octombrie 17, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De ce se aprinde la bordul camionului martorul check engine?

Este foarte probabil ca, în calitate de proprietar al unui camion, să știți doar cum să conduceți un astfel de vehicul. Cu toate acestea, Matei Truck Service din Arad, vă recomandă să aveți în vedere și alte puncte importante, cum ar fi întreținerea preventivă, pentru a evita problemele sau defecțiunile.

Este adevărat că un profesionist trebuie să aibă grijă de problemele tehnice sau de reparațiile camioanelor. Dar există multe îndoieli sau întrebări legate de vehiculele dvs., care sunt prea importante pentru a nu lămurite. De exemplu, de ce se aprinde martorul check engine?

În acest articol, vă vom dezvălui cele mai frecvente cauze pentru care această lumină, situată pe bordul vehiculului dvs., se aprinde.

Pentru a evita sau a reduce defectiunile camioanelor in timpul curselor va recomandam sa apelati la serviciile Matei Truck Service unde veti beneficia de:

Pentru programari sunati la: 0746 031 551 (Matei Vasile)

Capacul de alimentare cu combustibil nu este închis corespunzător

Una dintre cele mai frecvente cauze pentru care se aprinde martorul check engine este faptul că poate fi deschis capacul rezervorului. Odată ce terminați alimentarea camionului, trebuie să vă asigurați că ușita, precum și capacul rezervorului, sunt închise corespunzător.

 Din fericire, această problemă este atât de ușor de rezolvat încât va dura doar câteva minute. Dacă conduceți, căutați un loc sigur de parcat și apoi verificați dacă ambele componente sunt bine închise și securizate. Pe de altă parte, dacă capacul combustibilului este defect, schimbați-l imediat cu unul nou.

Avertisment privind nivelul scăzut de oxigen

Ar putea fi mai greu să răspundeți oricăror întrebări cu privire la avertismentul privind nivelul  scăzut de oxigen. În primul rând, trebuie să știți următorul lucru, combustibilul din camion are nevoie de o cantitate suficientă de oxigen pentru a funcționa. Cu toate acestea, uneori, senzorii care monitorizează acest element încep să se murdărească cu cenușa de  petrol, ceea ce reduce capacitatea lor de a schimba amestecul de oxigen și combustibil.

Spre norocul dvs., dacă aceasta este cauza pentru care martorul check engine se aprinde, trebuie înlocuit doar senzorul de oxigen, o sarcină foarte ușoară de efectuat și care este, în general, detaliată în manualul de utilizare al camionului dvs. Dacă știți unde este senzorul, trebuie să-l scoateți și să-l înlocuiți cu unul nou.

De-a lungul timpului, problema senzorilor va afecta performanțele vehiculelor și combustibilului. Dacă nu înlocuiți injectoarele sau senzorul de aer, ar putea apărea tot felul de defecțiuni care ar putea costa o mulțime de bani.

Bujii și cabluri

De cât timp aveți camionul? Nu trebuie să uitați că, după cumpărarea unui camion, la un moment dat veți avea nevoie de bujii noi.

Bujiile sunt responsabile pentru etanșarea camerei de combustie și pentru aprinderea motorului prin intermediul unei scântei pe care o produc. Când acestea nu își fac treaba cum trebuie, accelerația va face probleme. Acest lucru ar putea explica, de asemenea, de ce martorul check engine este aprins. Dacă nu rezolvați această problemă, ar putea afecta sistemul de aprindere al motorului.

Catalizator

Catalizatorul camionului este responsabil pentru reducerea vaporilor toxici expulzați prin sistemele de evacuare ale camionului. În plus, transformă monoxidul de carbon și alte materiale dăunătoare în compuși inofensivi. În cazul în care catalizatorul nu funcționează, veți observa o scădere a randamentului combustibilului sau camionul nu va merge la fel ca înainte.

Multe probleme, cum ar fi cele menționate mai sus, pot reduce eficiența catalizatorului și pot activa martorul check engine. Dacă ignorați astfel de probleme pentru o lungă perioadă de timp, probabil că veți avea nevoie de o nouă unitate de conversie, care poate fi foarte costisitoare.

Nu vă îngrijorați. Totul are rezolvare. Rezolvarea suntem noi. Noi vă putem soluționa orice problemă mecanică sau electrică. Prin urmare, nu trebuie decât să ne sunați.

Noi vom interveni rapid, cu service-ul mobil pentru camioane din Arad si atelierul mobil pentru camioane din Timisoara dotate cu echipament de ultimă generație. Specialiștii noștri cu vastă experiență în domeniu sunt capabili să facă orice fel de reparații camioane în Arad.

Avem cel mai bun service camioane din Arad, astfel că puteți apela noi cu încredere, ori de câte ori aveți probleme cu camionul. Satisfacerea clienților noștri și realizarea unor reparații de calitate sunt esențiale pentru noi.

Vă sfătuim să ne contactați pentru a vă convinge de calitatea serviciilor noastre.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}