iulie 24, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum să protejați motorul camionului dvs.

În acest articol, noi, cei de la Matei Truck Service din Arad, vă vom da câteva sfaturi despre cum puteți proteja motorul camionului dvs. Amintiți-vă că motorului trebuie să i se facă o revizie printr-o verificare sau întreținere regulată, astfel încât acesta să fie în stare bună de funcționare.

De cele mai multe ori, șoferii de camioane nu acordă foarte multă atenție motorului vehiculelor de marfă. Se urcă în camion, pornesc motorul și pleacă oriunde trebuie să ajungă. Încep să-și facă griji în privința motorului când aud zgomote ciudate în el. Țineți cont de următoarele sugestii și motorul dvs. va funcționa mai bine, va rezista mai mult și vă va împiedica să cheltuiți bani.

Schimbări

Ulei

Schimbarea periodică a uleiului este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru motorul dvs. Uleiul ajută la menținerea părților vitale ale motorului bine lubrifiate, astfel încât să nu se supraîncălzească. Fără acesta, motorul nu poate funcționa corect și, dacă trece prea mult timp între schimbările de ulei, veți provoca daune permanente în timp.

Sugestiile privind schimbarea uleiului vor varia, dar cel mai recent standard pentru camioanele moderne este la fiecare 7000 km.

Deoarece vorbim despre protejarea motorului, asigurați-vă că utilizați tipul de ulei pe care îl sugerează producătorul camionului dumneavoastră.

Nu putem vorbi despre schimbarea uleiului fără a sublinia faptul că filtrul de ulei trebuie, de asemenea, înlocuit în același timp. Filtrul captează toate murdăria și resturile care plutesc în interiorul motorului și împiedică mizeria să circule prin intermediul acestuia. Cu un nou filtru și un nou ulei, camionul dumneavoastră va funcționa fără probleme, și cel mai important, toate părțile interne ale motorului vor fi reci și bine lubrifiate.

Lichid de răcire

Pe lângă schimbarea uleiului, ar trebui să vă uitați la sistemul de răcire al motorului. Acest sistem include radiatorul, termostatul, pompa de apă și lichidul de răcire. Cea mai ușoară modalitate de a vă proteja camionul de supraîncălzire este să vă asigurați că aveți o cantitate suficientă de lichid de răcire care circulă prin tot motorul.

Lichidul de răcire începe să circule când termostatul determină încălzirea motorului și răcirea acestuia. Pentru a verifica nivelul lichidului de răcire, ridicați capota și uitați-vă la rezervorul lichidului de răcire. Este un rezervor transparent cu lichid verde sau portocaliu. Asigurați-vă că lichidul de răcire este peste marcajul minim, dar sub marcajul maxim.

Filtru de aer

Imaginați-vă că vă antrenați pentru un maraton. Lucrați, alergați în fiecare zi, mâncați bine și îi dați corpului dvs. dreptul de odihnă. Dar când vine ziua cea mare, uitați să faceți un lucru: să respirați într-un ritm constant. Veți cunoaște deja rezultatul final. Camioanele sunt similare: au nevoie de un flux constant de aer la fel ca noi.

În afară de combustibil, aerul este următorul ingredient esențial pentru a menține motorul în funcțiune. Aerul trebuie să intre în motor în mod continuu, fără restricții și fără resturi. Acestea împiedică intrarea în motor a tuturor resturilor externe, cum ar fi insectele, frunzele și murdăria. De-a lungul timpului, aceste filtre pot fi înfundate și trebuie înlocuite.

În funcție de modul în care conduceți și de condițiile din trafic, un filtru de aer poate dura de obicei o lungă perioadă de timp. Când schimbați uleiul, uitați-vă la filtrul de aer și asigurați-vă că acesta este curat.

Filtrul de combustibil

Anterior am menționat modul în care filtrul de combustibil protejează motorul de sedimente și particule dăunătoare din motorină. El captează orice particule sau resturi care sunt dăunătoare pentru motor.

Dacă filtrul nu a fost înlocuit pentru o perioadă de timp, atunci este o idee bună să îl schimbați astfel încât motorul să funcționeze fără probleme. Unele filtre sunt ușor de schimbat, dar dacă nu îl puteți schimba, contactați-ne. Echipa truck service Arad va interveni oriunde în oraș, dar și pe o rază de 100 de km în jurul orașului Arad. Noi ne vom ocupa de tot ceea ce trebuie, inclusiv de reparații camioane în Arad sau reparații tir Arad.

Revizii

Scurgeri

Nu trebuie să fii mecanic pentru a detecta o scurgere. De fapt, uneori nici măcar nu trebuie să o vezi, o poți mirosi. Uleiul și lichidul de răcire sunt cele două lichide principale care nu trebuie să curgă. Este o idee bună să verificați din când în când camionul dvs. pentru a vedea dacă există picături de ulei sau alt lichid.

Căldura și presiunea intensă vor determina în cele din urmă furtunurile sau alte etanșări ale motorului să cedeze sau să se rupă, provocând diverse scurgeri.

Nu uitați să verificați și rezervorul de combustibil, luminile de semnalizare, accelerația și frânele. Pentru toate acestea și nu numai, echipa noastră de specialiști este pregătită să intervină oricând este nevoie. Ea se poate ocupa și de reparații remorci camioane în Arad, clime camioane în Arad etc.

Drum bun vă dorim!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}