septembrie 10, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum schimbaţi compania de transport pentru care lucraţi într-un mod profesionist?

 Vine o perioadă când în meseria de șofer de camion dumneavoastră și compania pentru care lucraţi de ceva timp nu mai aveţi puncte comune și v-aţi dori să schimbaţi mediul în care vă practicaţi meseria. Poate aţi trecut de primii ani, atunci când aţi ales să rămâneţi la aceeași companie pentru a vă construi cariera puţin câte puţin, și aţi ajuns în acel punct în care vă doriţi să vă dezvoltaţi mai mult în carieră și să ajungeţi la următorul nivel ca șofer profesionist de tir. Ei bine, atunci când alegeţi să plecaţi de la compania de transport pentru care lucraţi, puteţi alege să o faceţi într-un mod ce nu lasă loc de „Bună ziua” sau într-un mod profesionist.

 
Nu plecaţi cu ceartă și la nervi

 
Dacă au fost perioade în viaţa de șofer când aţi acceptat anumite compromisuri la compania pentru care lucraţi încă de la începutul meseriei, dar aţi ajuns la limita răbdării și vă doriţi cu ardoare o schimbare, este bine să nu treceţi dincolo de limita răbdării și să vă certaţi cu managerii companiei sau cu dispecerii. Situaţiile ce vă pot enerva pot să apară cu siguranţă, dar este bine să luaţi decizia de a pleca atunci când sunteţi calm, liniștit și limpede la minte pentru a lua cea mai bună decizie. Mai mult decât atât, niciodată nu plecaţi cu ceartă de la compania pentru care aţi lucrat. Indiferent cum e atmosfera actuală, aţi lucrat luni sau chiar ani pentru această companie care v-a ajutat să vă dezvoltaţi, chiar să vă daţi seama cum este acel angajator pentru care NU aţi dori să mai lucraţi. Acceptaţi că aţi ajuns în acel punct în care trebuie să treceţi mai departe, mulţumiţi celor din companie pentru ce v-au oferit și pentru ceea ce nu v-au oferit, și treceţi la pasul următor.

 
Modul profesionist de a schimba compania de transport ca șofer de camion

 
Punctul în care aţi luat decizia de a schimba compania pentru care lucraţi a sosit, iar decizia de a pune capăt unei etape din viaţa dumneavoastră ca șofer de camion a fost luată. Ei bine, atunci puteţi urma câţiva pași prin care să daţi dovadă de înalt profesionalism atât ca angajat, cât și ca șofer de camion. Acești pași sunt următorii:
 
–      Anunţaţi angajatorul actual de decizia de a pleca din companie din timp, cel puţin cu 3-4 săptămâni înainte de momentul plecării. În acest fel oferiţi companiei posibilitatea de a nu avea probleme cu livrările, de a avea timp pentru a găsi un eventual înlocuitor și de a vă oferi tot sprijinul pentru a vă face actele de plecare din companie. Astfel arătaţi respect angajatorului care v-a oferit sprijin și un venit în ultimii ani. Dacă sunteţi întrebat motivul pentru care plecaţi din companie, fiţi sincer și oferiţi feedback angajatorului. Astfel, acesta poate să își îmbunătăţească comportamentul faţă de angajaţi pe viitor.
–      Returnaţi camionul și echipamentul în condiţii optime de funcţionare. Faptul că veţi pleca din companie în câteva săptămâni nu înseamnă că trebuie să nu mai aveţi grijă de modul de funcţionare a camionului. După ultima cursă efectuată pentru actuala firmă de transport pentru care lucraţi, camionul trebuie predat în cele mai bune condiţii de funcţionare. În cazul în care întâmpinaţi mici defecţiuni cu acesta, apelaţi la Matei Truck Service din Arad. Specialiștii ce lucrează pentru acest service camioan din Arad especializat vă pot oferi asistenţă în soluţionarea oricărei defecţiuni. Mai mult decât atât, dacă nu puteţi ajunge la Arad, Matei Truck Service oferă și asistenţă prin atelierul mobil pentru service camioane.
–      Păstraţi-vă reputaţia pentru un viitor strălucit în meseria de șofer profesionist pe camion. Deși există numeroase locuri de muncă ca șofer pe camion, această industrie este destul de mică și orice viitor angajator se va interesa de modul în care v-aţi făcut meseria la angajatorul anterior. De aceea, modul în care alegeţi să plecaţi din actuala companie vă poate ajuta să găsiţi un loc de muncă mult mai bun, mai bine remunerat și în care să vă simţiţi răsplătit pe deplin pentru munca depusă. Reputaţia de la locul anterior de muncă valorează mai mult decât orice alt certificat avut în plus faţă de alţi șoferi.
 
Reţineţi că ultima impresie ca șofer profesionist la compania pentru care aţi lucrat contează și pentru viitorul angajator.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}