august 27, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De ce sunt mai avantajoase firmele de transporturi mai mici

De ce sunt mai avantajoase firmele de transporturi mai mici

Este mai mare întotdeauna mai bun? Avantajele unui job într-o firmă de transporturi mai mică țin să contrazică această afirmație.

Probabil ați auzit alți șoferi de camioane vorbind urât despre companiile mici de transporturi. Probabil și dumneavoastră ați făcut greșeala de a ignora listarea de joburi a companiilor mici în favoarea companiilor naționale. În această industrie, companiile mici de transporturi de multe ori au o reputație slabă, ceea ce nu este foarte corect.

Sunt foarte multe motive pentru care ați putea avea mai multe de câștigat de la o companie de transporturi mai mică, verificați beneficiile mai jos dacă încercați să vă decideți dacă o companie de transporturi locală este sau nu mișcarea potrivită pentru cariera dumneavoastră.

Ar putea avea pachte de compensare mai competitive

În general micile firme de transporturi au pachete de compensare mult mai competitive decât companiile naționale. Companiile naționale tind să se bazeze mai mult pe dispeceri, în timp ce companiile mici ar putea să împartă între șoferi și dispeceri.

Întrucât companiile mici alocă o parte din munca lor către dispeceri, tind să aibă mai puține cheltuieli cu echipamentele, dar și cu camioanele. Acest lucru le permite să-și plătească mai mult atât șoferii, cât și dispecerii. În adiție, companiile locale în general angajează oameni mai puțini într-o varietate mică de poziții, ceea ce reduce cheltuielile de externalizare și pune mai mulți bani în buzunarul șoferului.

Știți pentru cine lucrați și cu cine

Muncind pentru o companie mare de multe ori înseamnă să lucrați pentru o entitate fără nume și fără chip. Chiar dacă știți cine deține compania și istoria acesteia, s-ar putea să nu simțiți că faceți cu adevărat parte din ea. Când vorbim despre o companie locală, ei bine de multe ori aveți o relație puternică cu deținătorul companiei și alți muncitori importanți din cadrul acesteia. Știți istoricul companiei, care sunt scopurile sale pe termen lung, dar și cum beneficiați atât dumneavoastră cât și ceilalți șoferi de camion din succesul afacerii.

Contribuiți la economia locală

Chiar dacă faceți parte dintr-o companie de transporturi care livrează național, toți kilometrii și orele depuse îmbunătățesc direct comunitatea și economia dumneavoastră locală. Într-un timp în care globalizarea pare să minimizeze rolul afacerilor mici, există un beneficiu uriaș pentru o mulțime de șoferi.

Mai multă flexibilitate cu circumstanțe special

Imaginați-vă această situație: soția dumneavoastră este imobilizată la pat din cauza unei sarcini dificile, lăsându-vă familia fără ca cineva care să poate să aibă grijă de nou născut și copilul pe care deja îl aveți acasă. Dacă este necesară o schimbare bruscă a programului, dacă doriți să vă schimbați cursele, sau să vă luați liber pentru a vă îndeplini obligațiile de familie, într-o companie mare de transporturi s-ar putea să nu aveți norocul acesta.

Chiar dacă ați depus ani de muncă într-o companie mare, tindeți să fiți unul dintre mulții șoferi pe care se bazează firma. Dacă obțineți un job la o companie locală de transporturi, angajatorul dumneavoastră și managerii văd în fiecare zi cât de mult munciți pentru companie și cât de greu. Dacă știu că ați oferi deja o mulțime de lucruri companiei, s-ar putea să fie mai flexibili când aveți nevoie de o favoare. În adiție, conexiunile pe care vi le construiți cu ceilalți șoferi într-o companie mică s-ar putea să vă ofere mai multe opțiuni dacă aveți nevoie să vă adaptați programul.

Companiile mari tind să aibă protocoale stricte și restricții în astfel de situații și o firmă mică de transporturi tinde să analizeze mai profund întreaga situație înainte să ofere un verdit.

Indiferent dacă sunteți un șofer experimentat sau unul nou venit, cu siguranță vă veți putea bucura muncind într-o companie mică de transporturi, în special dacă aceasta se află în zona în care locuiți și plănuiți să vă faceți o carieră pe termen lung în acea zonă.

Matei Truck Service Camioane in Arad nu face diferențe între clienții veniți de la companii multinaționale sau mici, ba chiar încurajează cât mai multe persoane să-și facă propria afacere în domeniul transporturilor, fiindcă cu siguranță nu vor avea de pierdut. Chiar dacă lucrați într-o companie mare sau mică, treceți pe la Matei Truck Service pentru o diagnoză la camion înainte de a porni la drum !

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}