noiembrie 1, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Diferențe între întreținerea corectivă și preventivă pentru camioane

În următorul articol, Matei Truck Service din Arad vă va spune care sunt diferențele între întreținerea corectivă și preventivă pentru camioane.

Dacă unul dintre camioanele dvs. se defectează, profitul va scădea. Pentru a evita acest tip de problemă, toți managerii flotei de camioane trebuie să se asigure că vehiculele lor sunt întreținute corespunzător. În acest fel, vor împiedica lipsa de inactivitate a unui camion. Dar ce se întâmplă când camionul este în activitate și nu aveți nicio idee când a fost efectuată ultima întreținere? În funcție de starea camionului, va trebui să fie supus unei întrețineri corective sau preventive.

Întreținere preventivă la camion

Întreținerea preventivă reprezintă orice întreținere care este proiectată pentru a menține starea perfectă a camionului și pentru a preveni defecțiunile. O schimbare a uleiului, o curățare sau o inspecție sunt câteva exemple despre ceea ce se face în timpul întreținerii de acest tip.

În plus, acest tip de întreținere este cel mai bun mod de a menține un camion în stare bună. Prin efectuarea cu regularitate a întreținerii preventive, durata de viață a camionului poate fi extinsă considerabil, iar numărul de defecțiuni mecanice majore care apar în mod obișnuit poate fi redus.

Un program de succes de întreținere preventivă depinde de cooperarea tuturor părților implicate. Managerii trebuie să se bazeze pe cunoștințele, ideile și contribuțiile întregului personal de întreținere.

În continuare, vom menționa alte avantaje importante atunci când se implementează un program de întreținere preventivă:

– Crește timpul de funcționare a camionului

– Se evită deteriorarea gravă a vehiculului

– Numărul de reparații scade

– Se îmbunătățește experiența utilizatorului

– Datorită software-ului, șoferii vor putea identifica erorile posibile

– Se îmbunătățesc condițiile de siguranță și de calitate

Întreținerea corectivă la TIR

Întreținerea corectivă reprezintă orice întreținere efectuată pentru buna funcționare a camionului. Acest tip de întreținere se efectuează atunci când camionul are multe probleme sau nu mai funcționează. În unele cazuri, este imposibil să se prevadă sau să se prevină o defecțiune, astfel că acest tip de întreținere este singura opțiune.

Există multe motive pentru care puteți ajunge la un service pentru reparații camioane în Arad, pentru a beneficia de întreținere corectivă. De exemplu, camionul dvs. poate să fi fost implicat într-un accident și să devină nemanevrabil sau să se oprească în mijlocul drumului din cauza lipsei unui plan de întreținere preventivă.

Procesul de întreținere corectivă începe cu un diagnostic pentru a determina motivul producerii defecțiunii. Acest proces poate include:

O inspecție fizică

Utilizarea unui calculator de diagnosticare pentru evaluarea sistemului

Întrebări puse șoferilor

Este important să determinați ce a cauzat problema pentru a lua măsurile adecvate și pentru a fi conștienți de defecțiunile multiplelor componente sau ale sistemului care au putut avea loc simultan.

Merită menționat faptul că întreținerea corectivă este de obicei mult mai costisitoare decât întreținerea preventivă, deoarece ar putea fi necesară înlocuirea anumitor părți ale vehiculului, deoarece acestea pot fi deteriorate.

Diferența între întreținerea corectivă și preventivă la camioane

Efectuarea întreținerii preventivă nu numai că vă poate ajuta să economisiți timp și bani, dar și să creșteți considerabil valoarea camioanelor. Această schimbare de proces poate părea dificilă și lentă, însă există multe instrumente și soluții care vă pot ajuta.

De exemplu, utilizarea unui software pentru detectarea eventualelor defecțiuni va simplifica complet acest proces, deoarece vă permite să programați întreținerea în funcție de timp sau de utilizare și să primiți alarme automate atunci când urmează a fi efectuate astfel de revizii. De acolo, puteți merge cu camionul la cel mai apropiat atelier pentru a beneficia de cele mai bune reparații de camioane. Astfel de instrumente vă permit să vă dați seama câți bani cheltuiți pe echipamente, piese și reparații.

De asemenea, pentru întreținerea preventivă puteți apela la serviciile celui mai bun service de camioane din Arad. Specialiștii noștri vor interveni rapid cu atelierul mobil pentru a diagnostica și depana în trafic.

Datorită experienței vaste în domeniul reparațiilor de camioane, aceștia au capacitatea de a analiza rapid situația și de a vă oferi un răspuns avizat.

De asemenea, vor putea interveni în cazul unor reparații tir în Arad sau unor reparații clime tir sau clime camion în Arad.

Oferim o gamă variată de servicii, la cele mai bune prețuri, de cea mai bună calitate. Vă așteptăm să ne contactați pentru a vă convinge de calitatea serviciilor noastre.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}