iulie 12, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ce calităţi trebuie să întruneşti pentru a fi un mare şofer de camion

Ce calităţi trebuie să întruneşti pentru a fi un mare şofer de camion

Cu puțină pregătire și practică, probabil că majoritatea oamenilor poate conduce un camion-remorcă. Totuși, conducerea camioanelor profesionale înseamnă mai mult decât deplasarea unui vehicul de la punctul A la punctul B. Șoferii buni de camioane sunt mult mai mult decât purtători ai unor roţi pe o direcţie.

Conducerea unui vehicul greu, cu încărcătură de materiale, echipamente costisitoare și respectarea unui orar riguros nu este o sarcină pentru un șofer obișnuit. Ați aspirat să nu aveți doar un loc de muncă, ci o carieră și una minunată în acest domeniu, să fiţi un mare şofer de camion, conducȃnd responsabil şi călătorind astfel prin ţinuturi le care alţi oameni nu pot ajunge? Verificați atunci aceste caracteristici ale unui mare șofer de camion.

1. ÎNCREDEREA. Conducătorii valoroşi fac ceea ce spun că vor face, atunci când promit că o să facă un anumit lucru. Ei știu că angajatorii și clienții au termene și orare care depind de performanța de timp a șoferului. Marii camionagii nu se sperie de nici o problemă, ci găsesc soluţii la provocări, mai ales la cele mari, cum ar fi cele în care intervine şi transportul maritim alături de cel de marfă.

2. INDEPENEDENŢA. Lucrătorii de birou sunt la doar o ușă sau un etaj distanță de un departament de personal, care poate oferi ajutor sau sfaturi prin consultanţă. Însă șoferii de camion, chiar cei de echipă, lucrează în mod obişnuit singuri, pentru că se află pe drum, departe de “suportul tehnic”.  Şoferii de camioane trebuie să poarte singuri responsabilitatea pentru camion și încărcătura sa și să ia decizia corectă în caz de urgență. De asemenea, trebuie să fie capabili să facă față singuri întregii zile lucrătoare sau a nopții lucrătoare de lucru, așa cum se întâmplă adesea.

Șoferii mari de camioane își păstrează cunostinţele actuale, astfel încât să poată rezolva problemele când și unde apar, indiferent dacă acestea sunt dificultăți mecanice, probleme de trafic sau probleme de încărcare. Ei învață cum să gestioneze aspectele personale ale vieții lor, astfel încât să conducă fără probleme atȃt în interiorul casei, cȃt şi pe drum.

3. POLITEŢEA. Deși este adevărat că șoferii de camioane petrec mult timp singuri, cei mai buni au totuși ceea ce se numesc “bune maniere”. Ei știu cum să interacționeze cu angajatorii, cu ceilalți șoferi, cu lucrătorii de andocare, cu clienții și personalul de service, astfel încât toată lumea să intre într-un contact fertil şi plăcut, în care fiecare să se simtă ascultat şi respectat. Marii şoferi de camioane sunt amabili cu clienții și tratează cu mare grijă şi respect încărcătura pe care o au de transportat.

4. COMPETENȚE MECANICE. Marii şoferi de camioane au cunoștințe de bază despre cum funcționează un camion. Ei pot efectua reparații după cum este necesar, cum ar fi schimbarea unei siguranțe sau a unui bec, și pot face ceea ce este necesar pentru a asigura respectarea de către camion a conformității și a altor standarde de siguranță. Acest lucru contribuie la crearea unui mediu de lucru mai sigur, nu numai pentru șoferii înșiși, ci pentru toți ceilalți care călătoresc pe drum împreună cu ei.

5. APTITUDINI DE MANAGEMENT AL STRESULUI. Mari camionagii știu cum să-şi gestioneze stresul. Ei nu şovăie în acesată privinţă și nu lasă ca stresul să le ruineze ziua sau viața. Sunt atenţi la modul în care se controlează o carieră care poate exercita presiuni atât asupra lor înșiși, cât și asupra familiilor lor.

6. ONESTITATE. Șoferii mari de camioane nu încearcă să scape ieftin, ci mai degrabă să ofere o valoare reală pentru banii pe care angajatorii și clienții îi cheltuiesc cu ei. De asemenea, ei nu se ocupă de aspecte legate de legi și reglementări. Șoferii puternici știu că, inclusiv în luarea comenzilor rapide, ei trebuie să obţină satisfacția lucrului făcut corect, complet, legal și în siguranță.

7. VIGILENŢA. Şoferii buni de camion trebuie să cunoască mai mulți factori, inclusiv starea vehiculului, drumul și traficul. Conducerea provoacă aproape toate simțurile, nu doar vederea. Șoferii de alertă, care sunt dotaţi cu toate informațiile pe care le primesc, vor realiza că un sunet ciudat, o vibraţie sau chiar un miros este un semnal de avertizare timpurie a problemelor în curs de amplificare. Ei trebuie să fie capabili să-și evalueze starea proprie și să ia o pauză atunci când oboseala dictează că ar fi mai eficient şi mai sigur să se odihnească.

8. FITNESS. Această calitate a conștientizării vine ca parte a unui nivel general bun al fitness-ului, al stării fizice. Un conducător auto este mai capabil să lucreze ore îndelungate și să rămână concentrat. De asemenea, șoferii de camioane au nevoie pur și simplu de un anumit nivel de putere fizică pentru a încărca și descărca mărfurile.

9. ACCESORII EXTERNE. Mari şoferi de camioane au un record excelent de conducere. Acest lucru oferă angajatorului și clienților încrederea că echipamentul și încărcătura sunt în mâinile bune. De asemenea, costurile de funcționare a vehiculului trebuie menţinute scăzute. Un record excelent al conducerii arată că șoferul nu numai că are respect față de ceilalți, cu care împarte drumul, ci are şi respect de sine și profesionalism.

10. LICENȚA PENTRU TRANSPORT COMERCIAL. Este aproape de la sine înțeles că un mare șofer de camion deţine o astfel de licenţă. Pentru a obține o licență de conducere comercială, șoferii efectuează teste, pentru a demonstra că au cunoștințele și abilitățile minime pe care organismul de licențiere le consideră necesare această treabă.

Cu toate acestea, șoferii mari de camioane depășesc limita minimă. Ei rămân conectaţi la actualitate în ceea ce privește evoluția echipamentelor, a instrumentelor, a practicilor de afaceri și a reglementărilor, astfel încât cunoștințele și abilitățile lor să fie întotdeauna clare și actualizate. Tot ele le permit să lucreze cu mai puțină stres și mai multă satisfacție.

Cu puțin efort și dăruire, șoferii de camioane obişnuiţi reușesc să devină șoferi de camioane foarte buni, iar șoferii mari sunt ceea ce este necesar în industria de transport-marfă de astăzi.

În cadrul reparaţiilor de camioane – Arad, Matei Truck Service vă aşteaptă cu profesionalism pentru orice tip de intervenţie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}