septembrie 6, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Aveţi probleme cu sistemul de climatizare a camionului? Apelaţi cu încredere la Matei Truck Service Arad

Viaţa ca șofer pe camioane este departe de a fi una confortabilă din multe puncte de vedere. Pe lângă faptul că sunteţi departe de cei dragi, cabina camionului pe care îl conduceţi devine „acasă”. Prin urmare condiţiile oferite de aceasta sunt decisive în a crește sau a diminua gradul de confort de care vă veţi bucura pe durata orelor petrecute în curse. Iar temperatura din cabină reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte.

Climatizarea – un element absolut obligatoriu pentru orice camion

Atunci când porniţi la un drum de sute sau chiar mii de kilometri ca șofer pe camion nu există certitudinea că veţi ajunge la destinaţie exact la data estimată. Pot interveni diverse lucruri neprevăzute, de la cozi la graniţă, la accidente rutiere care să blocheze traficul sau chiar la opriri pe traseu ca urmare a unor decizii la nivel înalt în anumite ţări. Ei bine, oricare dintre acestea vă pot ţine pe loc, iar dacă trebuie să așteptaţi pentru a ajunge la destinaţie, este foarte important să beneficiaţi de condiţii minime în cabina camionului. Aerul condiţionat este indispensabil pentru aceste condiţii minime, atât când staţionaţi, cât și când vă deplasaţi. Cu atât mai mult atunci când vă deplasaţi în mijlocul verii, când temperaturile afară pot ajunge și la 40-45 de grade Celsius. Mai mult decât atât, este foarte posibil să aveţi de efectuat curse în ţări aflate în sudul Europei, unde vara perioadele de caniculă și secetă sunt foarte des întâlnite și de lungă durată. De aceea, funcţionarea optimă a aerului condiţionată este un „must have” pentru orice cabină de tir.

Funcţionarea optimă a aerului condiţionat în cabina camionului

Atunci când aerul condiţionat din cabina camionului pe care îl conduceţi funcţionează în parametrii normali ar trebui ca temperatura să fie conform cu cea pe care aţi setat-o, să nu apară sunete ciudate create de funcţionarea aerului condiţionat, dezaburirea să se facă relativ rapid și să nu emane mirousuri neplăcute. La oricare dintre aceste semne enumerate anterior, trebuie să luaţi în considerare faptul că există posibilitatea ca sistemul de climatizare al camionului pe care îl conduceţi nu funcţionează optim. Iar riscurile sunt creșterea temperaturii aerului în cabina camionului până la temperaturi insuportabile, aburirea geamurilor și a parbrizului, dar și crearea unui disconfort termic accentuat. Un șofer profesionist de camion petrece cea mai mare parte din viaţă în cabina camionului pe care îl conduce – acolo își desfășoară meseria, acolo doarme de cele mai multe ori, își pregătește mâncarea și tot acolo se relaxează. Prin urmare, cum ar putea să facă toate acestea fără funcţionarea corespunzătoare a aerului condiţionat?

Şi totuși, ce faceţi când întâmpinaţi probleme cu aerul condiţionat al camionului?

Cu timpul, orice sistem de aer condiţionat al oricărei mașini, fie ea autoturism sau camion, se poate suferi uza și chiar defecta. Atunci când sunteţi șofer pe tir, acest lucru vă poate cauza neplăceri serioase deoarece camionul înseamnă „unealta” prin care vă câștigaţi venitul lunar, iar un disconfort creat de lipsa aerului condiţionat poate duce la neplăceri serioase. Totuși, trebuie să știţi că există firme specializate în service camioane, firme ce oferă o gamă largă de servicii, printre care și reparaţii la sistemul de climatizare al camionului pe care îl conduceţi. Una dintre cele mai renumite firme în domeniul de service camioane este Matei Truck Service din Arad. Orice problemă întâmpinaţi cu sistemul de climatizare din cabina camionului, nu ezitaţi să apelaţi cu încredere la specialiștii ce lucrează pentru Matei Truck Service. Este important de știut faptul că Matei Truck Service oferă servicii și prin atelierul mobil pentru camioane. Astfel, fie că vă aflaţi în apropierea centrului de service, sau la o distanţă apreciabilă și aveţi nevoie de service pentru soluţionarea problemelor apărute la sistemul de climatizare al camionului dumneavoastră, Matei Truck Service este gata să vă ofere cele mai eficiente soluţii.

Orice șofer profesionist de camion știe că a conduce în condiţii optime înseamnă o mai bună concentrare la trafic, o siguranţă sporită pentru el și pentru ceilalţi participanţi la trafic, iar funcţionarea optimă a aerului condiţionat este indispensabilă pentru a asigura o temperatură suportabilă în cabina camionului atât pe durata orelor petrecute în trafic, cât și pentru orele destinate pauzelor pentru odihnă.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}