octombrie 25, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Baterii pentru camion de 12 V sau 24, de care are nevoie camionul vostru

Bateria este unul dintre cele mai importante elemente din mecanica camioanelor și a vehiculelor grele, deoarece funcția sa este de a furniza suficientă energie electrică pentru a permite pornirea. În acest articol, Matei Truck Service din Arad vă va spune de ce fel de baterie are nevoie camionul vostru.

Odată ce porniți camionul, alternatorul este responsabil pentru reîncărcarea bateriei, deși este adevărat că în cazul acestui tip de vehicul este destul de comună utilizarea unui încărcător pentru bateria camionului. Acesta vă asigură că bateria va  avea energia necesară care va face posibilă pornirea camionului după perioade lungi de inactivitate, în special în timpul sezonului de iarnă.

Dacă intenționați să conduceți și să mențineți vehiculul lungi perioade de timp expus la temperaturi scăzute, pe lângă luarea în calcul a încărcătorului, trebuie să știți că există baterii special proiectate să ofere intensitate de pornire dublă sau chiar triplă în caz de temperaturi extreme.

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți o baterie de camion?

Dacă vă gândiți să înlocuiți bateria camionului, deoarece aceasta nu mai funcționează cum trebuie, există mai mulți factori de care trebuie să țineți cont:

Mărimea: Dacă nu aveți o idee clară cu privire la dimensiunea bateriei din vehicul, vă recomandăm să cereți sfatul profesioniștilor înainte de a efectua achiziția. O baterie prea mică se poate deteriora datorită mișcării sale în interiorul locașului, deoarece nu stă fixă, în timp ce o baterie prea mare poate intra în contact cu capota sau cu altă parte, cauzând deteriorarea vehiculului. Nu încercați să alegeți din ochi. Cel mai bine cereți ajutorul profesioniștilor.

Prețul: Așa cum se întâmplă de obicei atunci când vine vorba de mecanica camioanelor și vehiculelor grele, încercarea de a economii câțiva bani nu poate deveni costisitoare pe termen lung. Uneori este mai bine să cheltuiți mai mult și să optați pentru o baterie fabricată de o firmă de încredere și de renume, decât să fiți atrași de prima baterie pe care o găsiți. În mod normal, durabilitatea bateriei și calitatea acesteia sunt, de obicei, legate de prețul acesteia.

Putere: Când alegeți un nou model pentru vehiculul dvs., veți observa că acestea sunt clasificate în funcție de tensiune. De exemplu, cele mai frecvente baterii pentru camion sunt cele de 12V, deși sunt ușor de găsit și bateriile de 24V.

Capacitatea de pornire: Aceasta este unul dintre cei mai importanți indicatori atunci când optați  pentru o baterie pentru camionul vostru. În acest sens, este esențial să știți care a fost capacitatea de pornire oferită de bateria originală a vehiculului vostru înainte de a alege un model sau altul. Datele noii baterii nu pot depăși cu mai mult de 150% din intensitatea oferită de bateria de serie.

Deși este adevărat că este mai bine să schimbați bateria de origine cu una care oferă un nivel mai ridicat de amperaj pentru a suporta fără probleme aderența oricărui dispozitiv extern pe care îl puteți adăuga ulterior la vehicul, cum ar fi un GPS, nu uitați că marja de diferență dintre vechea și noua baterie nu trebuie să depășească niciodată 150%.

De exemplu, în cazul în care bateria inițială a fost de 100 ah, nu puteți opta pentru o baterie de 180 ah, cu limita de 150 amperi recomandată.

Specificațiile stabilite de producător: Dacă cumpărați un camion sau un vehicul de tonaj mare la mâna a doua, asigurați-vă că aveți fișa tehnică furnizată de producător, care specifică indicatorii menționați mai sus. Cu aceasta și bazându-vă pe sfatul experților, veți fi siguri că nu veți face o greșeală în alegerea voastră.

Așadar, dacă aveți nevoie de sfaturi privind alegerea bateriei potrivite pentru camionul vostru, apelați la cel mai bun service de camioane din Arad. Experții Matei Truck Service Arad vă vor oferi cele mai bune sfaturi, dar și cele mai bune servicii de reparații camioane în Arad.

Apelați cu încredere la serviciile noastre, căci nu veți regreta. De îndată ce suntem contactați, intervenim rapid cu atelierul mobil pentru camioane oriunde vă aflați în Arad și în împrejurimi.

Evitați timpii morți, bucurați-vă de funcționarea pe termen lung a camionului. Cu noi veți scăpa de grija reparațiilor frecvente.  Noi vă oferim servicii de cea mai bună calitate. Suntem onești, integri și respectuoși. De îndată ce vom face cunoștință, vă veți convinge că cea mai bună decizie pe care ați luat-o în legătură cu buna funcționare a camionului vostru a fost colaborarea cu noi.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}