iulie 24, 2018
Matei Ioan
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Camioane de marfă: Cauzele unei scurgeri de ulei și cum să o rezolvați

În acest articol, Matei Truck Service din Arad vă dezvăluie cauzele posibile ale unei scurgeri de ulei și vă oferă câteva sfaturi despre cum puteți soluționa acest tip de problemă.

Uneori este ușor să ignori mica cantitate de ulei care apare sub camionul de marfă. Este, de asemenea, ușor de pretins că mirosul de ulei ars nu vine de la motorul camionului dvs. Totuși, trebuie să aveți în vedere că pierderea acestui lichid este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care șoferii apelează la un atelier de reparații camioane, de exemplu.

In cazul in care aveti probleme cu camionul in trafic, Matei Truck Service sta la dispozitia dumneavoastra cu:

Pentru a evita sau a reduce defectiunile camioanelor in timpul curselor va recomandam sa apelati la serviciile Matei Truck Service unde veti beneficia de:

Pentru programari sunati la: 0746 031 551 (Matei Vasile)

Amintiți-vă că este esențial să găsiți sursa scurgerii și să vedeți ce reparații trebuie efectuate pentru a rezolva problema și, astfel, să preveniți scurgerea uleiului în interiorul motorului.

Scurgerile de ulei care nu sunt controlate se pot acumula în furtunuri sau garnituri de cauciuc, provocând deteriorarea prematură. De asemenea, pot cauza pete neplăcute în locul în care staționați, reprezentând astfel un pericol pentru mediu. Cel mai rău dintre toate este că scurgerile în interiorul motorului ar putea cauza un incendiu.

 • Avantajele uleiului de motor
 • Cei câțiva litri de ulei care circulă în interiorul motorului camionului dvs. îndeplinesc multe funcții esențiale, cum ar fi:
 • Protejarea contra uzurii
 • Prevenirea coroziunii
 • Împiedicarea deplasării pieselor în mișcare
 • Reducerea frecării
 • Transferul de căldură
 • Eliminarea poluanților și deșeurilor
 • Cauze ale unei scurgeri de ulei

Ceea ce ajută la circularea uleiului și lubrifierea motorului, de asemenea, poate provoca, scurgeri. Marea majoritate a scurgerilor se datorează lipsei etanșărilor corespunzătoare de la motor, a garniturilor sau a furtunurilor defecte. Printre alte surse potențiale de scurgere regăsim:

1. Filtru de ulei

Uleiul din motorul camionului dvs. curge continuu printr-un filtru care elimină impuritățile din fluid. Dacă nu a fost montat corect sau se desprinde, poate provoca o scurgere.

2. Capac de evacuare a uleiului

Acesta se îndepărtează în timpul schimbării uleiului pentru a permite scurgerea uleiului vechi înainte de turnarea noului ulei. Dacă șurubul de la capacul de evacuare este uzat sau dacă este slăbit sau prea strâns, uleiul poate curge. De asemenea, capacul de evacuare trebuie să aibă o garnitură adecvată. Aceasta trebuie înlocuită în mod regulat pentru a fi siguri că acesta este strâns ermetic.

3. Capacul rezervorului de uleiul

Acesta este un capac mare, rotund, detașabil, amplasat pe partea de sus a motorului camionului. Aici se adaugă noul ulei în timpul schimbărilor sau când trebuie să completați nivelul uleiului. Dacă capacul este slăbit, lipsește sau garnitura este uzată, presiunea creată atunci când motorul este în funcțiune poate cauza o scurgere de ulei.

4. Capacul supapei

Capacele pentru supape sunt, după cum sugerează și numele, niște capace de protecție care se pun în jurul supapelor. Acestea mențin uleiul în interiorul motorului, permițând circulația acestuia.

Între capacele supapei și capul cilindrului, există garnituri care strâng ermetic aceste două componente. De-a lungul timpului, aceste garnituri pot coroda și se pot deteriora, provocând o scurgere.

5. Neschimbarea uleiului la intervale recomandate

Uleiul se deteriorează pe măsură ce se învechește, producând noroi și alte substanțe corozive. În plus, murdăria, particulele abrazive, fragmentele metalice și produsele secundare de ardere se acumulează în timp. Dacă uleiul nu este schimbat, aceste elemente pot rămâne în motor suficient de mult încât să poată uza garniturile, cauzând deterioarea acestora.

Cum se pot opri scurgerile de ulei

Întreținerea regulată a camionului și schimbările de ulei frecvente pot elimina problemele descrise mai sus și vă pot ajuta să evitați deteriorarea majoră a componentelor primare ale motorului. O bună abordare este să utilizați o listă de verificare a întreținerii obișnuite pentru a fi la curent cu aceasta.

Dacă se produce o scurgere în oricare dintre zonele menționate mai sus, puteți rezolva dvs. problema sau puteți apela la cel mai bun service de camioane din Arad.

Dacă scurgerea este mică, utilizați un aditiv pentru a o opri. Acest produs este sigur și eficient pentru cele mai multe scurgeri. Pe măsură ce garniturile îmbătrânesc se pot micșora, se pot usuca și devin fragile. Un aditiv pentru scurgeri înmoaie garniturile vechi, ajutându-le să se umfle din nou și să prevină scurgerile ulterioare. Rețineți că acești aditivi nu funcționează în cazul scurgerilor severe. În aceste cazuri, va trebui să luați legătura cu noi, cei de la Matei truck service, dacă treceți prin Arad.

Datorită atelierului nostru mobil, putem interveni rapid, pe o rază de 100 de km în jurul orașului Arad. Așadar, dacă aveți probleme nu ezitați să ne contactați.

Noi suntem soluția tuturor defecțiunilor ce apar la camionul dvs.!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}