august 24, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ce implică mai exact o afacere în transporturi?

Este destul de evident ca în cazul în care munciți să ajungeți șofer pe camion aveți aspirații să excelați în această industrie și să țintiți mai sus de ce nu. Dar vă doriți, ca într-o zi să vă duceți cariera la nivelul următor, de la șofer de tir la deținător de firmă de transporturi?

Există cu siguranță multe avantaje în a deveni deținător de afacere, atât timp cât faceți lucrurile corespunzător. Acest pas în viață poate duce la o independență în carieră, un venit mai mare, succes mai mult, ba chiar și posibilitatea de a vă crește afacerea la nivel internațional.

Este cu adevărat un vis frumos: să munciți pentru dumneavoastră, într-un domeniu cunoscut cu șansele de a avea succes și de a deveni un adevărat jucător. Este o oportunitate ce are loc o dată în viață și una la care oamenii ar putea doar să viseze. La suprafață, nu puteți vedea ceva mai perfect decât atât.

Dar este ceva la care doriți să vă înscrieți cu adevărat? Fiindcă este destul de greu și poate fi copleșitor.

Să deveniți un deținător de afacere este o responsabilitate uriașă și vine împreună cu un risc foarte mare. Este necesar să vă ocupați de facturile propriului camion, în care trebuie să investiți bani constant. Nu este doar costul camionului în sine, ci și costul întreținerii, reparațiilor și asigurării acestuia.

Matei Truck Service vă stă la dispoziție în Arad cu servicii profesionale de reparații mecanice pentru camioane, reparații electrice, tester diagnoză, atelier mobil camioane, dar și reparații climatizare, așa că pe această parte sunteți acoperit, însă trebuie să nu uitați să vă trimiteți șoferii în service la timp.

Dacă începeți să aveți succes, veți vedea că veți munci mai mult ca niciodată, zi și noapte, dacă sunteți norocos. Deținerea propriei afaceri înseamnă de multe ori să munciți pentru dumneavoastră, în special la început. La urma urmei nu aveți angajați către care să delegați nu-i așa?

Pe lângă aceste lucruri va mai trebui să vă faceți griji de partea de afaceri a lucrurilor. Când ați luat decizia de a vă face șofer de tir și nu de a vă deschide propria afacere, a fost un motiv pentru acest lucru nu-i așa? Acest lucru nu se întâmpla datorită faptului că nu știți să faceți afaceri, ba chiar dimpotrivă: mulți șoferi pe tir pot fi foarte buni oameni de afaceri. Doar că afacerile nu sunt cele care v-au determinat să vă înscrieți în această industrie și necesită o responsabilitate foarte mare rezolvarea problemelor de afaceri dintr-o firmă.

Mai mult decât atât există costuri ascunse, lucruri pe care probabil nu le-ați luat niciodată în considerare. Trebuie să vă ocupați de taxe și pierdeți foarte mult din flexibilitatea financiară, fiindcă majoritatea banilor sunt blocați în camioane. Dacă nu sunteți foarte atent cu un client, ați putea să vă scufundați de urgență. Asigurați-vă că stați bine din punct de vedere financiar dacă v-ați hotărât să începeți o afacere pe cont propriu.

Desigur, niciunul dintre lucrurile enumerate de către noi mai sus nu se va întâmpla dacă vă decideți să rămâneți în jobul în care sunteți, dacă nu cumva sunteți dispus să vă ocupați de toate aceste lucruri. Desigur să fii propriul tău șef poate avea anumite beneficii, iar dacă descoperiți succesul și sunteți capabil să așteptați până atunci, puteți într-adevăr să obțineți libertatea financiară care să vă permită un stil de viață de lux și bogății de neimaginat. Sau ar putea să vă ajute să vă construiți un trai solid și confortabil de pe urma căruia să vă sprijiniți familia.

Luați această decizie cu înțelepciune. Este o mișcare foarte îndtrăzneață și știți cum se spune, de multe ori soarta ține cu oamenii care sunt îndrăzneți. Aveți grijă să nu vă grăbiți și să fiți foarte atent la toate aspectele unei afaceri ca nu cumva să intrați într-o situație din care nu mai puteți ieși. Dacă vă ocupați de lucruri corespunzător poate să facă diferența dintre o cantitate foarte mare de succes și o înfrângere zdrobitoare.

Există foarte mulți oameni de afaceri în România care au decis să investească în transporturi și se bucură și în acest moment de o afacere prosperă, o mulțime de angajați și un stil de viață frumos.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}