septembrie 25, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Defecţiuni la motorul camionului și opţiunile avute

Orice defecţiune apărută la camionul pe care îl conduceţi vă poate afecta cursa sau vă poate ţine pe loc până ce respectiva defecţiune este remediată. Există numeroase defecţiuni care sunt considerate minore, în funcţie de piesa care este afectată, dar există și anumite defecţiuni care sunt considerate ca fiind majore. Ei bine, atunci când vorbim de defecţiuni la motorul camionului dumneavoastră, acestea sunt de maximă importanţă. De ce? Este foarte simplu. Pentru că motorul este „inima” camionului, iar dacă motorul nu funcţionează corespunzător sau încetează să mai funcţioneze dintr-un motiv sau altul, atunci este clar că veţi avea camionul în garaj sau tras pe dreapta. Haideţi să discutăm mai în detaliu despre defecţiunile motorului și care sunt opţiunile pe care le aveţi pentru a rezolva aceste probleme.

Simptome și cauze ale defectării motorului

Dacă aveţi o problemă la motorul camionului, atunci există câteva semne care vă indică unde ar fi problema. Aceste semne includ fumul excesiv de dens ce iese din ţeava de eșapament, presiunea scăzută a uleiului, amestecarea apei cu uleiul, consumul excesiv de ulei sau uleiul care ajunge în radiator. Toate aceste indicii sunt asociate problemelor la motorul camionului dumneavoastră. Dacă discutăm despre principalele cauze care generează probleme la motor, acestea includ uzura normală după anumite perioade de timp, mentenanţă redusă sau inexistentă a motorului camionului, supraîncălzirea sau lubrifierea insuficientă.

Motorul camionului s-a defectat. Ce urmează?

Dacă aţi avut ghinionul să ajungeţi în acel punct în care motorul a cedat și refuză să mai funcţioneze, aveţi câteva opţiuni la îndemână. Prima și cea mai simplă ar fi să renunţaţi la camionul al cărui motor nu mai funcţionează și să cumpăraţi un alt camion, fie unul nou, fie unul deja folosit. O altă variantă ar fi să înlocuiţi motorul care nu mai funcţionează de la camionul pe care îl folosiţi, iar cea de-a treia opţiune se referă la repararea motorului defect. Dacă aveţi camionul actual într-o stare bună sau foarte bună de funcţionare, atunci ar trebui să vă gândiţi serios la posibilitatea de a înlocui sau de a repara motorul defect, mai degrabă decât a cumpăra un alt camion, fie el folosit sau nou. Adesea costurile generate cu achiziţionarea unui alt camion sunt mult mai mari decât cele cu repararea sau înlocuirea motorului defect ale camionului actual. Dacă analizaţi cu atenţie toate costurile care vin cu achiziţionarea unui alt camion, chiar și costurile „ascunse”, atunci cu siguranţă veţi realiza că este mult mai benefic din punct de vedere economic să reparaţi motorul defect sau să îl înlocuiţi.

Beneficiile refacerii sau înlocuirii motorului defect

Pe termen lung, repararea sau înlocuirea motorului care nu mai funcţionează este cea mai bună alegere pe care o puteţi face. Refacerea unui motor oferă o mai mică emisie de poluanţi, dar și un consum mai mic. Un alt beneficiu este reprezentat de costurile considerabil mai mici ale reparării sau înlocuirii motorului, decât costurile asociate cu achiziţia unui alt camion. Foarte adesea un motor defect are nevoie doar de mici reparaţii, iar acestea reprezintă costuri mult mai mici. Dacă este absolut necesară înlocuirea motorului, atunci apelând la un service camioane specializat veţi beneficia de cele mai bune servicii, iar motorul ce va fi montant pe camionul actual vă va asigura încă multe alte curse și mulţi kilometri parcurși.

Alegeţi un service camioane cu o reputaţie foarte bună

Motorul este esenţial pentru o bună funcţionare a camionului dumneavoastră. De aceea, dacă aţi luat decizia de a repara motorul defect sau a-l înlocui dacă este strict necesar, atunci este indicat să alegeţi o firmă specializată în service camioane care să ofere cele mai înalte standarde de calitate și garanţia că puteţi porni la drum cu încredere. O astfel de firmă specializată în reparaţii și mentenanţă camioane este Matei Truck Service din Arad. Iar repararea sau înlocuirea motorului sunt printre serviciile oferite de această firmă pentru toţi cei care au probleme cu motorul camioanelor. Dacă aţi avut ghinionul să vi se defecteze motorul atunci când vă aflaţi în cursă, puteţi apela cu încredere la cei de la Matei Truck Service pentru că aceștia dispun de un atelier mobil service camioane. Sunteţi interesat de o reparaţie sau înlocuire a motorului? Sau aveţi nevoie doar de servicii de mentenanţă pentru motorul camionului dumneavoastră? În oricare din aceste situaţii, Matei Truck Service reprezintă cea mai bună alegere.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}