august 15, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum să aveți grijă de bateria camionului de tonaj mare

Un camion de tonaj mare se aseamănă mult cu un camion de tonaj ușor. Cu toate acestea, există unele zone care deosebesc acest tip de camion. Una dintre aceste zone este performanța bateriei. Matei Truck Service din Arad, vă va oferi câteva sfaturi pentru a maximiza și a proteja viața și performanța bateriei camionului de tonaj mare.

In cazul in care aveti probleme cu camionul in trafic, Matei Truck Service sta la dispozitia dumneavoastra cu:

Pentru a evita sau a reduce defectiunile camioanelor in timpul curselor va recomandam sa apelati la serviciile Matei Truck Service unde veti beneficia de:

Pentru programari sunati la: 0746 031 551 (Matei Vasile)

În timp ce un camion de tonaj mare poate “petrece” mult timp deplasându-se pe distanțe lungi la viteze mari pe autostradă, un camion de tonaj ușor poate petrece cea mai mare parte a timpului, circulând prin oraș și la viteze mult mai mici. Un camion poate face numeroase opriri, poate fi inactiv puțin timp cât este oprit. Acest tip de utilizare poate “stresa” sistemul electric al camionului de marfă și, în cele din urmă, provoacă o creștere a numărului defecțiunilor electrice.

Ce puteți face pentru a îmbunătăți sistemul electric al camionului dvs., astfel încât să reziste efectelor acestui tip de utilizare? Componentele principale ale sistemului electric al camionului trebuie să funcționeze corespunzător.

Următoarele componente sunt cele cărora trebuie să li se asigure o întreținere corespunzătoare pentru a evita orice tip de defecțiune:

Acumular

Camioanele de marfă sunt adesea echipate cu două grupe de 31 de baterii. Scopul principal al bateriei este de a ajuta la pornirea motorului. Din acest motiv, numărul necesar de amperi de pornire trebuie luat în considerare atunci când alegeți o baterie.

Deoarece acumulatorul oferă și energie electrică pentru orice sarcină electrică care este în funcțiune în timp ce motorul este oprit, cel cu două baterii se va descărca mai repede decât cel cu trei sau patru baterii.

Cu cât o baterie se descarcă mai repede, cu atât durata sa de viață este mai scurtă. Având un acumulator cu mai mult de două baterii se poate reduce timpul de descărcare a bateriei și poate crește duratei de viață utilă a acesteia.

Un al doilea factor care afectează durata de viață a unei baterii este frecvența cu care bateria se descărcă. Cu cât se descarcă mai des, durata de viață a bateriei va scădea. Utilizarea bateriilor care rezistă deteriorărilor cauzate de cicluri frecvente de descărcare, cum ar fi bateriile AGM (fibră de sticlă absorbantă), poate crește durata de viață a acumulatorului.

De asemenea, asigurați-vă că știți ce garanție au bateriilor OEM (echipamentele originale de la producător). Cu cât este mai mare garanția, cu atât veți avea mai puține probleme.

Sistem de încărcare

Atunci când alegeți o baterie pentru un camion, merită luată în considerare alternatorii de performanță mai mare. Deși alegerea unui alternator care oferă un procent mare din puterea nominală la o turație mai mică a motorului este importantă pentru încărcarea bateriei și funcționarea încărcăturilor electrice, un alternator care oferă o performanță ridicată la viteze mari ale motorului nu este foarte valoros dacă camionul nu ajunge la acele nivele.

Alte recomandări pentru sistemele de încărcare includ utilizarea unui sistem de detectare a tensiunii la distanță. Acest lucru vă va ajuta să păstrați acumulatorul în stare bună și să vedeți dacă cablul de ieșire al alternatorului are dimensiunea corespunzătoare pentru a face față performanțelor sporite ale sistemului de încărcare. Un alternator de înaltă performanță nu este foarte important în cazul în care cablul nu poate oferi o performanță sporită pentru restul camionului. Se recomandă să nu existe o scădere cu mai mult de 0,5 V a puterii nominale pentru circuitul de ieșire.

Sistemul de pornire

Deoarece camioanele de marfă au de obicei mai multe opriri, aceasta înseamnă că vor exista mai multe uzuri ale părților sistemului de pornire, cum ar fi bucșe, perii, întrerupătoare etc.

Reținerea faptului că sistemul de pornire are mai multe cicluri de viață vă va ajuta să alegeți cea mai bună baterie. O baterie bună va ajuta camionul să pornească indiferent de condițiile în care se află.

Analiza sistemului

O bună practică pe care trebuie să o îndeplinească fiecare manager de flotă este analiza operațională a sistemului electric. Cu diferite programe disponibile pe piață, puteți colecta informații despre sistemul camionului dvs.

Aceste date sunt descărcate și analizate pentru a determina dacă bateria este cea potrivită sau nu. Dacă nu este cea potrivită, analiza vă va oferi informațiile necesare pentru îmbunătățirea sistemului electric.

Sperăm că aceste câteva sfaturi vă vor ajuta să aveți grijă cum trebuie de camionul dvs. Însă, dacă aveți probleme cu ea ori de câte ori sunteți prin Arad, nu ezitați să ne contactați. Vom interveni rapid cu atelierul nostru mobil și vom face reparații camioane în Arad.

Drum fără incidente vă dorim!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}