octombrie 25, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De ce sunt atât de importante jantele de camioane?

În acest articol, Matei Truck Service din Arad vă dezvăluie importanța jantelor de camioane.  Jantele de camioane au o garanție de obicei de aproximativ zece ani, dar există mulți factori care pot influența cât de des sau cât de rar ar trebui să fie schimbate. Unii dintre ei sunt factori externi, cum ar fi clima, dar mulți alții depind de îngrijirea acordată și de întreținerea periodică.

În general, jantele sunt piese scumpe, așadar este indicat să luați în serios întreținerea lor corespunzătoare și, astfel, să profitați la maximum de investiție, garantând un nivel mai ridicat de siguranță în ceea ce privește roțile camionului. De aceea, este indicat să luați o serie de măsuri din când în când.

Sfaturi de întreținere pentru jantele din aluminiu pentru camioane

 În primul rând, este foarte important să verificați nivelul de presiune al pneurilor, menținând întotdeauna presiunea recomandată de producător în funcție de tipul de încărcătură care trebuie transportată. Se recomandă verificarea nivelului de presiune înainte de a parcurge o distanță, deoarece, pe lângă faptul că este un factor determinant în ceea ce privește siguranța, un nivel necorespunzător de presiune la unele roți poate provoca diferite tipuri de defecțiuni, atât la jante, cât și la alte componente ale vehiculului.

Pentru confortul vostru puteți utiliza manometre pentru presiunea în anvelope, cu ajutorul cărora puteți descoperi cu ușurință nivelul de presiune din anvelopele.

Un alt factor care trebuie luat în considerare este alegerea traseului. Ori de câte ori este posibil, este bine să alegeți drumuri asfaltate, care se află în stare bună, astfel încât anvelopele să nu fie afectate. Uneori, acest lucru poate presupune alegerea drumurilor cu taxă care implică un cost suplimentar pe lângă cel pentru combustibil. Dar merită să plătiți o taxă pentru a circula pe un drum în stare foarte bună, care nu vă va afecta camionul.

 Desigur, dacă veți conduceți prudent, fără să goniți pe șosea, durata de viață a pneurilor va crește. Este important să evitați vitezele excesiv de mari și depășirea rapidă care poate duce la manevre și schimbări de viteză bruște.

În timpul verii, în perioada cea mai fierbinte a anului, este recomandat să lubrifiați periodic partea exterioară a jantelor pentru a menține un nivel adecvat de lubrifiere.

Încărcătura este un alt factor fundamental în procesul de îngrijire a pneurilor. Respectați întotdeauna indicațiile oferite de producător cu privire la greutatea maximă pe care trebuie să o transportați, fără a o depăși în niciun moment și chiar menținând în același timp o anumită marjă.

 În plus, este important să monitorizați întotdeauna alinierea și echilibrarea roților, chiar și de mai multe ori pe an dacă intenționați să conduceți în mod regulat și pentru pe distanță lungă.

 Un alt sfat pe care trebuie să-l aveți în vedere este strângeți cât mai bine presoanele și supapele la toate roțile. Este bine ca din când în când să mai aruncați o privire pentru a vedea dacă totul este în regulă, astfel încât să evitați pierderea presiunii în timp ce conduceți camionul.

Pentru a combate factorii climatici, jantele ar trebui să fie acoperite ori de câte ori intenționați să țineți vehiculul parcat pentru o perioadă lungă de timp. Dacă le veți acoperi le veți proteja de elementele externe care contribuie la distrugerea acestora pe termen lung.

În cele din urmă, din când în când, trebuie să monitorizați în detaliu starea jantelor, pentru a încerca să găsiți orice tip de defecțiune care ar putea strica roata după un timp. În cazul în care descoperiți vreo problemă, trebuie să luați legătura cu o echipă de profesioniști pentru ca aceștia să facă o reparație preventivă, dacă este necesar.

Dacă camionul dvs. are nevoie de o examinare atentă, contactați-ne. Vom interveni în cel mai scurt timp posibil, cu atelierul mobil pentru camioane in Arad.

Echipa celui mai bun service de camioane din Arad execută o gamă variată de reparații, la prețuri fără concurență.

Așadar, dacă locuiți în Arad sau sunteți în trecere prin orașul nostru, vă recomandăm să ne contactați pentru a avea parte de cele mai bune servicii de reparații camioane în Arad, reparații tir în Arad etc.

Fiți siguri că vom interveni cu promptitudine de fiecare dată când suntem chemați. Așa ne place. Să ne respectăm clienții și să le oferim servicii de care să fie întotdeauna mulțumiți. Satisfacția clienților este unul dintre cele mai importante lucruri pentru Matei Truck Service.

Drum bun!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}