august 31, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cum se leagă lanțurile pe un camion

Un șofer de camion trebuie să știe cum să pună lanțuri dacă este necesar. Să sperăm că nu va fi necesară experimentarea legării cu lanțuri a roților în cariera dumneavoastră de șofer de camion.

Cu toate acestea, ar trebui să știți cum să faceți acest lucru fiindcă o dată la veca timp s-ar putea să vă aflați într-o situație în care va fi necesar.

Matei Truck Service Camioane Arad oferă servicii de reparații mecanice și electrice pentru camioane, dar și un service mobil de camioane ce se ocupă cu intervenții în trafic. Așa că în cazul în care vă aflați în trafic în apropierea orașului Arad, nu ezitați să apelați la serviciile profesionale și prompte oferite de noi.

Sfaturi utile despre cum se leagă un lanțuri un camion

Verificarea instalației de lanțuri. Când aveți toate lanțurile instalate pe roți și bine securizate, conduceți câteva sute de metri, opriți camionul, ieșiți afară și verificați dacă totul este în regulă pentru a vă asigura că sunt sigure.

Conducând cu o viteză scăzută pe distanțe scurte, puteți verifica securitatea lanțurilor. Ultimul lucru pe care vi-l doriți este să se desprindă lanțurile în timp ce conduceți. Lanțurile pot cauza leziuni serioase la camion dacă acestea se desprind.

Când să înlăturați lanțurile.

Lanțurile de roți sunt concepute pentru a funcționa pe zăpadă. De îndată ce ați atins o suprafață udă sau asfaltul este timpul să vă opriți și să le înlăturați. Din fericire, de îndată ce v-ați pus lanțurile și ați ajuns în vârful dealului, asfaltul va fi uscat și puteți să vă scoateți lanțurile.

Viteza.

Un camion cu lanțuri nu este destinat să călătorească cu viteză. Lanțurile sunt concepute pentru a ajuta camionul să treacă prin locurile dificile. Lanțurile pot să cedeze, să zboare și să avarieze echipamentele. Nu recomandăm depășirea vitezei de 50 sau 60 de kilometri pe oră în timp ce purtați un set de lanțuri.

Necesitatea lanțurilor.

Este necesar să verificați țările prin care urmează să călătoriți pentru a vedea dacă sunt necesare lanțurile. Unele țări necesită ca un camion să aibă întotdeauna lanțuri la îndemână, undele indică că este necesar să vă puneți lanțurile pe roți sub anumite condiții când se indică necesitatea lanțurilor. Așa că fiți atent la cerințele de lanțuri afișate sau veți fi nevoit să așteptați închideri rutiere.

Numărul de lanțuri.

Numărul maxim de lanțuri de roți necesar este numărul șase. Cu toate acestea, șase lanțuri de roți pentru un camion cu trailer poate să adauge destul de multă greutate. Așa că atunci când puneți lanțurile în cutia de depozitare, fiți conștienți că ați câștigat destul de multă greutate ca rezultat. Amintiți-vă că acest lucru va adăuga la greutatea generală a vehiculului, așa că fiți conștienți de acest lucru înainte de a ridica următoarea încărcătură.

Tipuri de lanțuri.

Lanțurile standard sunt lanțuri simple. Un lanț simplu acoperă o roată. Lanțurile duble se învăluie în jurul ambelor roți. Lanțurile triple se învăluie în jurul ambelor roți dar se alinează în mijloc pentru a se conecta între ele, lucru care ajută la securizare acestora.

Greutatea lanțurilor.

Lanțurile sunt foarte grele. Sunt destul de dubios de instalat, depozitat și folosit. Plăcile sudate pe legăturile încrucișate le oferă o tracțiune foarte bună, dar adaugă în greutate. Când aveți pe camion un set întreg de lanțuri triple, aveți în același timp și o greutate foarte mare. Această greutate face camionul mai dificil de manevra și sunt mult mai greu de instalat.

Să puneți lanțurile sau să așteptați?

În cazul în care nu conduceți deseori pe drumuri de munte, mai bine aștepți să se curețe carosabilul. Până când investiți timpul și efortul de legare a lanțurilor, mai bine ieșiți în oraș și luați cina cu cineva. Să încercați să urcați un deal pe timp de noapte cu lanțuri poate fi o adevărată aventură.

Lanțurile sunt necesare pe timp de iarnă în special când este foarte multă zăpadă pe carosabil. Amintiți-vă că lanțurile sunt foarte grele. În special în această situație, este mai bine să stați și să așteptați ca drumul să se redeschidă pentru traficul obișuit.

Legarea cu lanțuri a roților camionului dumneavoastră nu este un lucru distractiv în a fi șofer de camion.  Cu toate acestea poate fi o abilitate folositoare și necesară în cazul în care apare o situație neprevăzută.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}