septembrie 6, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum să vă păstraţi motivaţia în calitate de șofer de camion?

Cum să vă păstraţi motivaţia în calitate de șofer de camion?

În orice meserie poate interveni rutina și implicit plictiseala. Iar atunci când apar rutina și plictiseala în meseria pe care o practicaţi, este tot mai dificil să vă bucuraţi de ceea ce faceţi. Ca șofer de camioane, rutina poate interveni foarte repede datorită caracteristicilor acestui domeniu, caracteristici ce implică acţiuni repetitive și situaţii foarte asemănătoare în orice zi de lucru. Există totuși câteva metode prin care vă puteţi păstra motivaţia ca șofer de tir pentru perioade lungi de timp.

1. Recompensele primite de la compania de transport

Dacă lucraţi pentru a firmă de transport mare, atunci recompensele oferite de aceasta pentru acei șoferi de camioane loiali și care lucrează în firma respectivă de ani buni pot reprezenta o motivaţie de a continua să faceţi această meserie cu plăcere. Este vorba atât de confortul oferit de aprecierea primită din partea firmei, cât și de satisfacţia materială oferită de recompensele financiare primite în plus faţă de salariul lunar. Iar dacă aceste recompense nu sunt suficiente, puteţi găsi și alte metode a vă păstra motivaţia în meseria de șofer de camioane.

2. Stabiliţi-vă ţeluri în meseria de șofer

A contabiliza câţi kilometri aţi parcurs din prima zi de șofer de camioane nu este cu adevărat un scop. Este important și un motiv de mândrie, cu siguranţă, dar motivaţia ca șofer de tir trebuie să fie una mult mai importantă. Puteţi începe prin a stabili ţeluri privind câștigurile la care aţi dori să ajungeţi practicând această meserie și a vă îndeplini un vis personal cu ajutorul acestor câștiguri, precum a vă cumpăra o rulotă pentru familie sau a merge în vacanţă pe o insulă exotică. Dacă partea financiară nu reprezintă chiar un scop pentru dumneavoastră, atunci puteţi să vă stabiliţi alte ţeluri, precum acela de a „explora” o parte din lume la volanul camionului dumneavoastră sau a lua contact cu șoferi de tir din toată lumea și a împărtăși cu aceștia experienţe trăite în cabina camionului.

3. Încercaţi ceva nou

Atunci când aţi ajuns în punctul în care doar rutina ar putea descrie meseria de șofer de camion, înseamnă că e momentul pentru noi experienţe. Înainte de a vă gândi la o nouă meserie, puteţi încerca noi trasee, curse spre destinaţii noi, unde nu aţi ajuns niciodată la volanul camionului. Prin urmare, puteţi transmite dispecerului de la firma pentru care lucraţi faptul că aţi fi interesat de noi curse, pe rute noi, iar aceste trasee necunoscute să vă redea sentimentul pe care l-aţi avut în primele luni în care aţi practicat meseria de șofer pe camion. Chiar dacă la început veţi avea un sentimente de disconfort și nesiguranţă pentru că nu cunoașteţi traseul, sau nu aveţi idee unde sunt cele mai bune locuri pentru a lua pauză și a vă odihni, toate aceste necunoscute vă vor da din nou sentimentul că meseria de șofer pe camion este palpitantă și foarte interesantă.

4. Stabiliţi propriul mod de viaţă ca șofer de camion

În orice firmă de transport există reguli și regulamente ce trebuie respectate, iar acestea pot fi adesea destul de inflexibile. Totuși, există și aspecte la care fiecare șofer în parte are libertatea de a se gândi, cum ar fi locurile de unde să realimenteze camionul, locurile unde să se odihnească și unde să ia pauzele zilnice. Ca șofer de camion, evenimentele în trafic pot fi multiple pentru că în trafic nici o zi nu se aseamănă cu alta, iar modul în care soluţionaţi aceste evenimente în favoarea dumneavoastră reprezintă un alt aspect ce rămâne la libera alegere a șoferului de camion. De la mici defecţiuni, la defecţiuni majore, de la pene de cauciuc, la defectarea elementelor eletronice ale camioanelor, și chiar incidente rutiere, toate acestea pot afecta parcursul șoferilor de camioane. Prin urmare, orice șofer trebuie să aibe în vedere că este extrem de important să aibe la îndemână un contact al unei firme specializate în service camioane, iar Matei Truck Service Arad oferă cele mai înalte standarde de calitate în domeniul service camioane.

Acestea sunt doar câteva soluţii pentru a vă regăsi motivaţia de a presta în continuare munca de șofer de camioane. Fiecare șofer poate găsi alte motivaţii și alte metode prin care să nu renunţe la visul avut de mic copil de a conduce camioane. Este important ca fiecare șofer să reţină acest nume – Matei Truck Service – pentru a avea imediat soluţii la orice problemă ar întâmpina în timpul oricărei curse efectuate la volanul camionului pe care îl conduce.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}