august 6, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum să îngrijiți un camion vechi

Cum să îngrijiți un camion vechi

Un camion funcționează ca majoritatea lucrurilor din viață: dă și ia. Pentru cei care depind zi de zi de vehiculul lor pentru a obține rezultate, îngrijirea și întreținerea camionului lor este esențială. Din acest motiv, Matei truck service în Arad vă oferă câteva sfaturi pentru a vă îngriji de camionul vechi. Fiecare model de camion are nevoi specifice, dar cu aceste sfaturi de bază camionul dvs. va fi capabil să continue să funcționeze ca nou, chiar dacă nu este.

Vă recomandăm să nu uitați niciodată de schimbarea uleiului

Acest sfat este simplu și garantează o viață lungă vehiculelor în general. Se recomandă schimbarea uleiului la fiecare 6 luni sau la fiecare 7000-7500 kilometri. În cazul camioanelor vechi, filtrul de ulei trebuie schimbat de fiecare dată când se efectuează schimbarea uleiului. Alegeți uleiul care se potrivește cel mai bine nevoilor camionului dvs. Există mai multe feluri de ulei și o gamă largă de opțiuni de kilometraj, proiectate pentru a spori durata de viață a motoarelor vechi, deci asigurați-vă că verificați manualul de utilizare pentru a alege indicele de vâscozitate corect pentru camionul dumneavoastră.

Aveți grijă de anvelope

Prin schimbarea uleiului puteți beneficia de alte activități care fac parte din rutina întreținerii vehiculului, cum ar fi alinierea și rularea anvelopei. Alinierea vehiculului ajustează unghiurile anvelopei, ținându-le perpendicular pe sol și paralele una cu cealaltă. Rularea anvelopei le permite să se întoarcă fără a provoca vibrații în vehicul atunci când se deplasează la anumite viteze.

Matei truck service din Arad vă sugerează vă verificați luminile

Reviziile lunare ale câtorva componente de bază merită să le acordați timpul necesar. În acest fel, dacă există o problemă cu autovehiculul dvs., veți ști înainte de a deveni o problemă serioasă. De exemplu, verificați dacă toate luminile interioare și exterioare funcționează corect. O lumină slabă poate indica o problemă electrică, în timp ce un bec ars poate fi ceva grav.

Vă recomandăm să verificați lichidele

Verificați lichidele esențiale: ulei și apă. Cel mai important lichid ce trebuie verificat este uleiul de motor. Asigurați-vă că este rece pentru a a face o verificare corectă. Verificați dacă este murdar sau miroase a combustibil. Dacă este așa, este timpul să-l schimbați. Ulterior, verificați apa din sistemul de răcire. Motoarele camioanelor produc multă căldură, iar agentul frigorific îi împiedică să se supraîncălzească. Verificați nivelul apei prin deschiderea capotei. Completați cu apă suficientă. În cele din urmă, verificați lichidul ștergătorului. Este o idee bună să țineți o sticlă de apă în vehicul în caz de urgență, astfel încât să o puteți utiliza pentru a umple radiatorul atunci când este nevoie.

Schimbați filtrele

Motoarele au nevoie și de aer proaspăt. Filtrele în timp se umplu cu praf, mizerie și reziduuri chimice. Schimbați filtrele la fiecare 30.000 de kilometri sau mai des, dacă conduceți pe drumuri foarte murdare. Un filtru de aer curat nu numai că va ajuta motorul să dureze mai mult, ci și va optimiza eficiența și accelerația motorului.

Vă recomandăm să apelați la niște profesioniști

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru camionul dvs. este să apelați la serviciile unor profesioniști. Astfel camionul va funcționa bine pentru o perioadă mai lungă de timp. Noi dispunem de o echipă formată din cei mai buni specialiști în domeniu. De îndată ce suntem contactați ajungem la dvs. în scurt timp și vă punem la dispoziție un atelier mobil foarte bine dotat.

Vom analiza fiecare a camionului pentru a detecta eventuale probleme, de la baterii la frâne. Tehnicienii noștri detectează orice problemă mecanică sau electrică, luând în considerare uzura vehiculului și vă ajută să fiți mereu în siguranță, iar camionul să funcționeze mai bine și mai mult timp.

Noi vă oferim cele mai bune servicii de reparații camioane în Arad, de reparații remorci camioane în Arad, printre altele.

Ce tip de utilizare dați camionului dvs.?

Modul în care utilizați camionul dvs. va determina tipul de întreținere de care are nevoie. Dacă transportați mărfuri grele, conduceți pe autostradă sau faceți mai multe călătorii scurte zilnic, vor exista diferențe în întreținere. Unele condiții de condus necesită întreținere specială, întreținerea nu este aceeași pentru un vehicul aflat într-o situație de inactivitate ridicată decât pentru un vehicul în condiții de drum greu. Unul dintre cele mai importante aspecte ale întreținerii pe termen lung este luarea în considerare a tipului de uzură pe care îl suportă camionul.

Drum bun vă dorim!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}