august 15, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum să aflați dacă anvelopele camionului sunt descentrate

Cum să aflați dacă anvelopele camionului sunt descentrate

Roțile descentrate sunt rezultatul pieselor de suspensie uzate sau deteriorate. Dacă roțile nu sunt centrate corespunzător, se reduce controlul direcției, eficiența combustibilului și durata de viață a anvelopelor. De aceea, Matei Truck Service din Arad dorește să vă spună de ce este important ca șoferii să recunoască semnele acestei defecțiuni, astfel încât să poată efectua reparațiile pertinente cât mai curând posibil. În acest articol, vă vom dezvălui cum să aflați dacă vehiculul dvs. are roțile centrate corespunzător.

Centrarea roților este un subiect cu adevărat complex, care cuprinde o varietate de termeni și o combinație eterogenă de părți. Când anvelopele nu sunt centrate, acestea împiedică șoferul să mențină direcția corectă. Acest lucru va afecta direcția și suspensia, dar cel mai important lucru este că ar putea afecta siguranța dvs. și durabilitatea anvelopei și a tuturor părților care le controlează.

Cum se descentrează roțile?

Există multe modalități de descentrare a roților. Cel mai probabil, sunteți familiarizați cu majoritatea cauzelor:

  • gropi
  • astfalt cu denivelări
  • Uzură naturală: dacă vehiculul dvs. are deja vechime, cauciucul începe să se crape și să-și piardă elasticitatea.

În timp, o ușoară centrare necorespunzătoare poate provoca o uzură mare, neuniformă sau prematură a anvelopelor.

Ce se întâmplă dacă nu centrați anvelopele?

În primul rând, veți cheltui o grămadă de bani cu înlocuirea anvelopelor. Dacă din când în când nu sunt centrate corect, anvelopele încep să se uzeze mult mai repede. De asemenea, veți observa că ceva este în neregulă în timp ce conduceți. Este posibil să nu mai puteți controla vehiculul dvs. așa cum ar trebui, iar în cazuri extreme este posibil să nu îl mai puteți controla deloc.

Știați că puteți verifica dacă roțile sunt centrare de fiecare dată când schimbați uleiul? Dacă faceți asta, anvelopele vor rezista mai mult.

Probleme comune ale centrării proaste

Uzură neuniformă a pneurilor: Verificați dacă anvelopele din față și din spate sunt la fel de uzate. Dacă sunt la fel de uzate, probabil că roțile sunt bine centrate.

Vehiculul dvs. trage brusc într-o direcție: – Dacă presiunea în anvelope este bună, dar vehiculul trage într-o direcție, această problemă poate fi un semn de centrare necorespunzătoare a roților.

O modalitate bună de a verifica centrarea lor este să eliberați volanul timp de câteva secunde atunci când conduceți într-o linie dreaptă și la o viteză mică, fără trafic sau obstrucții în împrejurimi. Dacă roțile nu sunt centrate, vehiculul va merge puțin spre dreapta sau spre stânga. Realizați acest test într-o parcare goală, unde nu există pietoni, obstacole sau alte vehicule.

Vibrația volanului: când anvelopele sunt centrate necorespunzător, vor face ca volanul să vibreze. Vibrația volanului va fi puternică sau slabă, în funcție de gravitatea problemei.

Volan răsucit: dacă conduceți pe o porțiune dreaptă pe șosea și observați că volanul este răsucit, este posibil ca anvelopele să fie centrate necorespunzător.

Creșterea consumului de combustibil: dacă anvelopele sunt centrate necorespunzător și necesită un efort suplimentar pentru a se roti în mod natural, cantitatea de carburant utilizată de vehicul va crește, de asemenea. Prin centrarea corectă a roților, vehiculul dvs. nu va pierde energie; prin urmare, veți face economie de combustibil.

Instabilitate: În cel mai rău caz, centrarea necorespunzătoare poate provoca instabilitatea vehiculului, în special atunci când conduceți cu viteză mare.

Vehiculele au diferite tipuri de specificații referitoare la centrare?

Fiecare model care iese din linia de asamblare are specificații unice de centrare. Specificațiile de centrare sunt determinate de producătorul vehiculului pentru fiecare marcă și model. Mărimea, lungimea, greutatea și destinația vehiculului joacă un rol în determinarea unghiurilor de centrare corecte.

Cum să rezolvați eventuale defecțiuni ale camionului?

Indiferent de locul unde vă aflați pe o rază de 100 de km în jurul orașului Arad, noi vă vom găsi de îndată ce suntem contactați.

Specialiștii noștri vor interveni rapid și eficient și vor rezolva orice fel de defecțiune de natură mecanică sau electrică. Aceștia au pregătirea necesară să facă reparații clime camioane în Arad, reparații camioane în Arad etc.

Sunați-ne! Vă vom ajuta cu tot ceea ce este nevoie!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}