septembrie 18, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Câteva indicii că există probleme electrice la camionul dumneavoastră

Şoferii profesioniști de camioane acumulează o mulţime de ore la volanul camionului, iar „comportamentul” camionului este atât de bine cunoscut de către șoferi, încât orice mic semn că ceva este în neregulă cu camionul este imediat observat de către șoferi. Desigur, poate că începătorii au nevoie de mai mult timp pentru a identifica o eventuală problemă în funcţionarea optimă a camionului. Cu toate acestea, există numeroase probleme ce se pot ivi oricând la camionul pe care îl conduceţi fără a fi remarcate la timp de către șoferi, iar acestea sunt acele probleme de ordin electric. În rândurile de mai jos vom discuta despre semnele care pot indica faptul că vă confruntaţi cu probleme electrice la camionul dumneavoastră.

In cazul in care aveti probleme cu camionul in trafic, Matei Truck Service sta la dispozitia dumneavoastra cu:

Pentru a va asigura ca nu apa defectiuni la camioane  in timpul curselor va recomandam sa apelati la serviciile Matei Truck Service unde veti beneficia de:

Pentru programari sunati la: 0746 031 551 (Matei Vasile)

Principalele elemente ale sistemului electric

Atunci când discutăm despre sistemul electric de funcţionare al unui camion, vorbim despre baterie, alternator, starter și cablurile împreună cu conectorii. Bateria are rolul de a asigura electricitate pentru camion până ce acesta este pornit, incluzând aici și curentul necesar pentru pornirea sistemului de alimentare cu combustibil. Astfel, bateria asigură combustia necesară pornirii motorului. Pe de altă parte, alternatorul are rolul de a menţine bateria încărcată pe durata timpului în care camionul este pornit, oferind siguranţa faptului că sistemul electric funcţionează. Un alternator cu probleme poate să pornească, dar nu va funcţiona pentru un timp îndelungat. Starterul are rolul de a roti volanta de îndată ce a primit energie de la baterie, punând în mișcare pistoanele motorului. Ajungând și la cabluri și conectori, trebuie spus că aceștia asigură conexiunea dintre piesele electrice, păstrând caracteristicile tensiunilor și semnalelor electrice.

Indicii că aveţi nevoie de reparaţii electrice

1. Camionul nu pornește

Faptul că doriţi să porniţi la drum, iar camionul nu pornește este clar un semn că întâmpinaţi o problemă destul de serioasă. Problema poate fi aproape oriunde la sistemul electric al camionului. Poate fi vorba de o baterie descărcată dacă atunci când aţi deschis ușa camionului nu s-au aprins luminile. Pe de altă parte, dacă totuși luminile din interiorul cabinei s-au aprins, atunci problema este mai degrabă la alternatorul camionului.

2. Luminile sunt slabe

Un alt semn că întâmpinaţi o problemă la sistemul electric al camionului dumneavoastră este că luminile sunt foarte slabe, înceţoșate atunci când sunteţi în relanti sau când conduceţi cu viteze reduse. Luminile slabe pot indica o problemă cu alternatorul sau cu bateria. Există posibilitatea ca în curând să rămâneţi fără baterie, existând dificultăţi în a rămâne încărcată sau există posibilitatea unei alte probleme cu alternatorul.

3. Coroziunea bateriei

Dacă remarcaţi urme de coroziune, de rugină în jurul bateriei camionului, acest lucru poate să indice faptul că undeva există o scurgere și durata de funcţionare a bateriei a ajuns aproape de final, fiind necesară înlocuirea acesteia cât mai repede cu putinţă.

4. Luminile de frână nu funcţionează

Dacă observaţi că luminile de frână au încetat să funcţioneze, trebuie să verificaţi dacă problema este la becuri sau dacă problema este de fapt la siguranţe. Pentru că este foarte riscant să conduceţi fără ca luminile de frână să funcţioneze

Remedierea problemelor electrice ale camionului la Matei Truck Service

Dacă observaţi oricare dintre problemele electrice amintite mai sus sau aţi identificat alte probleme ale camionului dumneavoastră, apelaţi cu încredere la Matei Truck Service. Matei Truck Service este un renumit service camioane din Arad ce prestează atât reparaţii mecanice, cât și reparaţii electrice. Serviciile electrice pe care le oferă Matei Truck Service vizează componente precum bateria, alternatorul, faruri, ștergătoare de parbriz, sistemele de închidere a ușilor, iluminatul interior etc. Nu amânaţi soluţionarea defecţiunilor electrice ce apar la camionul dumneavoastră. Cu cât le observaţi mai din timp și apelaţi la un service camioane specializat, cu atât mai repede se va rezolva defecţiunea respectivă, iar costurile cu reparaţiile vor fi mai mici. Dacă aţi tot amânat soluţionarea problemei cu care vă confruntaţi și este nevoie de înlocuirea unor elemente aparţinând sistemului electric al camionului, trebuie să știţi că la Matei Truck Service puteţi beneficia și de înlocuiri ale pieselor. Un aspect important de menţionat este că în cazul în care bateria s-a descărcat complet sau acumulatorul a încetat să mai funcţioneze și aţi rămas blocat pe drum, Matei Truck Service din Arad vă pune la dispoziţie un service mobil pentru camioane ca sa vă repuna imediat la drum.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}