iulie 26, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ce faceți când apar probleme la transmisie? Cum preveniți supraîncălzirea transmisiei la camioanele de marfă?

Pentru a evita supraîncălzirea transmisiei la camioanele de marfă, Matei Truck Service din Arad vă oferă în acest articol câteva sfaturi privind prevenirea unei astfel de probleme.

Transmisia camioanelor de marfă suportă o mulțime de presiuni și excese pe întreaga durată de viață utilă. Datorită încărcăturii grele pe care o transportă un camion, se produce foarte multă căldură, deoarece există o frecare internă mai mare. Dacă nu poate fi controlată, poate provoca o defecțiune completă a transmisiei. Având în vedere acest lucru, vrem să vă dezvăluim ce se întâmplă datorită supraîncălzirii.

Nivel scăzut al uleiului de transmisie

Un nivel scăzut al uleiului de transmisie poate determina o mai mare frecare datorită lubrifierii inadecvate, care generează mai multă căldură. În plus, reduce eficiența sistemului de răcire, deoarece o cantitate mai mare de lichid înseamnă o capacitate mai redusă de absorbție a căldurii. Dacă această problemă există, trebuie să localizați sursa scurgerii și să o rezolvați.

Încărcătură prea mare

Încărcătura excesivă poate provoca supraîncălzirea atunci când transmisia suportă o greutate mai mare decât capacitatea sa. Sarcina suplimentară, prin transmisie, generează mai multă căldură decât poate sistemul de răcire să răcească, prin urmare poate să apară supraîncălzirea. Condițiile de drum pot afecta, de asemenea, producerea de căldură atunci când camionul merge mult pe pante abrupte.

Supraîncălzirea transmisiei

Mai mult de 90% din toate defecțiunile de transmisie se datorează supraîncălzirii, ceea ce devine o problemă importantă. Supraîncălzirea aproape întotdeauna indică faptul că ceva este în neregulă. De obicei problemele sunt cauzate de uleiul de transmisie. Acesta acționează ca un lubrifiant și ca agent de răcire pentru toate părțile în mișcare ale transmisiei. Fără cantitatea suficientă de ulei transmisia dvs. va începe să se supraîncălzească.

Traficul, de asemenea, afectează camionul

Știm cu toții că traficul foarte intens afectează mai devreme sau mai târziu autovehiculele. Traficul intens afectează camioanele de marfă, deoarece frâna și accelerația sunt în mod constant călcate, ceea ce face ca transmisia să funcționeze mai greu decât în ​​mod normal. Dacă știți rute mai puțin aglomerate, întotdeauna este bine să le alegeți.

Cum să împiedicați supraîncălzirea transmisiei

1.Verificați frecvent uleiul de transmisie

Verificarea stării uleiului în fiecare lună trebuie să facă parte din rutina dumneavoastră. În acest fel, puteți detecta nivelul scăzut de ulei și uleiul ars sau murdar. Este o modalitate bună de a preveni problemele de la bun început și cu cât faceți mai des acest lucru, cu atât sistemul de transmisie va funcționa mai bine. De asemenea, verificați periodic dacă nu există scurgeri. Puteți să vă dați seama de acest lucru dacă găsiți pete pe șosea sau lichid în jurul părților componente ale transmisiei.

2. Schimbați regulat uleiul de transmisie

Vă sugerăm să schimbați uleiul de transmisie la fiecare 70.000 de kilometri. Dacă condițiile în care conduceți nu sunt cele mai bune (vreme caldă, trafic constant sau greutate mare), ar trebui să schimbați mai des uleiul, probabil la fiecare 24.000 de kilometri.

3. Sistemul de răcire

Radiatorul are rolul de a răci transmisia, deci trebuie să vă asigurați că îl mențineți în stare bună. Ar trebui să schimbați lichidul de răcire la fiecare doi ani sau aproximativ, precum și să adăugați un sistem de răcire extern, dacă de obicei conduceți cu încărcătură mare sau prin zone cu temperaturi ridicate.

Ce poate afecta o transmisie automată?

Marea majoritate a problemelor legate de transmisie încep cu supraîncălzirea, datorită supraîncărcării sau utilizării în situații în care transmisia patinează prea mult: zăpada sau noroiul reprezintă o cauză, precum și lipsa de lubrifiere a transmisiei camionului. Când temperatura crește în transmisie, se produce oxidarea și se pierd capacitățile de lubrifiere care lasă depuneri de ulei de transmisie ars.

Lipsa de întreținere a unei transmisii este cea de-a doua cauză a defecțiunilor, cu garnituri care se rup și permit scurgerea uleiului de transmisie. Acest lucru împiedică protecția componentelor metalice. Nu folosiți niciodată ulei de motor pentru transmisie cu excepția cazului în care este extrem de necesar. În acest caz, împreună cu un aditiv pentru motor, deoarece este mai ușor și are un coeficient mai mic de vâscozitate care nu va bloca libera circulație a angrenajelor, iar aditivii vor permite protejarea componentelor prin intermediul lubrifiantului.

Așadar, vă sfătuim să efectuați o verificare constantă a nivelului uleiului de transmisie și a stării acestuia și, dacă este necesar, efectuați schimbarea uleiului transmisiei. Utilizați ulei de transmisie recomandat de producătorii de camioane

Amintiți-vă că întreținerea camionului include mult mai mult decât transmisia pentru a fi mereu în stare perfectă de funcționare. Dacă doriți ca vehiculul dvs. de marfă să fie mereu în stare perfectă, vă recomandăm să ne contactați. Noi vă vom pune la dispoziție cel mai bun service de reparații camioane în Arad.

De fiecare dată când aveți probleme cu camionul dvs. și vă aflați în Arad, nu evitați să ne chemați. Noi vom interveni prompt datorită atelierului nostru mobil foarte bine dotat.

Suntem o echipă de profesioniști care își dorește să asigure servicii performante de reparații remorci camioane în Arad, reparații tir în Arad, reparații clime camioane în Arad etc., iar eficiența și rapiditatea ne caracterizează întotdeauna.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}