martie 11, 2019
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum puteți evita durerile de spate și gât

Basculante: Cum puteți evita durerile de spate și gât

Durerile de spate și de gât care pot să apară în timpul condusului, sunt extrem de enervante. De aceea, Matei Truck Service din Arad vă spune în acest articol cum să le evitați.

Contracțiile spatelui și gâtului sunt extrem de neplăcute, mai ales dacă conduceți camioane și basculante. Condusul pe o perioadă lungă de timp poate fi brutal pentru spatele, gâtul și umerii șoferului. Și deși există mulți oameni care suferă de aceste neplăceri la un moment dat în viața lor, pentru șoferii basculantelor și camioanelor pot însemna sfârșitul carierei.

Când spatele va începe să vă doară, veți conduce greu. Pe de altă parte, durerea la nivelul gâtului vă va împiedică să-l mișcați dintr-o parte în alta. Cu toate acestea, mulți șoferi încearcă să uite de durere și să continue să lucreze ca și cum nu s-ar întâmpla nimic, fără să știe că durerea se va înrăutăți cu fiecare zi care trece. Prin urmare, pentru a preveni creșterea disconfortului, urmați aceste sfaturi utile.

Cum să evitați durerile de spate?

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a ameliora durerea de spate este de a efectua următoarele exerciții de întindere. Acestea vor ajuta la prevenirea, eliminarea sau reducerea rapidă a durerii. Nu este nevoie de echipament special și durează doar câteva minute pe zi.

Backbend ( flexarea spatelui înapoi)

Puneți-vă mâinile pe șolduri, în spate. Apoi, întoarceți-vă spatele și mențineți poziția. Trebuie să repetați de 5 ori exercițiul între 5 și 10 secunde de fiecare dată. Acest exercițiu ajută la decompresia coloanei vertebrale și a întregului fluid care se acumulează în spate după șederea pe perioade lungi de timp.

Frontbend (Flexarea spatelui înainte)

Puneți mâinile pe șolduri ca în exercițiul anterior și, în loc să vă înclinați pe spate, înclinați-vă înainte. Puteți combina acest exercițiu cu exercițiul anterior pentru a avea parte de o gamă completă de mișcări. Repetați de cinci ori între 5 până la 10 secunde de fiecare dată. Această mișcare ajută la relaxarea mușchilorși crește circulația în picioare.

Sidebends ( Flexarea spatelui în lateral)

Țineți brațele în lateral și ridicați un braț în timp ce celălalt rămâne în poziție. Împingeți brațul care este ridicat în partea opusă ca și cum ați încerca să atingeți ceva. Repetați acest exercițiu de 5 ori. Fiecare exercițiu trebuie făcut între 5 și 10 secunde.

Acest exercițiu vă ajută la întinderea mușchilor împreună cu părțile laterale ale trunchiului în timp ce se întindeți fibrele musculare împreună cu exteriorul șoldului.

Ridicarea genunchilor

Folosind un perete sau partea laterală a camionului, întindeți-vă mâinile la înălțimea umărului și ridicați și încrucișați genunchii, unul câte unul. Repetați acest exercițiu timp de 30 până la 60 de secunde. Această mișcare ajută la relaxarea, întărirea și activarea glutelor. De asemenea, este bine să întindeți zona pelviană.

Cum evitați durerile de gât?

Pe lângă limitarea mișcării, durerile de gât pot provoca dureri de cap și migrene în cazul șoferilor de camioane, ceea ce poate distruge o zi întreagă de muncă. În continuare, vă prezentăm patru întinderi simple de gât care pot fi efectuate în interiorul cabinei sau în afara basculantei. Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să le faceți cel puțin 2-3 minute pe zi.

Întindeți-vă gâtul

Pentru acest exercițiu, trebuie să vă întindeți brațul drept cât de mult puteți, în timp ce înclinați capul spre partea opusă. Se recomandă menținerea brațului la un unghi de nouăzeci de grade pentru a obține rezultate mai bune.

Întindeți-vă în diferite direcții

În acest caz, cheia acestui exercițiu este de a vă întinde în toate direcțiile. În primul rând, trebuie să lăsați capul în jos timp de 15 sau 30 de secunde, apoi ridicați capul sus și să-l țineți în această poziția. Apoi, împingeți capul în lateral și întindeți ușor mușchii gâtului. Faceți acest exercițiu încet, fără să vă grăbiți. În cele din urmă, mișcați-vă capul dintr-o parte în alta și în cerc. Dirijați rotația cu bărbia și nu cu capul.

Sperăm ca aceste sfaturi să vă ajute să nu aveți dureri de spate și de gât la volan. De asemenea, vă recomandăm să ne contactați în cazul în care aveți probleme mecanice cu basculanta. Deoarece avem cel mai bun service de camioane din Arad, vă vom diagnostica și depana în trafic basculanta, dacă va fi nevoie.

Executăm reparații camioane în Arad, reparații clime camioane în Arad etc. Serviciile noastre diverse sunt create cu scopul de a vă ajuta să circulați cu vehicul dvs. fără probleme o lungă perioadă de timp.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}