septembrie 1, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum să vă descurcați cu o defecțiune în cursă

Cum să vă descurcați cu o defecțiune în cursă

Este foarte important să știți ce să faceți în cazul în care are loc un eveniment nefericit cu camionul dumneavoastră. Ca și șofer profesionist, cu siguranță veți avea de a face cu un eșec mecanic sau o defecțiune, mai devreme sau mai târziu.
Defecțiunile sunt de cele mai multe ori imprevizibile și garantat întotdeauna deranjante. Cu toate acestea, fac parte din viața dumneavoastră de șofer de camion.

Matei Truck Service Camioane Arad sare în ajutorul dumnevoastră cu câteva lucruri de ținut minte pentru a vă descurca în cazul unei defecțiuni de echipament.

Fiți pregătit

Ca parte din plănuirea din timp a următoarei curse, ar trebui să vă asigurați că există resurse disponibile pe care le puteți găsi la locațiile service-urilor de camioane și a parcărilor sigure pe ruta dumneavoastră în cazul unui eșec mecanic. Este de multe ori posibil să ajungeți cu camionul stricat într-un magazin sau o parcare de tiruri în care este mâncare și facilități, decât să fiți blocați în mijlocul șoselei așteptând serviciile rapide a unei companii de reparații camioane.

Reducerea șanselor unei defecțiuni

Un șofer poate reduce șansele unei defecțiuni realizând verificările de înainte de a merge în cursă și de după ce vine din cursă, dar și verificările pe traseu a vehiculului. Este întotdeauna preferabil să se vacă aceste verificări la lumina zilei când este posibil. Verificările pe timp de noapte cu lanterna pot duce la pierderea indicatorilor unui potențial pericol.

Dacă are loc o defecțiune în cursă, pe traseu, nu vă panicați, păstrați-vă calmul. Defecțiunile pot avea loc în locuri neplăcute, fie că este vorba de condiții meteo nefavorabile sau un cartier rău famat. Luarea unor decizii inteligente vă poate salva viața.

Cum să rămâneți în siguranță în cazul unei defecțiuni

• Întâmplarea unei defecțiuni în timpul unei curse poate să fie foarte periculoasă. Vă expuneți la traficul în viteza din imediata vecinătate. Este de ajuns un singur șofer neatent pentru a vă acroșa. După cum știm cu toții există o mulțime de șoferi neatenți folosindu-și telefoanele mobile, decât să fie atenți la condus.

• Dacă are loc o defecțiune, stați alert. Fiți conștient de pericolul traficului din apropiere și stați în vehicul pe cât de mult posibil.

• Dacă conduceți și simțiți că tirul începe să cedeze, chiar și oprirea pe o rampă este mai sigură decât să rămâneți în mijlocul unei autostrăzi.

Ce să faceți în cazul unei defecțiuni a camionului

• Îndreptați-vă catre cel mai larg loc de oprire pe care îl puteți găsi. Aprindeți avariile și amintiți-vă să vă uitați în oglinzi pentru a monitoriza traficul din spatele dumneavaostră. Fiți pregătit în cazul în care un șofer își dă seama de problema pe care o aveți prea târziu.

• Încetiniți treptat decât să virați brusc în lateralul șoselei, dacă acest lucru este posibil.

• De îndată ce ați parcat cât mai departe de șosea, ieșiți din camion și plasați triunghiurile reflectorizante în spatele și în fața camionului.

• Deschiderea capotei este o modalitate foarte bună de a indica faptul că aveți o defecțiune și nu veți deplasa camionul prea curând.

• În continuare, încercați să determinați care este mai exact problema și dacă o puteți rezolva de unul singur sau aveți nevoie de asistență. Cu majoritatea camioanelor din zilele noastre, există șanse să ai nevoie de asistență dacă problema este electronică și există șanse mari să fie.

• În zilele noastre, defecțiunile comune ale camioanelor sunt de multe ori trimiteri defecte sau echipamente defecte de emisii. Ambele cazuri necesită reparații în service. Determinați care credeți că ar fi problema înainte de a suna pentru asistență.

• Dacă sunteți șoferul companiei, sunați la dispecerat și explicați faptul că autovehiculul dumneavoastră este defect și vorbiți cu dispecerul poate vă poate ajuta sau contacta asistența de reparații camioane pentru dumneavoastră.

• Păstrați-vă dispeceratul informat asupra statutului de defecțiune pe întregul proces de reparație pentru a-l ghida în menținerea clientului informat. Timpul de așteptare în cazul reparațiilor poate fi foarte brutal în zilele noastre. Majoritatea service-urilor sunt pline de programări din cauza defectelor camioanelor. Există situații în care obțineți programare la câteva săptămâni distanță, un alt motiv bun pentru care este foarte bine să purtați la dumneavoastră câteva lucruri fundamentale, astfel încât să efectuați reparația de unul singur dacă situația o permite.

Defecțiunile la fel ca orice alt aspect din meseria unui șofer de camion necesită deciziii bune conștiente și sigure. Întotdeauna gândiți-vă la siguranță, chiar și în cazul unei defecțiuni.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}