august 24, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum să confruntați dorul de casă din meseria de șofer de tir

Cum să confruntați dorul de casă din meseria de șofer de tir

Viața unui șofer pe camion nu este deloc ușoară: șosele cât vezi cu ochii, muncă grea, termene limită de îndeplinit, un suflet singur trebuie să le facă pe toate. Realitatea este că în timp ce cariera de șofer pe tir este una grozavă, de multe ori vin zile lungi departe de casă.

Dorul de casă pentru șoferii de tir se poate prezenta în multe forme, cum ar fi iritabilitate, anxietate, stres sau doar gândul constant la casă. În timp ce aceste sentimente s-ar putea să fie enervante pentru unii profesioniști, pot prezenta un risc serios pentru calitatea muncii prestate de un șofer de camion. Orice tip de distragere poate avea cu ușurință un impact asupra randamentului, mai ales într-un job ce necesită foarte multă vigilență, rezistență și precizie tehnică.

Meseria de șofer de camion ar trebui să fie foarte plăcută, așa că vă prezentăm o serie de sfaturi care să vă ajute să vă descurcați cu dorul de casă pe durata plecării.

Purtați cu dumneavoastră în camion poze cu familia. Nu numai că puteți să arătați și altor șoferi de tir sau persoane cu care vă întâlniți fotografiile cu familia, dar vizualizând aceste fotografii din când în când vă va pune într-o dispoziție mai bună cu siguranță. Este o bună amintire a motivului pentru car depuneți acest tip de muncă și că fiecare kilometru condus este unul mai aproape de ei.

Efectuați apeluri și videoconferințe zilnic. Sunați-vă familia sau prietenii în fiecare zi pentru a-i întreba cum le merge ziua. Când este posibil, accesați locurile cu Wi-Fi gratuit, astfel încât să puteți să vă și vedeți cu persoanele cu care discutați. Încercați să faceți aceste apeluri zilnice un obicei în familie, astfel încât copiii de exemplu să nu vă observe lipsa, putând chiar să citiți povestea de seară împreună. Nimic nu învinge dorul de casă pentru un șofer de tir decât ceva timp de calitate petrectu cu familia.

Trimiteți fotografii prietenilor și familiei. Dacă dumneavoastră sau familia nu vă puteți sincroniza să discutați telefonic, încercați să le fiți aproae trimițându-le fotografii pe parcursul unei zile. Acest lucru îi va face să se simtă chiar lângă dumneavoastră atunci când sunteți la mii de kilometri distranță.

Trimiteți vederi copiilor din diferite locații. Copiii rareori primesc vreo scrisoare cu numele lor pe ea, până nu îndeplinesc 18 ani. Lupta cu dorul de casă este mai ușoară imaginându-vă fețele copiilor atunci când aceștia primesc vederile de la părintele lor din altă țară. Mai mult decât atât aceasta poate fi o modalitate pentru a le stârni interesul copiilor asupra unor anumite țări și a-i educa în același timp.

Găsiți-vă un hobby. Luați-vă mintea de la casă ascultând o emisiune distractivă sau urmărind cele mai noi filme sau seriale pe Hbo Go sau Netflix. Încercați chiar să începeți să scrieți o carte dacă acest lucru vă pasionează sau de ce nu citiți una dintr-un domeniu de interes.

Luați pe cineva cu dumneavoastră. Dorul de casă pentru șoferii de tir este și mai rău cu cât petrec mai multe ore lungi singuri. Din fericire, multe firme de transporturi permit șoferilor de tir să își aducă cu ei pe cineva: soția, un prieten apropiat sau o rudă. Puțin timp de calitate petrecut împreună cu persoana iubită face minuni pentru relația voastră și dorul de casă.

Independența și șoseaua sunt recompensele majore care vin o dată cu profesia de șofer de tir. Există un motiv bun pentru care șoferii de tir sunt atât de mândri de ceea ce fac. S-ar putea să fie imposibil să simțiți dorul de casă, însă în cazul în care se întâmplă aveți la dispoziție acest articol pe care vă invit să-l recitiți și să urmăriți sfaturile pentru a rezolva problema.

În timp ce există atât de multe provocări în cariera de șofer de tir, întreținerea și reparațiile camionului nu ar trebui să fie una dintre ele. Matei Truck Service vă acoperă cu tot ceea ce ține de întreținerea și reparații camionului dumneavoastră cu profesionalism și în scurt timp, având o echipă dedicată, o echipă de mecanici experimentați și un suport 24/7 nemaipomenit care nu dă greș niciunui apel. Reparațiile nu mai sunt o problemă cu Matei Truck Service !

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}