octombrie 25, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ce inspecții trebuie făcute camionului înainte de a-l conduce

Ca șofer de camion de marfă, trebuie să efectuați o inspecție zilnică înainte de a începe cursa, pentru a vă asigura că vehiculul este în condiții optime pentru drum. Ca șofer de camion, unul dintre principalele lucruri de care ar trebui să țineți cont mereu este siguranța, ceea ce înseamnă că trebuie să luați aceste inspecții foarte în serios.

Cu toate acestea, este dificil să țineți minte tot ceea ce presupune o inspecție înainte de a începe călătoria. De aceea, Matei Truck Service din Arad vă prezintă în acest articol un ghid care vă va permite să vă dați seama dacă camionul vostru se află în stare bună de funcționare.

Ce să inspectați înainte de a începe de a porni la drum?

Este important să vă asigurați că cele mai importante componente ale vehiculului vor funcționa așa cum au fost proiectate atunci când ajungeți în spatele volanului. Va trebui să verificați totul la fiecare 24 de ore și după fiecare pauză.

  • Când sunteți pregătiți să începeți să vă inspectați camionul, procedați în felul următor:
  • Asigurați-vă că aveți un ciocan, o lanternă și mănuși.
  • Verificați dacă frâna de mână este activată și că vehiculul este băgat în viteză.
  • Porniți comutatorul, aprindeți farurile.
  • Scoateți cheia, ieșiți din cabină și deschideți capota.

Sub capotă

Căutați un ceva neobișnuit legat de camion. Pe de altă parte, motorul vă poate oferi multe informații despre starea camionului. Dacă găsiți semne de scurgere, motorul poate necesita reparații. Apoi porniți-l și lăsați-l să ruleze câteva minute. În timp ce camionul se încălzește, ar trebui să observați că nu iese fum din țeava de eșapament. Cu toate acestea, dacă emană fum alb sau albastru, acesta ar putea fi un semn că motorul arde petrol.

Lăsând deoparte motorul, verificați și elementele de sub capotă, cum ar fi orice furtun sau cablu de alimentare, radiator, pompă de apă, curele suplimentare de antrenare, rezervor de servodirecție, conducta de aer a motorului, turbocompresor, carcasa filtrului de aer, compresor de aer, separator de apă și combustibil, filtru de combustibil etc.

Părți din cabină

Verificați oglinzile retrovizoare, luminile intermitente, capacul rezervorului și banda reflectorizantă, precum și starea treptelor și ușilor. De asemenea, examinați bateria, rezervorul de combustibil, țevile de eșapament și șasiul.

Frâne, ax de antrenare și suspensie

Înainte de a începe călătoria, evaluarea exhaustivă a sistemului de frânare este o necesitate. Ea necesită, cu toate acestea, o mulțime de pași, cum ar fi verificarea sa din interiorul și dinafara cabinei și sub camion. În plus, frânele sunt cel mai mult folosite la orice tip de vehicul și sunt supuse uzurii. Verificați, de asemenea, reglarea frânei cu regulatorul. În acest sens, verificați presiunea și adâncimea jantelor, piulițelor, camerelor și garniturilor de frână, amortizoarele.

Trusă de urgență și reflectorizante

Este obligatoriu să aveți în camion un kit de urgență în care aveți siguranțe de urgență, triunghiuri reflectorizante și un stingător. Pe de altă parte, reflectoarele pot spori considerabil vizibilitatea camionului pe timp de noapte, iar dacă nu funcționează corespunzător, acestea ar putea reprezenta un pericol.

Acestea sunt câteva din lucrurile pe care trebuie să le inspectați înainte de a pleca în cursă. Este bine să vă luați toate măsurile de precauție pentru a ajunge la destinație în deplină siguranță.

Cu toate acestea, dacă întâmpinați probleme pe parcursul drumului, mai exact atunci când treceți prin Arad, luați legătura cu cel mai bun service camioane din Arad.

Echipa noastră de profesioniști va interveni imediat și va încerca să vă soluționeze orice problemă mecanică sau electrică legată de camionul vostru.

Cu siguranță v-ați dori să colaborați cu un service care oferă clienților servicii de cea mai bună calitate, la prețuri decente. Ei bine, service-ul nostru este acela.

Dacă ne veți contacta veți avea parte de un plan de intervenție individualizat, de seriozitate, de un contract flexibil.

Avem o echipă plină de prospețime, forță, entuzism, rigoare. Suntem mereu pregătiți să vă oferim reparații camioane în Arad, dar și reparații clime camioane în Arad.

Ne-am adaptat rapid la noutate, cerințe și tehnologie, reușind să creăm un atelier mobil pentru reparatii camioane dotat cu echipament de ultimă generație.

Știm să investim în relația cu oamenii, fie că ne sunt clienți, fie că sunt specialiștii care fac parte din echipa de lucru. Investiția în oameni reprezintă garanția principală a livrării unor servicii de calitate.

Apelați cu încredere la noi pentru rezultate ce vor depăși toate aștepătările!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}