august 25, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum să asigurați siguranța camionului de marfă

Cum să asigurați siguranța camionului de marfă

Un camion cu marfă este vulnerabil la un jaf, în special în timpul transportului. Problema este persistentă în unele regiuni și a fost în creștere în ultimii ani. În fiecare an, companiile trebuie să suporte pierderi uriașe datorită incidentelor de jafuri chiar și după ce se asigură. Hoții sunt întotdeauna în căutare de camioane aflate în tranzit ce transportă mărfuri valoroase. Aceste camioane cu marfă deobicei le obțin atenția atunci când parchează pe timpul nopții în parcări goale și nepăzite.

Treceți prin service de camioane Matei Truck Auto pentru o diagnoză înainte de a porni în cursă, astfel încât să fiți sigur că tirul funcționează în parametrii normali și că în cazul unor probleme veți putea scăpa de potențiali hoți.

Începând de la încărcare până la descărcare, marfa este supusă unui risc. Iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le luați în considerare pentru a vă asigura că marfa ajunge în siguranță la destinație:

Asigurați-vă că nu dezvăluiți destinația transportului nimănui

Primul și cel mai important lucru pe care ar trebui să-l faceți este să nu dezvăluiți nimănui destinația transportului dumneavoastră. Cu cât discutați mai puțin cu oamenii despre locația de descărcare, cu atât va fi mai bine. Locația destinației poate să ajungă departe până la hoți sau oamenii care păzesc marfa. În special în cazul serviciilor de transport marfă expres, hoții de cele mai multe ori depind de un angajat intern al companiei de transport pnetru a obține informațiile necesare întrucât au puțin timp la dispoziție să facă o mișcare.

Verificați de două ori înainte lacătele și sigiile

Lacătele de tehnologie înaltă vor preveni imediat furtul mărfurilor. Există o mulțime de opțiuni pe piață, lacătele electronice fiind cele mai alese. În mod obișnuit, lacăte simple vin cu ușile încărcăturii, cu toate acestea asigură o siguranță. De asemenea puteți să căutați variante mai complexe de lacăte și sigilii pentru un sistem de securitate îmbunătățit.

Opriți-vă cât mai rar și fiți cu ochii în patru

Continuați să vă deplasați și fiți foarte atent în jurul dumneavoastră. Când faceți mai puține opriri pentru pauze, șansele să aibă loc un jaf scad incredibil. Dacă puteți să vă configurați un minim de kilometri și pauze cât mai rare, reduceți șansele să fiți urmărit de la locația încărcării până la următoarea pauză. Ba mai mult decât atât, dacă puteți acompania alt șofer de tir din compania dumneavoastră țineți-vă aproape de el pentru a fi în siguranță.

Întotdeauna căutați parcări sigure

Parcările sunt cel mai major factor din spatele jafurilor de camioane. Este necesară o atenție precară pentru parcarea camionului. Verificați spațiile de parcări mari, populate și cu camere de supravegheri. Asigurați-vă că marfa este închisă foarte bine și că nu aveți cheile lăsate în mașină. Toate aceste instrucțiuni, dacă sunt urmate corespunzător, cu siguranță vor asigura siguranța mărfurilor.

Comunicați cu oamenii din companie

Comunicarea este podul către urmărirea încărcăturii de camion în siguranță. Șoferul de camion ar trebui să fie în legătură constantă cu compania și să-i țină la curent cu mișcarea încărcăturii. Multe companii își țin șoferii conștienți despre ultimele jafuri împreună cu alerte prin mesaje constante cu sfaturi valoroase. Monitorizarea prin GPS este o astfel de unealtă care poate să ajute în acest tip de comunicare.

Meseria de șofer de tir poate fi foarte plăcută, însă vine o dată cu o serie de riscuri pe care trebuie să vi le asumați atunci când alegeți să mergeți pe această cale. Dacă urmați sfaturile companiei și vă informați puțin și extra de pe internet, cu siguranță șansele să fiți implicat într-un astfel de eveniment neplăcut sunt aproape nule, așa că aveți grijă de camion, urmăriți procedurile companiei și fiți atent la drum !

Matei Truck Service vă recomandă să aveți grijă și de mașină, efectuând întreținerea corespunzătoare la timp, altfel hoții vor fi ultima dumneavoastră grijă dacă rămâneți fără frâne sau nu mai funcționează ceva în parametrii normali.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}