iulie 11, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Camioane de top. Primele cinci locuri la capitolul rapiditate şi manevrabilitate (II)

Cȃteodată, un sedan obișnuit pur și simplu nu face faţă. Dacă aveți o mulțime de lucruri de făcut, de transportat, de dus, de luat, de încărcat cu ajutorul unui astfel de vehicul, aveți nevoie de un utilaj cu adevărat greu, de un camion de tip pickup. Şi există pentru aceasta o mulțime de opțiuni.

Segmentul de camioane este unul dintre cele mai competitive din industria auto şi beneficiază de unii dintre cei mai exigenți clienți. Acest lucru îi determină pe producătorii de camioane să proiecteze produse de calitate superioară și ne referim în acest articol la următoarele (de fapt, primele) cinci locuri ocupate de cele mai bune camioane din lume (căci am început în ordine inversă, de la locul 10). Menţionăm că lista a fost alcătuită de specialiştii americani în domeniu, în funcţie de rezultatele studiilor efectuate în anul 2017.

Odată ce vehiculele mai uşoare, de tip SUV, sunt depăşite ca sarcină funcţională, camioanele sunt solicitate să facă mai mult. În plus față de locurile de muncă de pe șantier, ele joacă şi rolul de vehicul de familie, folosit pentru achiziționarea de produse alimentare și pentru a duce lupta în weekend pe tot felul de terenuri. În tot acest timp, capacitățile de performanță ale camioanelor de top au crescut aproape anual.

Dacă cercetaţi piaţa pentru a vă achiziţiona un camion, ţineţi cont de aceste aspecte, fără de care alegerea corectă poate eşua. Camioanele bune au caracteristici de siguranță complet moderne, cele mai recente sisteme de infotainment și confortul oferit de un sedan de lux.

Să continuăm deci cu primele cinci locuri.

Locul al cincilea: 2014 Honda Ridgeline

Poate că unul dintre cele mai controversate camioane prezente pe această pe listă ( în condiţiile în care Avalanche nu a reuşit să convingă deplin) este Honda Ridgeline. Ridgeline 2014 testat a fost echipat cu un sistem AWD (de distribuţie a greutăţii) și a reușit un timp de 28,3 secunde, la o forţă medie de 0,60 g. Cum se poate ca un motor V-6, împreună cu un sistem AWD, să se asemene cu puterea V-8 mare a lui F-150 Harley Davidson Edition? La această întrebare nu poate răspunde decȃt suspensia cu bobină independentă, pe patru roți. Şi o face afirmativ. În ciuda pierderii credinței rutiere în partajarea mai multor componente de către autoturismele Honda, Ridgeline este un echipament perfect manevrabil, stabil, chiar și sportiv, și unul dintre cele mai confortabile maşinării de pe această listă.

Locul al patrulea: 2015 GMC Canyon SLT

Modelul 2015 GMC Canyon SLT, cu 4WD, a stabilit timpul de 28,2 secunde la o forţă medie de 0,70 g. Aceasta înseamnă că este cu 0,3 secunde mai rapid decât modelul similar Chevrolet Colorado Z71, testat în 2015. Cu jantele și anvelopele standard de 18 inchi, în loc de modelele de 17 cilindri Chevrolet, GMC a reușit să degaje mai multă putere, să încetinească mai bine la frânare și să se angajeze într-o treaptă superioară cu mai multă forță.

La acest model, mai multe puncte de contact ale anvelopei cu asfaltul determină o manevrabilitate mai bună.

Al treilea loc: 2014 Ford F-150 FX2 Tremor

E un fel de déjà vu, e ca o dublă întȃlnire, căci imediat după ce GMC a depășit Chevroletul, modelul Ford F-150 FX2 Tremor din 2014 (RWD) a depășit performanța FX4 Tremor-ului.

Ca și diferența dintre corpul F-150 din oțel și corpul din aluminiu F-150, diferența de 251 de kilograme între modelele 4WD și RWD face totul în privința manevrabilităţii. Deși sistemul 4WD este capabil să pună mai multă putere în zona de jos, avantajul de greutate a permis FX2 Tremor-ului să-și depășească fratele său 4WD și un număr de alți competitori cu o durată de 28,2 secunde și o medie a fortei de 0,60 g. Dar aceasta nu mai este surprinzător.

Locul al doilea: 2015 Ford F-150 Platinum FX4

Cu un set suplimentar de uși, un monopost panoramic, același motor de forță și aproape 50.000 de lire sterline preţ, cum a reușit un model Ford F-150 Platinum FX4 din 2015 să obţină 28,1 secunde la 0,74 g şi astfel să învingă Tremor-ul, mai sportiv?

Ei bine, o roată mai mare, de 20 de inchi și anvelopă ca echipament standard, a permis camionului mai greu să se oprească, să întoarcă și să accelereze într-un mod care ar fi produs deplasarea unei anvelopei murdare.

Locul întȃi: 2015 Chevrolet Silverado 1500 LTZ Z71

În ciuda numărului de ori în care Ford F-150, în diferitele sale iterații, a apărut pe această listă (cinci), Chevrolet Silverado este cel care obţine coroana pentru cel mai bun camion.

La 28,0 secunde și o medie de 0,75 g, Silverado este cel mai bun camion pe care l-am testat. Pe șosea preferaţi diferitele Ford F-150, dar dacă sunteți în căutarea unei manvrabilităţi excepţionale, modelul 2015 Chevrolet Silverado LTZ Z71 nu are concurent.

Uitaţi-vă cu atenție la 0,75 g, media forțelor g produse la frânare / întoarcere / accelerare, şi veţi vedea că Chevy se arată a fi cel mai nimerit camion pentru a cȃştiga primul loc al listei noastre.

În cadrul reparaţiilor de camioane, Matei Truck Service vă aşteaptă cu profesionalism pentru orice tip de intervenţie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}