iulie 17, 2018
Matei
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Anvelope de camioane – elemente specifice, particularitati, recomandări

Anvelopele sunt cel mai important accesoriu al unui vehicul, iar în cazul camioanelor acest lucru este deosebit de relevant.

Camioanele sunt vehicule care rulează un număr foarte mare de kilometri, pe diverse tipuri de drumuri şi care sunt utilizate în transportul unor tipuri variate de mărfuri, de obicei în cantităţi mari şi de valoare ridicată.

Astfel, este foarte important să înţelegem ce tipuri de anvelope trebuiesc montate pe camion, în ce condiţii trebuiesc utilizate fiecare şi care sunt cele mai importante caracterstici care trebuie avute în vedere în momentul achiziţiei unor anvelopelor de camioane.

Direcţii de utilizare

Primul pas în alegerea anvelopelor pentru camioane este identificarea punţii pe care acestea urmează sa fie montate: pe puntea directoare, pe puntea de tracţiune sau pe trailerul camionului. În funcţie de punte, anvelopele pot să difere considerabil, fie că este vorba de banda de rulare, de structura compoziţiei cauciucului sau de numărul de pliuri de nylon din interiorul acestora.

Aplicaţia de utilizat

Când vine vorba de anvelopele de camion, acestea pot fi împărţite în patru categorii, în funcţie de drumurile pe care vor fi rulate:

  • Utilizare pe autostradă

  • Utilizare în traficul regional

  • Utilizare pe on/off road/santier

  • Anvelope pentru autobuze / tractoare

În oricare din cazurile de mai sus, anvelopele sunt proiectate şi fabricate diferit, în funcţie de necesităţi: anvelopele utilizate în rularea pe autostradă au o bandă de rulare mai simplă, proiectată pentru a maximiza durata de viaţă a cauciucului şi pentru a eficientiza cât mai mult rezistenţa la rulare şi consumul de carburant.

Anvelopele pentru trafic regional oferă performanţe superioare în ceea ce priveşte aderenţa, tracţiunea şi distanţa la rulare, fiind vorba de anvelope utilizate pe camioane ce rulează într-un trafic mai intens, unde sunt necesare manevre cât mai exacte.

Anvelopele pentru on/off road şi pentru şantiere sunt mai striate şi mai rezistente, fiind gândite pentru a face faţă şi celor mai dure scenarii (ex. impactul cu diverse obstacole, pietre, materiale  de construcţii, gropi etc).

Caracteristici ce trebuiesc luate în considerare

În primul rând, trebuie respectate întocmai dimensiunile şi indicii menţionati în cartea tehnică a camionului. Ulterior, trebuie respectată puntea de echipare şi trebuie luat în considerare regimul în care cauciucurile vor fi utilizate.

De asemenea, este important să comparăm între ele opţiunile disponibile pe piaţă pentru a observa ce beneficii aduce fiecare şi dacă se pliază pe interesele noastre. De exemplu, unele anvelope sunt proiectate pentru a avea o durată de viaţă sporită (de regulă, anvelopele Michelin sunt cele mai eficiente din acest punct de vedere). Tot cei de la Michelin ne propun diverse alternative, precum anvelope ce minimizează efectul fenomenului de acvaplanare (anvelopele Anti-Splash) sau anvelope special proiectate pentru a face faţă celor mai dificile condiţii de off-road (anvelope X-Works).

Altele, precum gama FUELMAX de la Goodyear, ajută la economisirea de carburant, acestea venind în câteva dimensiuni chiar cu clasa energetică “A” la consum.

Un alt aspect interesant ar fi faptul ca mulţi producatori, în special cei din gama de preţ premium, proiectează anvelopele pentru a permite reşaparea şi recanelarea acestora dupa ce s-a depăşit limita recomandată a adâncimii benzii de rulare (ex. Anvelope Michelin Remix sau Goodyear TreadMax).

✓ În cadrul reparaţiilor de camioane, Matei Truck Service vă aşteaptă cu profesionalism pentru orice tip de intervenţie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}