noiembrie 1, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Defecțiuni mecanice frecvente la basculante

Defecțiuni mecanice frecvente la basculante

În următorul articol Matei Truck Service din Arad, vă va împărtăși câteva dintre cele mai frecvente defecțiuni.

După cum știți deja, camioanele basculante sunt unele dintre cele mai periculoase, complexe și greu de manevrat vehicule. De aceea, dacă în flota dvs. există o basculantă și știți cum să vă ocupați de ea puteți avea parte de mari profituri. Cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți de defecțiunile comune și unice care apar numai la camioanele basculante.

Defecțiunile mecanice datorate lipsei întreținerii preventive sunt una dintre principalele cauze ale accidentelor cu basculante. Acesta este motivul pentru care conducătorii auto și companiile de transport de marfă trebuie să examineze cu atenție vehiculele înainte de fiecare cursă.

Cauze comune de accidente

Cauza din spatele accidentelor de camioane variază, dar cele mai multe ar fi putut fi evitate cu întreținerea corespunzătoare sau prin practicarea siguranței rutiere. Cele mai frecvente cauze ale acestor incidente includ:

Nerespectarea condițiilor de menținere a camionului și a componentelor acestuia

Capacitate neadecvată

Conducători cu permis necorespunzător

Neverificarea performanțelor și siguranței camionului

Nerespectarea orelor de condus ale angajaților

O problemă mecanică poate apărea cu puțin înainte sau fără avertisment și de aceea inspecțiile sunt atât de importante. Un șofer poate să nu știe că frânele camionului nu funcționează normal sau că luminile din spate nu se aprind, dar o inspecție înainte și după călătorie ar evidenția aceste probleme și pericolele la care sunt supuși șoferii dacă camionul prezintă defecțiuni.

În cadrul principalelor defecțiuni găsim:

Defecțiuni ale anvelopelor

Atunci când presiunea anvelopelor nu este cea recomandată, indiferent dacă sunt prea umflate sau dezumflate, acestea se pot uza sau deteriora complet. O anvelopă uzată sau deteriorată poate exploda atunci când un șofer conduce basculanta pe șosea sau într-o zonă de lucru. Acest lucru ar duce la pierderea controlului asupra vehiculului.

Uzarea și deteriorarea anvelopelor și pierderea presiunii sunt principalii indicatori ai unor pneuri ce pot pune în pericol conducătorul auto.

Defecțiuni ale luminilor

Când farurile, stopurile laterale sau de pe spate ale unei basculante sunt arse sau murdare, este posibil ca alți șoferi să nu poată vedea întregul vehicul. Accidentele pot fi evitate dacă sistemul de iluminare și reflectoarele vehiculului sunt funcționale.

Rețineți că folosirea luminilor în condiții de vizibilitate redusă, cum ar fi ceață, fum sau ploi abundente și nu numai, este obligatorie.

Defecțiuni ale tobei

Un șofer de camion trebuie să se asigure că echipamentul de cuplare sau toba basculantei sunt în stare bună, ansamblul de aterizare nu este deteriorat, furtunurile de aer și cablurile electrice sunt conectate, axele sunt echilibrate și cârligele sunt bine fixate înainte de fiecare cursă.

Defecțiunile din această zonă a basculantei ar putea duce la pierderea încărcăturii, sau mult mai rău, la răsturnarea vehiculului.

Defecțiuni ale sistemului de frânare

Frânele sunt una dintre cele mai importante componente ale fiecărui vehicul. Și când nu mai funcționează, rezultatele pot fi dezastruoase.

Spre deosebire de o mașină, o basculantă cu sau fără încărcătură are o greutate brută mai mare de 4.000 de kilograme. Când transportați cantități mari de marfă, este nevoie de mai multă putere de frânare pentru a opri vehiculul. Tipurile de frâne pe basculante sunt complet diferite de cele ale unei mașini obișnuite, iar modul în care acestea trebuie manevrate este complet diferit.

Unele dintre problemele comune care contribuie la defecțiuni ale sistemului de frânare includ:

– supraîncălzirea frânelor

– anvelope prea uzate

– plăcuțe de frână / pantofi de frână uzați

– întreținerea necorespunzătoare a camionului

Prin urmare, pentru a evita astfel de defecțiuni, vă recomandăm să apelați la cel mai bun service de camioane din Arad pentru inspecții periodice.

Specialiștii Matei Truck Service pot aborda toată gama de lucrări mecanice și electrice, pot face chiar și diagnosticări și depanări în trafic.

De îndată ce suntem contactați vă punem la dispoziție un plan individualizat de intervenţie, cu seriozitate, cu eficienţă, cu preţuri onorabile şi avantajoase, cu contracte flexibile.

Noi aducem pe piața de reparații camioane din Arad prospeţime, forţă, entuziasm, rigoare şi adaptare activă la noutate, cerinţe şi tehnologie.

Vă garantăm reparații de cea mai bună calitate, fiindcă acest domeniu nu mai este de foarte mult timp un secret pentru noi. Și asta nu e tot. Executăm și reparații tir în Arad și reparații clime camioane în Arad.

Facem tot felul de reparații mecanice și electrice pentru satisfacerea clienților noștri. Contactați-ne, nu veți regreta!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}