septembrie 6, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum să treceţi mai ușor peste primul an în calitate de șofer pe camion?

Cum să treceţi mai ușor peste primul an în calitate de șofer pe camion?

Orice început este dificil și vine cu o serie de provocări. Iar atunci când sunteţi la început într-o meserie, există numeroase lucruri pe care trebuie să le deprindeţi și cu care să vă obișnuiţi. Şi cu atât mai multe provocări vor întâmpina șoferii profesioniști de camioane. Aceștia vor avea de trecut peste dorul de casă, distanţa mare faţă de cei dragi, singurătatea în cursele lungi ce le vor efectua și unele lipsuri datorită timpului îndelungat petrecut în cabinele camioanelor. Şi totuși, iată mai jos câteva sugestii pentru a trece mai ușor peste primele 12 luni ca șofer de camion.

Adoptaţi o atitudine pozitivă

Atitudinea înseamnă foarte mult în orice domeniu, atât în plan personal, cât și în plan profesional. O atitudine pozitivă poate să vă ajute foarte mult atunci când sunteţi un șofer de camion la început de drum. Astfel, veţi aborda și acele momente mai dificile ce pot apărea la început, precum mici întârzieri cu livrarea transportului sau încurcarea unor drumuri până la a ajunge la destinaţie, cu un zâmbet pe buze și pornind de la premisa că veţi avea de învăţat din astfel de experienţe.

Fiţi mereu disponibil

Atunci când vă aflaţi la început într-o companie de transport, este foarte important să vă arătaţi disponibilitatea în a livra comenzile primite de la dispecerul companiei pentru care lucraţi. Prin aceasta vă veţi arăta disponibil, gata să satisfaceţi cerinţele clienţilor și mereu pregătit pentru a ajuta compania să își onoreze comenzile la timp. Deși poate apărea oboseala, trebuie să știţi că a refuza constant curse pe diverse motive poate duce la pierderea încrederii din partea companiei, iar rezultatul va fi acela că veţi primi doar curse locale, iar kilometrii parcurși vor fi extrem de puţini.

Nu schimbaţi firma de transport în primul an

Încrederea se câștigă foarte greu, dar se pierde foarte ușor. Fiind la început de drum în calitate de șofer de camion, este important să vă construiţi cariera cu mult răbdare și pas cu pas. Chiar dacă poate nu sunteţi pe deplin mulţumit de remuneraţie sau de programul încărcat de la firma de transporturi pentru care lucraţi la început, este recomandat să nu schimbaţi compania cel puţin în primul an ca șofer profesionist pe camion. De ce? Pentru că la început veţi primi curse mai puţin rentabile financiar, iar dacă vă veţi da toată silinţa după câteva luni veţi primi și curse mai lungi și mai profitabile financiar. Practic, doar după 8-10 luni veţi fi câștigat încrederea dispecerului și a managerului curselor din compania dumneavoastră. Dacă alegeţi să schimbaţi compania de transport după doar câteva luni, practic o luaţi de la zero la cealaltă firmă și toată munca depusă în lunile anterioare ar fi ștearsă cu buretele. Pentru că și la noua firmă de transport va trebui să câștigaţi încrederea. Şi unde mai punem faptul că veţi fi întrebat de ce aţi plecat după așa timp scurt de la prima companie?

Comunicarea este decisivă

A lucra cu oamenii este mereu dificil pentru că fiecare persoană are concepţii și obiceiuri diferite. De aceea, comunicarea este esenţială pentru o bună colaborare între oricare șofer de camion aflat la început de drum și managerul flotei de camioane din cadrul companiei. Comunicarea înseamnă o mai bună cunoaștere între șofer și manager, iar dacă vă doriţi să treceţi cu succes de primul an ca șofer de tir, este recomandat să încercaţi să comunicaţi cât mai mult cu cei din cadrul companiei. Astfel, veţi cunoaște așteptările managerilor, a dispecerilor, iar aceștia la rândul lor vor cunoaște așteptările cu care veniţi dumneavoastră. Dacă fiecare parte spune ce își dorește, există o mai mare probabilitate să se ajungă într-un punct de mijloc în care ambele părţi să fie mulţumite.

Apelaţi la firme specializate în service camioane

Poate cu trecerea timpului veţi reuși să rezolvaţi de unul singur anumite probleme apărute la camionul pe care îl conduceţi. Dar ca începător, este întotdeauna recomandat ca la cea mai mică defecţiune să apelaţi la acele firme care oferă service camioane specializat. La Matei Truck Service Camioane Arad  găsiţi o gamă largă de servicii ce pot soluţiona orice problemă întâmpinaţi.

Vă dorim succes în meseria de șofer profesionist și nu uitaţi că primul an ca șofer profesionist este decisiv pentru viitorul carierei dumneavoastră de șofer.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}