august 31, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Colaborarea cu dispecerul, un aspect foarte important

Colaborarea cu dispecerul, un aspect foarte important

Să vă înțelegeți cu dispecerul este extrem de important dacă sunteți șofer pe camion. Ca și șofer profesionist, este necesar să înțelegeți poziția dumneavoastră în industria camioanelor. Dacă sunteți un șofer nou, sunteți noul muncitor de la compania de transporturi și cu siguranță sunteți pe prima treaptă în scara angajaților.

Matei Truck Service v-a pregătit un articol prin care să vă ajute să mergeți mai departe în cazul în care aveți parte de un dispecer problemă în compania la care lucrați.

Jobul dumneavoastră este să faceți ceea ce vi se spune și să faceți acest lucru cât de bine puteți. Șoferii de camion tind să fie un tip independent din natură și unii nu se înțeleg foarte bine cu alți oameni. Cu toate acestea, stabilirea unei relații funcționale cu dispecerul dumneavoastră este o necesitate a jobului dacă doriți să supraviețuiți întregii carieri de șofer de camion.

Să vă înțelegeți cu dispecerul companiei la care lucrați este câteodată o sarcină ușoară, dacă dispecerul este tipul de persoană calmă și experimentată. Vă vor ajuta să vă ghidați de la ridicarea încărcăturii până la livrarea acesteia cu succes.

Câteodată, totuși, s-ar putea să sfârșiți cu un dispecer care nu știe nimic și nu îi pasă dacă muriți sau trăiți. Bunăstarea dumneavoastră și succesul nu este problema lui cu siguranță. El este plătit să vă ofere informații despre următoarea dumneavoastăr cursă. Nu este necesar să fie prietenos sau util. Totuși trebuie să ascultați de el până când vă găsiți un job mai bun.

Să aveți de a face cu dispecerii este ca orice altă zonă din meseria de șofer profesionist. Este necesar să vă ocupați de fiecare situație ca profesionist cu siguranța fiind întotdeauna un factor foarte important.

Dispecerii problemă

Din păcate, va trebui să învățați să vă înțelegeți cu dispecerul dumneavoastră, chiar dacă el sau ea este o problemă.

Unii dispeceri nu sunt destul de inteligenți sau experimentați pentru a lua decizii sigure. Cu toate acestea, întotdeauna vor depinde lucrurile de tine în toate aspectele jobului de șofer de camion.

Jobul unui dispecer este să livreze cât mai multe încărcături pe cât de eficient din punct de vedere al costului este posibil. Acesta este scopul pentru care sunt plătiți. Nu sunt plătiți să se împrietenească cu șoferii de camion.

Cu aceste lucruri în minte, amintiți-vă că dispecerul controlează salariul dumneavoastră, indiferent dacă vă place sau nu acest lucru. Acest tip sau tipă va fi în control a numărului de kilometrii pe care le primiți. Nu uitați, există posibilitatea să fiți plătit la kilometru.

Așa că trebuie să lucrați împreună cu dispecerul sau să vă găsiți alt job de șofer de camion într-o altă companie, situație în care s-ar putea să fie mai bune sau mai rău.

Sfatul nostru este să fii foarte atent și să înregistrezi fiecare lucru pe care dispecerul vă pune să-l faceți. Păstrați aceste întregistrări electronic dacă este posibil. Folosiți aplicații de pe telefon pentru a înregistra fiecare conversație cu dispecerul.

Dacă vedeți o breșă în planul dispecerului ce ar putea duce la ditrugerea siguranței dumneavoastră sau a camionului într-un fel, înregistrați aceste lucruri pe telefon astfel încât să aveți o înregistrare a conversației când dispecerul greșește.

Companiile de transporturi sunt răspunzătoare legal dacă unul dintre angajații săi, precum un dispecer, face o mișcare ilegală, cum ar fi să vă determine să conduceți peste orele permise.

Dacă dispecerul continuă să insiste, fiind o încălcare a regulilor sau insistă să conduceți în condiții periculoase, solicitați o întâlnire cu managerul sau cu departamentul de siguranță. Spuneți-vă problemele și arătați înregistrările. În alte cuvinte, acoperiți-vă jobul !

Dispecerului s-ar putea să îi pese sau nu dacă loviți camionul, însă șefului cu siguranță îi va păsa.

Dispecerii buni

Dispecerii buni sunt de obicei un semn al unei companii de transporturi decente. Dacă vă găsiți în situația de a nu fi capabil să comunicați eficient cu dispecerul, este un semn fie că aveți nevoie de un nou dispecer sau este timpul să vă căutați alt job.

Fiți răbdător și tolerant, dar nu vă luați riscuri periculoase care nu sunt necesare.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}