august 29, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum găsiţi cea mai bună firmă de transporturi pentru care să lucraţi

Cum găsiţi cea mai bună firmă de transporturi pentru care să lucraţi

Să găsiţi cea mai bună companie de transporturi pentru care să lucraţi poate fi o sarcină stresantă şi copleşitoare. Atunci când vă începeţi cercetarea, veţi descoperi în curând că nu există lipsă de recenzii negative despre diverse firme de transporturi şi joburile oferite.

Şoferii şi oamenii nemulţumiţi care nu au nimic mai bun de făcut, îşi vor lăsa comentariile şi opiniile pe website-urile de pe internet, uneori ca şi răzbunare datorită experienţelor negative cu companiile sau pentru că aveau diverse probleme şi aveau nevoie să învinovăţească pe cineva pentru greşelile lor.

Cu toate acestea, în ciuda criticismului de pe piaţă, există şi firme de transporturi bune.

Noi cei de la Matei Truck Service de Camioane din Arad ne confruntăm zilnic în service-ul nostru de camioane, atât cu persoane din conducerea diverselor firme de transporturi, cât şi cu şoferi de tir. Astfel că putem să aflăm informaţii atât de pe o parte, cât şi de pe cealaltă pentru a vă sfătui cât mai bine.

Jobul de şofer de camion nu este pentru oricine. Să fiţi pe drumuri zile şi săptămâni la rând este dificil şi stresant. Cu toate acestea pentru cei care îşi doresc să activeze ca şi şoferi de camion, există câteva lucruri de luat în considerare atunci când căutaţi cele mai bune companii de transporturi pentru care să lucraţi.

Sfaturi pentru alegerea celei mai bune companii de transporturi

Unul dintre cei mai importanţi factori pentru succes în meseria de şofer de camion este alegerea companiei potrivite. Folosiţi-vă de sfaturile din acest articol pentru a determina care este compania potrivită pentru care merită să lucraţi.

Evaluarea unei companii de transporturi

Adevărul este că scopul principal al unei companii de transporturi este să facă bani.

Unele companii fac bani profitând de şoferii lor şi plătindu-i foarte puţin. Astfel de firme trebuie evitate de toţi şoferii de camion profesionişti.

Urmaţi aceşti paşi simpli pentru a vă ajuta să determinaţi dacă firma la care vă gândiţi să lucraţi este una onestă.

Personalul de recrutare – majoritatea companiilor, în special cele mari, au angajaţi speciali pentru procesul de recrutare.

Din păcate, marea majoritate de oameni care se ocupă cu angajări ştiu foarte puţine lucruri despre compania de transporturi în sine, sau cum funcţionează sistemul de plăţi şi nu sunt capabili să răspundă celor mai pertinente întrebări pe care un potenţial şofer de camion ar putea să le aibă. Unele companii mari de transporturi chiar aleg să-şi externalizeze către alte firme procesul de recrutare.

Majoritatea oamenilor ce se ocupă cu recrutări sunt angajaţi care sunt plătiţi să repete ceea ce au fost instructaţi să spună. Unii nu fac nici măcar acest lucru prea bine.

Când vă aflaţi la un interviu pentru poziţia de şofer de tir, înregistraţi-vă răspunsurile la întrebări. Dacă cel care se ocupă de recrutări este vag sau nu ştie răspunsul, solicitaţi să discutaţi cu cineva mai capabil pentru a vă asigura că primiţi răspunsurile corecte

Salariu – solicitaţi să discutaţi cu cineva cu autoritate din departamentul de salarii pentru a verifica dacă informaţiile despre salarii pe care le-aţi primit de la cel ce se ocupă cu recrutări sunt corecte.

Şoferii – una dintre cele mai bune resurse pe care le aveţi la dispoziţie pentru a vă asigura că firma la care urmează să vă angajaţi este de bună credinţă sunt ceilalţi şoferi, atât cei care au lucrat la compania respectivă cât şi cei care lucrează în momentul de faţă.

Aflaţi cât de mult au lucrat cei mai vechi şoferi în companie. O mulţime de şoferi ce au lucrat un timp îndelungat la acea firmă este un bun indicator al unei companii bune, fiindcă şoferii au rămas la ei foarte mult timp.

Întrebaţi dacă există probleme frecvente cu salariile,. Aflaţi cât de bine simt că sunt întreţinute echipamentele de companie.

Dispecerat – discutaţi personal cu şeful dispecerilor pentru a afla ce aşteaptă dispeceratul de la dumneavoastră în termeni de performanţă şi comparaţi aceste informaţii cu ceea ce aţi aflat la interviu.

Manager – întâlniţi-vă cu managerul pentru a afla informaţiile pe care le consideraţi vagi şi profitaţi de această oportunitate pentru a vă prezenta.
Concluzie

Nu există nici o metodă magică prin care să găsiţi cea mai bună companie de transporturi pentru care să lucraţi. Toată lumea are aşteptări individuale ce ţin de meseria de şofer de camion. De îndată ce v-aţi făcut tema acasă şi v-aţi gândit la decizie, restul depinde de dumneavoastră.

Oferiţi companiei o şansă şi meseriei destul timp pentru a vedea dacă funcţionează pentru dumneavoastră. Nu are rost să renunţaţi după câteva zile de condus. Aveţi răbdare şi cu siguranţă veţi fi capabil să vă faceţi o părere obiectivă la sfârşit.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}