octombrie 17, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Importanța aerului condiționat pentru cabinele camionului

Aerul condiționat este un element fundamental în camioane și în alte vehicule utilizate pentru transportul încărcăturilor pe perioade lungi de timp. Nu mai vorbim doar despre o problemă legată de confortul în cabină, ci și despre o funcție importantă în ceea ce privește siguranța rutieră.

Conducerea pe distanțe lungi în condiții necorespunzătoare, cum ar fi temperaturile ridicate de vară, fără a avea aer condiționat, poate afecta în mod direct concentrarea șoferului, poate intensifica oboseală.

Desigur, de asemenea, este vorba despre un factor cheie în cazul vehiculelor utilitare. Totodată, este extrem de important în cazul celor folosite pentru transportul de marfă dintr-un loc în altul pe distanțe lungi. În aceste cazuri este deosebit de important ca șoferii să aibă parte de tot confortul în cabină. Prin urmare, aerul condiționat este foarte important, fiindcă evită apariția prematură a stării de somnolență sau epuizare a șoferului.

Sfaturi care trebuie reținute înainte de a face o lungă călătorie cu camionul

– În primul rând, în special în timpul celor mai călduroase luni ale anului, este esențial să verificați buna funcționare a sistemului de aer condiționat din cabina camionului.

– Desigur, ar trebui să verificați întotdeauna nivelurile de ulei și ale lichidului de răcire, precum și presiunea roților înainte de a porni la drum și conduce sute de kilometri.

– Este important să vă odihniți bine și să vă hidratați în timp ce conduceți. Un minim de opt ore de odihnă cu o noapte înainte de plecare și o sticlă de apă mereu la îndemână pe parcursul cursei, reprezintă doi factori cheie pentru ca șoferul să fie activ și concentrat pe toată durata călătoriei.

– Atât în ​​timpul verii, cât și în timpul iernii, aerul condiționat al cabinei ar trebui să fie între 22 și 23 de grade. Este cea mai potrivită temperatură pentru a vă bucura de un mediu confortabil și pentru a evita apariția stării de somnolență.

Întreținerea echipamentelor de aer condiționat pentru camioane

Am văzut deja cât de important este un element precum aerul condiționat în camioane și în vehiculele de marfă. În cele ce urmează vă vom dezvălui mai mulți factori cheie în ceea ce privește întreținerea acestuia. Această serie de sfaturi vă poate ajuta să evitați problemele  neașteptate în viitor.

– În timpul lunilor de vară, este indicat să circulați timp de câteva minute, cu ferestrele deschise înainte de a porni aerul condiționat din cabină, în special atunci când vehiculul a fost parcat la soare pentru o perioadă lungă de timp. Se recomandă ca temperatura exterioară să scadă înainte ca aparatul de climatizare al camionului să perceapă căldură excesivă. În acest fel, veți evita cheltuielile inutile și veți contribui la funcționarea corespunzătoare a aparatului de aer condiționat.

– Indiferent de temperatura exterioară, este important să păstrați vehiculul la o temperatură constantă. După cum am mai spus, un climat de 22 până la 23 de grade este ideal pentru cabina camionului. Astfel se evită consumul excesiv în momentul activării aerului fără a afecta confortul celor din cabină.

– În momentul în care în cabină începe să miroasă neobișnuit când porniți aerul, trebuie să ne contactați. Vom interveni cu atelierul nostru mobil pentru a verifica starea sa. Este posibil ca aceasta să se datoreze intrării unui element ciudat în circuit, ceea ce ar putea duce la distrugerea acestuia, provocând o defecțiune mult mai gravă.

Efectuăm cele mai bune reparații clime camioane în Arad, dar și clime tir în Arad. Vă oferim servicii de la calitate la prețuri avantajoase.

– În cele din urmă, sfatul nostru este să faceți revizii periodice ale stării sistemului de aer condiționat. În felul acesta veți evita probleme majore. De asemenea, este deosebit de important să ne rugați să verificăm filtrele pentru a ne asigura de starea bună a tuturor componentelor vehiculului și, dacă este necesar, pentru a efectua înlocuirea acestora.

Matei Truck Service Arad este format dintr-o echipă de profesioniști capabili să efectueze rapid și eficient reparații mecanice și electrice. Ne place ceea ce facem, suntem buni la ceea ce facem.

Nu există problemă electrică sau mecanică pe care să nu o putem rezolva. Prin urmare, nu ezitați să ne contactați. Vă vom rezolva orice problemă legată de camionul pe care îl conduceți. În scurt timp orice componentă a camionului va funcționa în mod corespunzător.

Drum bun vă dorim!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}