august 22, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ghid de achiziționare a unui camion second hand

Ghid de achiziționare a unui camion second hand

Achiziționarea unui camion second hand este o modalitate inteligentă astfel încât deținătorii de afaceri să economisească bani la începutul unei afaceri. În timp ce modelele mai noi sunt bune pentru kilometrajul mic și uzura scăzută, ele poartă povara unui preț mult prea mare.

Camionul este cea mai importantă investiție pe care o veți face în afacerea dumneavoastră, așa că este recomandat să vă îndreptați către un dealer de camioane cu câteva lucruri în minte înainte de a face achiziția. Iată cum să cumpărați un camion bun care să nu vă determine să scoateți prea mulți bani din buzunar sau să se strice pe drum.

Cum și de unde să începeți

Nu are rost să ne contrazicem asupra companiilor care produc cele mai bune camioane, așa că în timp ce brandul ține de dumneavoastră, iată câteva sfaturi:

  • Alegerea unuia dintre cele mai populare branduri cum sunt Mercedes, Volvo, Man, Daf, Iveco sau Steyr va face mai ușoară pentru dumneavoastră întreținerea, întrucât inevitabil o să fie piese de schimbat și aparținând unor branduri mai populare sunt implicit mai ușor de găsit și mai ieftin.
  • Consultați recenziile online ale camioanelor înainte de a face achiziția. Cu sigurnață încă există nenumărate forumuri sau mai nou grupuri de Facebook pe care le puteți consulta pentru a vedea părerile actualilor deținători a anumitor modele de camioane.
  • Consultați-vă cu service-ul dumneavoastră local de camioane. Matei Truck Service este un altfel de service, unul deschis la discuții și gata să vă ajute cu sfaturi pentru a face alegerea potrivită.

Inspectarea unui camion second hand

Achiziționarea unui camion second hand fără verificare este ca și achiziționarea unei case fără să fi intrat vreodată înăuntrul acesteia. Când ați găsit un camion care să vă facă cu ochiul, veți dori să vă folosiți toate simțurile în timpul unui test drive pentru a vă asigura că se află într-o condiție bună și îndeplinește toate nevoile dumneavoastră pentru spațiu și confort.

Verificați kilometrajul pentru a vă asigura că acesta se potrivește cu vârsta vehiculului și că pare plauzibil. Observați cum se comportă camionul pe diverse tipuri de teren. Verificați luminile, instalația electrică, orice coroziune și pierdere a lichidului de frână. De asemenea un aspect iarăși foarte important este să nu uitați să verificați uleiul. Pe lângă urmărirea propriilor instinct nu este o idee rea nici verificarea mașinii într-un service de camioane autorizat sau o reprezentanță.

Verificați cu vânzătorul următoarele aspecte:

Istoricul camionului. Întrebați vânzătorul pentru ce a fost folosit, cum a fost achiziționat și care este motivul pentru care se vinde.

Cea mai recentă revizie. Vânzătorul ar trebui să fie dispus să vă pună la dispoziție actele cu cea mai recentă revizie făcută, astfel încât să știți de când nu s-a mai făcut și dacă trebuie realizată în curând.

Înregistrări de accidente. Vânzătorul ar trebui să vă spună sincer dacă acest camion a trecut sau nu prin accidente și ce anume s-a schimbat la el în cazul în care a trecut prin așa ceva. Aceste lucruri vă vor ajuta și pentru anticiparea eventualelor problem din viitor.

Garanții de dealer. Chiar dacă nu există garanții din fabric pentru camionul tău folosit, un dealer s-ar putea să fie dispus să ofere o garanție separată pentru o anumită perioadă de timp sau pentru un anumit număr de kilometric.

Preț și achiziție

Dacă aceasta este prima dată când achiziționați un camion folosit, este tentant să cumpărați cel mai ieftin camion pe care vi-l puteți permite, însă gândiți-vă încă o dată înainte de a face acest lucru. Ca și deținător de afacere, longevitatea afacerii tale și a carierei tale depinde de abilitatea dumneavoastră de a face alegeri care să fie în avantajul afacerii prim dată. Evaluați-vă bugetul prima dată și achiziționați un camion bazându-vă pe el. Cât de mulț vă puteți permite să investiți în fiecare lună și totuși să faceți destul profit încât să vă plătiți adecvat și să vă păstrați afacerea în ascensiune?

Ați găsit camionul perfect, v-ați asigurat finanțarea, ați semnat hârtiile și cheile se află în mâinile dumneavoastră. Felicitări ! Acum, adevărata muncă începe: conducerea afacerii și menținerea camionului. După ce ați achiziționat camionul folosit, dacă totul merge corespunzător, ar trebui să vă îndreptați către service-ul local de camioane pentru a verifica încă o dată vehiculul și a-l păstra într-o formă excelentă.

Matei Truck Service vă stă la dispoziție cu reparații mecanice, reparații electrice, tester diagnoză, dar și reparații la sistemul de climatizare pentru camion, așa că sunteți acoperiți.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}