noiembrie 29, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De ce anvelope camionului de tonaj mediu trebuie să fie mereu în stare bună

Înainte de a efectua călătorii lungi, anvelopele reprezintă una dintre cele mai importante părți ale camionului de tonaj mediu care necesită atenția dvs. Este esențial ca acestea să fie în stare perfectă pentru a nu provoca un accident de mașină. Matei Truck Service din Arad, vă explică în acest art. importanța menținerii anvelopei camionului în stare bună.

Adâncimea benzii de rulare a camionului de tonaj mediu

Partea exterioară a cauciucului care înconjoară armătura sau carcasa anvelopei și care este menită să mențină contactul cu solul este cunoscută ca suprafață de rulare. Această componentă importantă ajută camionul să aibă o bună aderență atunci când este în mișcare, pe lângă faptul că oferă manevrabilitate mai bună conducătorului auto.

Tipul benzii de rulare depinde de scopul vehiculului. În cazul în care scopul camionului este folosirea sa într-o zonă de construcție sau de minerit, aveți nevoie de o suprafață de rulare pentru toate tipurile de teren, care este pregătită în mod special pentru acest tip de activitate.

Pe de altă parte, în cazul în care camionul va circula pe distanțe lungi, se recomandă utilizarea unei benzi de rulare cunoscută ca bandă de direcționare pe distanțe lungi. În cazul utilizării unei benzi de rulare incorecte, performanța acesteia nu va fi eficientă, iar consumul de combustibil va crește.

Șoferul vehiculului are obligația de a se asigura că anvelopele sale sunt în stare bună și că poate circula cu ele. Trebuie remarcat faptul că atunci când conduceți pe drumuri umede, este extrem de important ca suprafața de rulare să aibă adâncime suficientă pentru a nu derapa pe autostradă (un lucru care se poate întâmpla frecvent).

Alinierea roților

Alinierea incorectă a anvelopelor poate contribui la deteriorarea acestora doar în partea centrală, împiedicând părțile laterale să intre în contact cu drumul, ceea ce crește uzura prematură și provoacă rezistență la rulare. Atunci când anvelopele nu sunt aliniate, aerodinamica camioanelor cu încărcătură medie este compromisă, determinând un consum mai mare de carburant pe kilometru.

Alinierea vă va permite să vă ocupați mai mult de camionul de tonaj mediu, deoarece acest lucru va merge în direcția cea bună și îl veți putea conduce mai bine, va fi și mai sigur. Veți economisi chiar și costurile de combustibil, deoarece dacă roțile sunt bine aliniate, consumul va fi mai bun, deoarece va exista o rezistență mai mică.

Presiunea în anvelope

Înainte de a pleca în cursă, ca șoferi de camioane de tonaj mediu trebuie să efectuați o întreținere corespunzătoare pentru a vă asigura că fiecare piesă a vehiculului funcționează fără probleme. În timp ce verificați funcționarea anumitor componente, cum ar fi farurile, bateriile și frânele, care este esențială, rețineți că și verificarea presiunii în anvelope înainte de a face curse lungi este extrem de importantă.

Pneurile cu presiune adecvată ajută la susținerea încărcăturii, optimizează consumul de carburant și mențin șoferul în siguranță. Prin verificarea corectă a presiunii înainte de începerea călătoriei, riscurile de avarie sunt reduse la minimum și se pot evita eventualele reparații sau înlocuirea anvelopelor în caz de urgență.

Reșaparea anvelopelor camionului

Procesul de reșapare constă în înlocuirea benzii de rulare fără a modifica compoziția jantei sau a carcaselor, permițându-vă să economisiți o sumă mare de bani. Desigur, deoarece prețul procedurii depinde direct de diametrul acesteia, raportul cost-beneficiu este mai favorabil pentru anvelopele camioanelor de tonaj mediu.

Trebuie remarcat faptul că rezistența anvelopelor reșapate este similară cu cea a unui anvelope noi, pe lângă faptul că oferă aceleași garanții de siguranță. Potrivit mai multor experți, o anvelopă reșapată este absolut sigură, atâta timp cât tehnicienii respectă specificațiile, parametrii și regulamentele stabilite pentru realizarea procesului.

Așadar, încercați să vă mențineți mereu în stare bună anvelopele. Și nu doar anvelopele, ci întregul camion. Dacă nu reușiți să faceți asta, sunați-vă și vă vom oferi cele mai bune sfaturi în acest sens.

De asemenea, specialiștii noștri vor interveni în caz de nevoie. Vor face deagnosticări și depanări în trafic, dacă este cazul. Ei fac reparații camioane în Arad, reparații clime camioane în Arad etc. Au cu ce și sunt și foarte buni în ceea ce fac. În plus, datorită atelierului mobil pot interveni foarte rapid ori de câte ori sunt solicitați.

Nu ezitați să ne contactați pentru a vă ajuta să vă mențineți camionul în stare bună mereu. Vă veți convinge că este cea mai bună decizie pe care ați luat-o în privința funcționării camionului dvs.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}