detectarea timpurie a problemelor de la capătul anvelopei poate împiedica deplasarea camioanelor în perioadele de nefuncționare inutile și reparații costisitoare de urgență de-a lungul drumului.

Poate rezulta deteriorarea rulmentului dacă observați următoarele în cazul camionului dvs.:

– Anvelope anormale sau inegale

– Anvelope neetanșate corect

– Vibrații, oscilații sau zgomot în anvelope

– Distanță sporită de frânare sau putere de frânare redusă

– Tragere laterală anormală la acționarea frânelor

– Blocarea sau deraparea anvelopelor

Dacă camionul dvs. suferă de aceste probleme, mergeți la un truck service în Arad, dacă vă aflați prin apropiere, pentru o verificare imediată, pentru a vedea dacă rulmenții trebuie înlocuiți.

Mențineți nivelurile corecte ale presiunii aerului

Presiunea corectă a aerului asigură o utilizare corespunzătoare a frânei. Dacă indicatorul vehiculului dvs. funcționează la mai puțin de 60 psi înainte de a începe să conduceți, ar trebui să verificați frânele sau indicatorul pentru a vă asigura că totul este în ordine. Un camion nu trebuie condus dacă presiunea aerului este atât de scăzută. Presiunea ar trebui să funcționeze între 100 psi și 125 psi.

Lubrifiați dispozitivele de reglare și camerele S

Lubrifierea adecvată are o mare importanță pentru durata de viață a dispozitivelor de reglaj și a camerelor S (care împing sabotul în tambur pentru a opri mișcarea). Acest sfat de întreținere contribuie la buna funcționare a frânelor și permite reglarea frânelor atât automat, cât și manual.

Lubrifierea corectă a dispozitivelor de reglare a tensiunii, automate și manuale, garantează faptul că frânele nu se blochează sau se defectează.

Controlați sistemul de frânare anti-blocare

Deși unele sisteme de frânare anti-blocare (ABS) nu necesită, în general, întreținere de rutină, acestea trebuie verificate periodic. Unele dintre cele mai frecvente probleme care declanșează defecțiuni ale acestui sistem includ:

-Fire uzate sau cabluri

-Folosirea de fire sau cabluri în apropierea clemelor de prindere

– Blocarea conectorilor deteriorați

-Terminale neasigurate pe conectori

-Decalaj excesiv al senzorului sau jocul axial excesiv al roții

-Deteriorarea firelor expuse ale conductei de sârmă

-Senzor sau modulator uzat, ciupit sau deteriorat

Verificați uscătoarele de aer în fiecare lună

Uscătorul de aer colectează și îndepărtează contaminanții solizi, lichizi și aerosoli, cum ar fi apa și uleiul, înainte de a intra în sistemul de frânare și de a pune în pericol funcționarea eficientă a camionului. De aceea este important să le protejați de contaminare.

Intervalul de verificare depinde de vârsta vehiculului, de starea compresorului, de mediul de funcționare și de utilizare. Proprietarii camioanelor pot determina funcționalitatea corectă a filtrului prin verificarea lunară a umidității sistemului de frânare. Dacă există umiditate, cartușul uscătorului de aer va trebui schimbat. Utilizarea corectă și funcțională a unui uscător de aer și a unui cartuș ajută proprietarii camioanelor să reducă costurile de exploatare.

Noi, cei de la Matei Truck Service, putem face o revizie a camionului dvs. oricând este nevoie și vă putem spune cu mare precizie dacă frânele camionului sunt în regulă. Așadar, dacă vreți să nu aveți problemele cu sistemul de frânare, vă recomandăm să ne contactați.

Echipa noastră de specialiști va interveni imediat și vă va oferi servicii de reparații camioane în Arad și pe o rază de 100 de km în jurul orașului. De asemenea, vă putem oferi service tir în Arad, reparții remorci camioane în Arad etc. Matei Truck Service este oricând răspunsul la problemele legate de buna funcționare a camionului dvs.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}