septembrie 1, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum să deblocaţi camionul

Cum să deblocaţi camionul

Deblocarea unui camion poate fi o experienţă foarte copleşitoare pentru un şofer de camion. Mai devreme sau mai târziu, în calitate de şofer de camion, cu siguranţă veţi ajunge în situaţia de a fi blocat într-o circumstanţă sau alta.

Nu ne refeream la situaţia în care rămâneţi blocat pe gheaţă sau într-un loc în care camionul nu încape. Ne referim la acele situaţii când vă blocaţi într-o parcare cu zăpadă, noroioasă sau cu nisip foarte moale.

Poate fi o situaţie mizerabilă şi foarte deranjantă cel puţin, dar în acelaşi timp poate fi o lecţie scumpă de asemenea.

Încercaţi să vă daţi seama ce roţi şi-au pierdut tracţiunea.
Determinaţi ce va rezolva problema fără să susţineţi daune la nimic.

Câteva modalităţi să deblocaţi camionul

Iată câteva soluţii pe care să le folosiţi, atunci când aţi rămas cu camionul blocat.

Câteodată cu o cutie de viteze manuală şi puţină răbdare, puteţi executa o mişcare de balansare în faţă şi în spate cu camionul jucându-vă simultan cu ambreiajul în timp ce acceleraţi câte puţin. Deplasând camionul în spate şi în faţă, aţi putea fi capabil să folosiţi avântul camionului pentru a-l împinge în faţă sau în spate până când ajunge într-un loc în care roţile îşi pot recâştiga tracţiunea. Cu toate acestea, în zilele noastre, cu cutia de viteze automată şi roţi cu o singură osie super lată, nu este posibil să mişcaţi camionul, la fel cum aţi putea să o faceţi cu un camion cu cutie de viteze manuală.

Probabil cea mai uşoară modalitate de a vă debloca este să fiţi traşi de un alt camion, un tractor sau un vehicul destinat pentru acest lucru. Ar putea să vă coste, dar vă va ajuta să deblocaţi camionul cu cele mai puţine daune posibile.

Dacă sunteţi blocat în zăpadă, puteţi folosi lanţurile antiderapante pentru a vă debloca. Cu toate acestea, ţineţi minte: lanţurile nu funcţionează în nisip sau noroi.

Cum să nu rămâneţi blocat de prima dată

Cea mai bună modalitate de a aborda problema blocării camionului, este să nu ajungeţi în situaţia de a rămâne blocat încă de prima dată.

Dacă vreodată sunteţi nesigur de terenul din faţă sau din spate, depinzând de direcţia în care vă îndreptaţi, opriţi camionul, ieşiţi din el şi încercaţi să păşiţi pe acel teren pentru a vedea care este starea acestuia. Moale nu este niciodată bine, aşa că să nu conduceţi pe pământ moale.

Iată un mic truc care să vă economisească ore de exasăerare în dimineţile reci şi pline de zăpadă.

Când parcaţi pe timpul nopţii într-o parcare cu zăpadă, parcaţi câteva minute, staţi cu camionul şi după ce roţile s-au răcit, mutaţi camionul în faţă sau în spate puţin faţă de locul în care v-aţi parcat iniţia.

Roţile menţin destul de multă căldură, chiar şi în vremurile reci pentru a încălzi parţial zăpada de sub locul în care este parcat tirul. Zăpada care se topeşte se transformă în apă care îngheaţă ulterior sub roţi. Lăsaţi roţile să se răcorească apoi mutaţi camionul din zona îngheţată pe care aţi produs-o pentru a fi în siguranţă şi gata de plecare la prima oră a dimineţii.

În orice caz indiferent de problema pe care o aveți la camion drept urmare a unei situații în care ați rămas blocat cu camionul, Matei Truck Service Camioane din Arad vă stă la dispoziție cu serviciile de reparații mecanice profesionale pentru camioane. Echipa noastră profesionistă dedicată 100% în ceea ce face, se va ocupa de problemele camionului dumneavoastră și îl va face ca nou.

Imediat ce v-ați făcut o programare în service, tot ceea ce trebuie să faceți este să vă prezentați și veți trece printr-o etapă de diagnoză în care vi se vor indica problemele camionului. Ulterior camionul va fi reparat și în cele din urmă înapoiat către dumneavoastră, fiind gata de o nouă cursă.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}