iulie 24, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum să ai succes în primul an ca proprietar al unei firme de camioane

Dacă ai devenit proprietarul unei firme de camioane, noi, cei de la Matei truck service din Arad, vrem să-ți oferim câteva sfaturi pentru primul an ca proprietar.

Dacă ai decis deja să-ți creezi propria firmă de camioane, faci un pas important în viața ta. Posibilitatea de a fi propriul tău șeful îți oferă o serie de avantaje: îți stabilești programul, alegi încărcăturile și rutele care ți se potrivesc, printre altele. Dar ar trebui să reții că o mai mare libertate implică o mai mare responsabilitate.

Stabilește-ți așteptări realiste

Chiar dacă crearea propriei firme de camioane îți oferă posibilitatea de a câștiga mai mulți bani, nu totul este roz. În primul an, va trebui să dispui de o sumă mare de bani pentru capitalul de lucru, asigurări, schimbări de ulei, reparații, întreținere și multe alte cheltuieli. De asemenea, investighează piața pentru a putea gestiona precis veniturile și cheltuielile preconizate.

Nu exagera cu cheltuielile, limitează-te la cât ai

Modul în care îți gestionezi cheltuielile și banii vor determina succesul afacerii tale. Este bine să-ți stabilești obiective ambițioase, dar să nu anticipezi creșteri viitoare. Fă-ți un buget pe baza mediilor anuale. Începe să cumperi sau să închiriezi un camion pe care ți-l poți permite. De asemenea, păstrează-ți bani pentru asigurare, reparații și întreținere, chiar și pentru un camion nou, care este în garanție.

Alege în mod inteligent un camion

Specifică caracteristicile tipului de camion pe care îl dorești pentru firma ta, astfel încât să profiți de fiecare bănuț pe care îl cheltuiești. Alege motorul în funcție de marfa pe care ai de gând să o transporți. Indiferent dacă cumperi un camion nou sau second hand, investighează înainte de a-l cumpăra.

Dacă vrei să închiriezi unul, ia în considerare consumul de combustibil și vârsta acestuia (inclusiv kilometraj, garanție și facilități).

Pune mai multe întrebări despre camioane sau motoare. Concentrează-te pe fiabilitate și longevitate, precum și pe cât de ușor sau greu se întreține și pe performanța generală.

Bugetul contează

Nu fă greșeala de a te transforma într-un proprietar de camioane cu un buget mic sau cu datorii personale excesive. Minimizează datoriile cât de mult poți. Menținerea unui buget consistent îți va da posibilitatea să ai acces la capitalul necesar pentru echipamente, combustibil și investiții.

Păstrează bani pentru perioadele de nefuncționare și urgențe

Poate sunt zile în care nu trebuie să faci nicio livrare. Pentru aceste zile sau pentru un sezon mai slăbuț, trebuie să dispui de o rezervă financiară. Costurile și veniturile fluctuează. Creează-ți propriul fond de urgență, 3-6 luni de economii, pentru a putea face față unei urgențe financiare reale. Nu vei putea lucra fără acces rapid la numerar.

Consultă-te cu cei cu experiență financiară sau juridică

Consultă-te cu cei cu experiență în ceea ce privește aspectele contabile și juridice pentru a stabili structura de afaceri cea mai potrivită, pentru a păstra înregistrările adecvate, a planifica impozitele și pentru a aborda diferite probleme juridice De asemenea, vei avea nevoie de un expert în domeniul bancar. Caută profesioniști cu bună reputație care te pot sfătui în mod adecvat în legătură cu anumite probleme specifice.

Protejează-ți sănătatea

Dacă vei fi pe drum pentru perioade lungi de timp, corpul și mintea trebuie să fie în stare bună de sănătate. Dacă intri în inactivitate din cauza problemelor de sănătate, vei pierde bani. De asemenea, reține faptul că stresul acumulat în timpul curselor lungi și dorul de familie îți pot afecta sănătatea. Ai grijă de sănătatea ta!

Continuă să înveți

S-ar putea să fii nou în industrie, dacă vrei să fii cu un pas înainte concurenței, continuă să înveți. Intră în legătură cu liderii din industrie și învață de la ei. Aceste relații te vor ajuta să îți dezvolți afacerea în viitor. Nu fii niciodată mulțumit de cunoștințele tale. Va trebui să continui pregătirea profesională. Dacă o planifici în mod corespunzător, poți face acest lucru în timp ce călătorești fără să fii nevoit să fii departe de casă pentru mult timp.

Gândește ca o persoană de afaceri

Transportul de mărfuri este o afacere și camionul tău este instrumentul tău. Trebuie să ai capacitatea de a munci mult și de a o face în mod inteligent pentru a reuși. Trebuie să fii pregătit dacă se va întâmplă ceva cu camionul tău sau dacă ai nevoie de mai mulți bani pentru combustibil.

De asemenea, trebuie să știi că, dacă treci prin Arad și întâmpini probleme, suntem pregătiți să te ajutăm cu tot ceea ce trebuie. Îți punem la dispoziție cel mai bun service de reparații camioane în Arad. Intervenim acolo unde este nevoie datorită atelierului nostru mobil. Suntem receptivi non stop.

Așadar, dacă ai nevoie de reparații remorci camioane în Arad sau de reparații clime camioane în Arad, dar și de alte servicii legate de service-ul camionului tău, îți stăm la dispoziție.

Succes în afaceri îți dorim!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}