octombrie 25, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum să stați treji în timp ce conduceți un camion

Adesea, ca șoferi de camioane aveți zile foarte lungi și programe de odihnă neregulate. Să stați  treji și în alertă pentru perioade lungi de timp este crucial pentru a fi șoferi productivi și pentru a conduce în condiții de siguranță.

Evitați luminile de contrast înalt pe timp de noapte

Contrastul dintre luminile strălucitoare și întunericul din timpul nopții vă va obosi ochi și vă va lua somnul în timp scurt. Luminile farurilor și de la tabloul de bord care bat din față în timpul nopții epuizează pe oricine. Este indicat să utilizați o lumină roșie suavă pentru iluminarea interiorului cabinei pe timp de noapte. De asemenea, faceți tot ce puteți să nu vă uitați direct la farurile și luminile care bat din față.

Reduceți temperatura

Puteți dormi mai bine atunci când în cabină este cald și confortabil. Prin urmare, dacă în cabină este o temperatură confortabilă, vă va lua somnul. Reduceți temperatura din cabină pentru a se răcori, astfel încât să puteți fi mai atenți la drum.

Nu vă obosiți prea mult

Trebuie să știți că, dacă vă încăpățânați să lucrați chiar și obosiți fiind, vă puneți viața în pericol. Aveți nevoie de somn. Când vă simțiți extenuați, încercați să dormiți puțin sau să vă culcați mai devreme înainte de a porni la drum noaptea. Cu cât veți fi mai epuizați înainte de a merge la culcare, cu atât veți fi mai puțin atenți atunci când vă veți trezi din nou.

Opriți radioul

Muzica și programele de radio pot fi foarte distractive și deși vă pot ajuta să rămâneți treji, de asemenea, vă epuizează. Mintea procesează fiecare sunet pe care îl primește și cu cât stimulează mai mult creierul, cu atât mai mult obosește. Prin urmare, opriți radioul pentru o vreme și ascultați sunetul roților și al motorului. Veți fi mai calmi și mai relaxați.

Pregătiți-vă ceva de mâncare, dar evitați porțiile mari

Consumul de porții adecvate de alimente la momentul potrivit poate genera impulsuri mari de energie. Corpul răspunde bine gustărilor și consumului mic de alimente. Cu toate acestea, cantitățile mari de alimente pot provoca somn, deci evitați-le cu orice preț.

Beți o ceașcă de cafea, dar nu abuzați de cafeină

Cofeina dă un impuls pozitiv, așadar ar fi mai bine să vă pregătiți o cafea pentru drum. Cu toate acestea, nu este un înlocuitor pentru somn. Dacă începeți să amestecați băuturi care conțin cafeină, cum ar fi cafea sau băuturi energizante, nu numai că vă puneți sănătatea în pericol, dar puteți ceda fizic. În acest caz, nu abuzați de cafeină sau stimulente.

Mergeți la o plimbare

Veți fi surprinși de marea diferență făcută de mersul pe jos timp de aproximativ cinci minute când vreți să vă odihniți. Încercați să conduceți pentru perioade scurte de timp, să ieșiți des din cabină, să mergeți pe jos, să vă distrageți atenția cu diverse lucruri și să beți apă.

Dormiți timp de opt ore

Mulți oameni se întreabă cum procedează șoferii de camioane pentru a rămâne treji fără să se gândească că mulți dintre ei conduc toată ziua. Indiferent dacă conduceți în timpul zilei sau al nopții, trebuie să dormiți timp de opt ore înainte de a porni la drum. Dacă sunteți într-un deficit de somn constant, organismul va încerca să se odihnească în orice moment poate, chiar și în timpul muncii. Cea mai bună modalitate de a evita acest lucru este să dormiți atunci când trebuie.

Ar trebui să vă fie clar că nu există niciun substitut al visului, dar există modalități de a vă menține energia pentru a efectua sarcinile de lucru și a evita posibilele pericole pe șosea. Evitați luminile puternice și consumul de cantități mari de cofeină și alimente. De asemenea, nu exagerați dacă vă simțiți deja obosiți și încercați să vă distrați când ajungeți într-o zonă în care vă puteți odihni.

Conduceți cu atenție și aveți grijă de camionul vostru pentru ca acesta să nu întâmpine probleme majore. Însă, dacă aveți probleme cu camionul în timp ce vă aflați în Arad, contactați-ne. Vă vom ajuta cu tot ceea ce este necesar.

Dispunem de cel mai bun service de camioane din Arad, executăm reparații tir în Arad, reparații camioane în Arad. Echipa noastră este pregătită ca în orice moment să intervină cu atelierul nostru mobil.

Nu ezitați să ne sunați pentru a rezolva defecțiunea camionului vostru!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}