august 16, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum să prelungiți viața anvelopelor unui camion

Matei Truck Service Camioane din Arad vă va dezvălui în acest articol cum să prelungiți viața anvelopelor unui camion.

Anvelopele camioanelor de marfă de astăzi sunt foarte rezistente. Acestea pot rezista folosirii excesive și pot supraviețui mult timp, dar, potrivit experților, neîngrijirea corespunzătoare a pneurilor poate fi destul de costisitoare.

Cu toate acestea, acordarea atenției unor puncte-cheie ale anvelopelor vă poate ajuta să economisiți o mulțime de bani și să le prelungiți viața considerabil. Nu vă faceți griji, nu este nimic complicat, este doar o întreținere de bază a pneurilor care se poate face organizat și cu disciplină.

Determinați cât de umflată este anvelopa

Cea mai mare influență asupra vieții unui anvelope este aerul din ea. La viteze normale, folosirea anvelopei cu o presiune 20% mai mică decât este recomandat reduce viața pneurilor cu 16% și viața combustibilului cu 2%. Anvelopele camioanelor de marfă sunt proiectate să funcționeze la presiuni specifice pe baza încărcării totale.

Pentru a determina presiunea de aer corectă din pneuri, strângeți informații despre încărcătura exactă pe osie și verificați diagramele de umflare a pneurilor. Acestea din urmă pot fi disponibile pe site-ul producătorului.

Stabiliți un bun program de menținere a presiunii

Presiunea anvelopelor este dificil de menținut deoarece acestea pierd aer în mod natural. Scăpările pot apărea prin intermediul capacelor de ventil sau prin găuri mici. Pentru a descoperi aceste scăpări “normale” și pentru a evita alte situații care pot apărea brusc, anvelopele trebuie verificate o dată pe săptămână de șofer sau de un mecanic. Trebuie să se țină seama de faptul că schimbările de temperatură afectează și presiunea în anvelope. Prin urmare, anvelopele ar trebui verificate mai des în timpul lunilor mai reci.

Reducerea vitezei

Viteza mare generează mai multă căldură și crește uzura anvelopei. Potrivit firmei Goodyear, creșterea vitezei de la 88 la 120 km / h poate reduce viața unui anvelopei cu 20% sau mai mult. Apoi, o anvelopă cu 402.336 kilometri de viață la 88 km / h va avea doar 321.869 km de viață la 120 km / h.

Mențineți camionul aliniat corect

În general, uzura neregulată este cauzată de alinierea necorespunzătoare. În cazul în care anvelopele nu sunt aliniate corect, apare uzura în diferite părți ale anvelopei. Pentru a evita acest lucru, camioanele de marfă trebuie să aibă roțile aliniate regulat. Trecerea la un program serios de aliniere după o lungă perioadă de timp în care roțile nu au fost aliniate, poate crește kilometrajul anvelopei cu 30%.

Învățați “să citiți” anvelopele

Adesea, șoferii nu verifică uzura anvelopei dacă nu au probleme în timp ce conduc. Când o fac este prea târziu pentru a preveni uzura prematură.

Inspectarea periodică a anvelopelor vă poate oferi o mulțime de informații utile și vă va permite să înțelegeți tendințele de uzură înainte ca anvelopele să sufere multe daune. Problemele pot fi diagnosticate prin inspecție vizuală sau prin trecerea mâinii peste suprafața anvelopei pentru a simți eventualele nereguli. Pot apărea următoarele nereguli: distorsionarea anvelopei, uzura datorată alinierii necorespunzătoare etc. Dacă aceste probleme sunt corectate la timp, urmele de uzură pot fi neutralizate și astfel puteți prelungi durata de viață a anvelopelor.

De asemenea, trebuie să inspectați întreaga anvelopă pentru a detecta eventualele deteriorări care ar putea afecta siguranța acesteia, cum ar fi tăieturile, găurile, loviturile etc.

Rotiți anvelopele

Mutarea pneurilor dintr-o parte în alta necesită mult timp și efort. Prin urmare, este tentant să le lăsăm într-o singură poziție pentru tot restul vieții lor. Cu toate acestea, o rotație inteligentă a pneurilor vă poate oferi mult mai mulți kilometri de viață. Anvelopele trebuie rotite înainte și înapoi cel puțin o dată, astfel încât uzura să fie egală.

Verificați și înlocuiți roțile și suspensiile uzate

Un rulment de la roată care nu se potrivește în mod corespunzător poate cauza uzura inegală a jantei. În cazul în care camionul are amortizoarele deteriorate, anvelopa se poate și ea uza. Unii oameni se așteaptă ca suspensia să se rupă complet pentru a o înlocui, dar până atunci va cauza o mulțime de daune pneurilor.

Vă recomandăm să țineți cont de toate aceste sfaturi pentru a prelungi viața anvelopelor. Iar dacă aveți probleme când treceți prin Arad, să ne contactați. Vom interveni eficient, fiindcă dispunem de un service de camioane în Arad dotat cu tot ceea ce trebuie.

Datorită atelierului mobil putem face reparații camioane în Arad și reparații tir în Arad, oriunde pe o rază de 100 de km în jurul orașului.

Drum bun vă dorim!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}