iulie 11, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ce vehicul de tractare să alegeţi pentru remorca Dumneavoastră: SUV sau trailer?

După ce am vorbit despre dispozitivul de distribuţie a greutăţii, să vorbim şi despre tipul de tractor al remorcii pe care trebuie să îl aveţi în vederile Dumneavoastră. Oricum, cele două aspecte sunt legate între ele în unitatea sistemului vehicul tractor-greutate-remorcă.

Cauti un service pentru reparatii remorci camioane in Arad? Apeleaza cu incredre la Matei Truck Service.

SUV-urile nu sunt alegerea favorită a multora ca vehicul de tractare, dar este de înţeles şi economia de bani pe care aceşti oameni o urmăresc. Nu toată lumea își poate permite (şi îşi doreşte) un camion. SUV-urile devin din ce în ce mai populare în fiecare an. SUV-urile de dimensiuni mari au cadre asemănătoare cu camioanele, și multe dintre aceste cadre sunt “în cutie” în loc de tip C, deci sunt puternice.

Dar pentru aceasta trebuie să existe cât mai multe ampatamente (distanța dintre axele osiilor extreme ale unui vehicul). Astfel, pentru a trage o remorcă asemănătoare remorcii de camion de ½ tonă (GM 1500, Dodge 1500, Ford F150, Toyota Tundra) aveți nevoie de un SUV cu o greutate similară unui camion de ½ tonă. Acesta ar include Dodge Durango, Ford Expedition, Chevy Tahoe, GMC Yukon, Toyota Sequoia și altele. Aceste SUV-uri au o construcție “Body on Frame” (‘Corp în ramă”), precum cea a camioanelor.

In cazul in care aveti probleme cu camionul in trafic, Matei Truck Service sta la dispozitia dumneavoastra cu:

Pentru a evita sau a reduce defectiunile camioanelor in timpul curselor va recomandam sa apelati la serviciile Matei Truck Service unde veti beneficia de:

Pentru programari sunati la: 0746 031 551 (Matei Vasile)

Consultați întotdeauna limitele de remorcare ale remorcilor din datele de fabricaţie. Cele mai multe broșuri de fabrică și site-urile web vă vor ajuta să reduceți limitele de greutate și limitele greutății cârligului în funcție de mărimea motorului, de transmisie și de raportul axei-spate. Pentru cea mai mare capacitate a remorcii, de obicei, este necesar un cârlig de distribuţie a greutății cu un cârlig de receptor, cel puțin de clasa 3 sau mai mare.

Acesta este diferit de un cârlig de tractare (deci, transportare) a greutății, care este doar o bară de tracțiune introdusă în cârligul receptorului. Cârligul de distribuţie a greutății se atașează la limba remorcii, cu reglaje şi legături lanț, pentru a transfera greutatea înainte spre SUV, împrăştiind sarcina în toate direcţiile axelor.

În cazul în care sistemul dispozitivului de distribuție a greutății nu se oprește atunci când trageți remorca, la cârligul de distribuție a greutății se poate adăuga o bară de manevră. Toate acestea vă vor ajuta să menţineţi un nivel al greutăţii adecvat pe toate punțile de pe SUV și remorcă și mai puțin să aveţi mobilitate între remorca tractată şi bara de protecție.

Toate SUV-urile enumerate mai sus au arcuri elicoidale-spate, cu excepția Dodge Durango. Spițele elicoidale-spate sunt proiectate pentru a vă oferi o plimbare mai bună, dar acest lucru vă oferă și mai multă mișcare în zona spatelui.

Nici o mişcare nu este dorită în plus atunci când tractaţi o remorcă. Deci, este chiar mai important să existe un cârlig de distribuție a greutății pe SUV-urile cu arcuri elicoidale-spate și în special pe SUV-urile cu punți-spate independente. Axele din spate independente sunt similare cu puntea din față a unei mașini cu tracțiune-față.

Fiecare parte se poate deplasa independent de cealaltă. Și acesta este un lucru care o dată în plus este menit a îmbunătăți călătoria, aducȃnd un plus de mobilitate, dar acesta nu este neapărat un lucru bun atunci când trageți o remorcă. Axele-spate independente au nevoie de cârligul de distribuţie a greutății.

SUV-urile cu axe-spate independente sunt Mercedes, ML320 și chiar mai mari, 2002 Ford Explorer, 2003 Expediția Ford și altele. Luați, o dată cu SUV-ul Dumneavoastră, întregul pachet de tractare oferit de fabrică, pachet care ar trebui să includă un dispozitiv de remorcare de clasă 3 sau mai mare, un răcitor extern al transmisiei automate, bare anti-ruliu sau bare anti-manevră și un fascicul de cabluri. De asemenea, asigurați-vă că ambele axe ale remorcii Dumneavoastră au frâne și că aveți un regulator bun pentru frânele remorcii adăugat la SUV-ul Dumneavoastră.

SUV-urile cu capacitatea cea mai mare sunt şi cele mai lungi, disponibile în variantele de 3/4 tone, iar ele sunt Chevy Suburban, GMC Yukon XL și Ford Excursion. Aceste modele mai noi au arcuri de frână pe puntea din spate, ceea ce le face mai stabile decât SUV-urile mai mici, cu arcuri spirale-spate.

Aceste SUV-uri mai mari vor trage în mod similar cu camioanele de ¾ tone, (Dodge 2500, Ford F250, GM 2500) şi în general nu au un ampatament în plus faţă de un camion. Așadar, în funcție de greutatea totală a remorcii Dumneavoastră încărcate, ar putea fi necesar un dispozitiv de distribuție a greutății.

Un avantaj al Ford Excursion este opțiunea pentru motor diesel, care va adăuga încă 800 de cilindri pe față pentru stabilitate și echilibru atunci când trageți o remorcă.

În cadrul reparaţiilor de camioane – Arad, Matei Truck Service vă aşteaptă cu profesionalism pentru orice tip de intervenţie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}