octombrie 8, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum îți pui viața în pericol când conduci un camion

Atunci când conduci un camion de tonaj mare, trebuie să știi cum să-l întreții pentru a evita orice problemă pe șosea. Cu toate acestea, nu numai acest lucru este suficient pentru a evita accidentele auto, deoarece o mare parte din acestea se întâmplă din cauza neglijenței.

Matei Truck Service din Arad îți dezvăluie în acest articol cum îți pui viața în pericol când conduci un camion.

Ce este conducerea neatentă?

Conducerea neatentă se produce atunci când conducătorul auto este distras de o altă activitate care nu are legătură cu conducerea vehiculului. În plus, este periculos să nu te concentrezi asupra obiectivului tău principal, și anume acela de a conduce în siguranță camionul, concentrat fiind asupra drumului și stării acestuia.

Pe de altă parte, aceasta include utilizarea dispozitivelor mobile în timp ce conduci, precum și alte situații sau activități care, de asemenea, îți pot distrage atenția. Acest obicei prost crește riscul de accidente, conform studiilor realizate.

Cauzele conducerii neatente

Utilizarea telefonului mobil

Utilizarea telefonului mobil este importantă pentru a ține legătura cu cei dragi, atâta timp cât o faci la momentul potrivit. Conform mai multor studii, utilizarea dispozitivelor mobile este una dintre principalele cauze ale accidentelor de mașină. Discută cu familia în timpul liber, pentru că odată ce te afli la volan, este mai bine să te concentrezi la drum.

Dacă dintr-un motiv oarecare, printr-un mesaj text, ți se comunică o veste rea, parchează camionul într-un loc special amenajat până când îți revii din șocul produs de mesaj.

Când simți că poți conduce din nou, urcă-te la volan și încearcă să ajungi la cea mai apropiată benzinărie pentru a rezolva mai bine situația.

Consumul de alimente sau băuturi în timpul condusului

Alimentația corespunzătoare este esențială atunci când conduci, deoarece aceasta este cea care îți oferă suficientă energie pentru a sta la volan o mare parte din zi. Cu toate acestea, pe cât posibil, evită să faci asta în timp ce conduci. În plus, pe lângă mirosul neplăcut din cabină, consumul de alimente îți poate distrage atenția și poate pune în pericol atât viața ta, cât și pe a celorlați participanți la trafic.

Același lucru se întâmplă și cu băuturile, este important să te hidratezi, dar nu face asta la fiecare 5 minute. Dacă faci asta, îți vei pierde concentrarea și vei simți nevoia să mergi la baie atât de des, încât vei ajunge cu întârziere la destinație.

Comunicarea cu copilotul tău

Un număr semnificativ de șoferi de camioane au un copilot pe timpul curselor. Un copilot te poate ajuta să rămâi treaz și, uneori, poate conduce, astfel încât să te poți odihni și recupera energia. Cu toate acestea, el îți poate, de asemenea, distrage atenția dacă nu respectă anumite reguli de comunicare, astfel încât lucrurile să nu scape de sub control.

Igiena personală

Igiena personală este importantă, dar este o sarcină care nu trebuie făcută în timp ce conduci, deoarece îți poate pune în pericol viața. Fă-ți timp să te ocupi de tine înainte de a te urca la volan, astfel nu va trebui să te aranjezi pe drum.

Pe de altă parte, poți profita de o pauză pentru a te ocupa de igiena personală și de aspectul tău.

Muzica îți poate distrage atenția

Iți place să asculți muzică în timp ce conduci? Este bine să o faci, dar reține că trebuie să o faci la un volum adecvat, deoarece îți afectează negativ capacitatea de a conduce vehicule. Potrivit unui studiu, oamenii fac mai multe greșeli pe drum atunci când ascultă melodiile preferate la volum mare. Cei care ascultă muzică mai încet, fac mai puține greșeli. Ascultă melodiile preferate, dar asigură-te că dai volumul la mic și fii atent la drum.

Controlează-ți emoțiile

Ești supărat? Respiră adânc și așteaptă câteva minute (sau dacă ai timp, câteva ore) înainte de a te așeza la volan. Nu condu când ești nervos fiindcă nu este bine nici pentru tine, nici pentru ceilalți participanți la trafic.

Pauzele frecvente te ajută să te concentrezi

Te grăbești să ajungi la destinație? Dacă conduci mai încet, bucură-te de călătorie și nu uita că pauzele frecvente îți pot salva viața. Când te odihnești, îți recapeți energia și corpul tău se relaxează. Astfel, vei fi mai atent la tot ce este întâmplă pe șosea.

Cand faci o pauză, sună la Matei Truck Service, dacă te afli prin Arad, și roagă echipa celui mai bun service camioane din Arad să vină să-ți facă o verificare la camion. Echipa noastră va interveni prompt și va rezolva o eventuală problemă rapid și eficient. Are cu ce și se și pricepe.

Executăm reparații clime camioane în Arad, reparații tir în Arad. Oferim servicii diverse la cele mai avantajoase prețuri.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}