octombrie 25, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Importanța amortizoarelor pentru camioanele grele

Amortizoarele sunt, fără îndoială, unul dintre cele mai importante elemente ale camioanelor și altor vehicule de marfă, deoarece nu numai că le permit să circule pe drumuri diferite, ci fac posibilă conducerea lor.

De aceea, în cazul acestui tip de vehicul, întreținerea acestora este deosebit de importantă, deoarece este un factor cheie în ceea ce privește siguranța.

Cel mai potrivit tip de amortizor pentru fiecare tip de vehicul greu este determinat pe baza nivelului obișnuit al încărcăturii și a tipurilor de drumuri pe care circulă.

Tipuri de amortizoare în cazul camioanelor și vehiculelor grele

Camioanele au de obicei două tipuri diferite de suspensii

– Suspensie pneumatică: Este cea mai utilizată în prezent de către camioane, datorită confortului și stabilității sale în ceea ce privește circulația vehiculelor. În acest caz, arcurile care integrează sistemul de amortizare sunt capabile să se adapteze mai bine la stilul de conducere și la imperfecțiunile drumului decât arcurile tradiționale din oțel.

– Suspensie mecanică: Suspensia mecanică se bazează pe arcuri formate din lame de oțel călit cu un grad ridicat de rezistență la îndoire. Amortizarea are loc datorită forței de frecare care se produce între ele. De obicei suspensiile mecanice se găsesc pe roțile din față ale unor camioane.

Deși suspensia pneumatică este mai confortabilă și mai sigură și, în general, mai avansată, are și unele dezavantaje în comparație cu cea mecanică. De exemplu, prețul și întreținerea acesteia, care tind să fie oarecum mai scumpe.

Cu toate acestea, avantajele sunt mult mai numeroase și mai importante. Începând cu confortul și sănătatea șoferului, mai ales dacă vorbim despre șoferii care fac curse lungi. Un bun sistem de suspensie pneumatic poate preveni leziunile spatelui și chiar leziunile spinale pe termen lung.

Întreținerea amortizoarelor pentru camioane grele

Când vorbim despre un element atât de important în ceea ce privește siguranța unui vehicul, trebuie subliniată importanța acordării unei atenții speciale întreținerii sale.

Este deosebit de important să aveți toate reviziile făcute. Trebuie să fiți la zi cu ele. Ele trebuie făcute period, mai ales în cazul camioanelor care de obicei fac curse lungi.

În ceea ce privește celelalte măsuri de precauție care trebuie îndeplinite, va fi suficient să încercați să conduceți preventiv, pentru a nu întâmpina probleme. De asemenea, nu trebuie sub nicio formă să bruscați camionul în timp ce conduceți.

În plus, va fi bine să încercați să circulați pe drumuri care oferă condiții bune de trafic.  Încercați să evitați drumurile neasfaltate. Acestea vă pot afecta destul de rău amortizoarele.

Nu uitați să faceți revizii frecvente și să aveți grijă de buna funcționare a camionului vostru. Acesta vă va mulțumi.

Cât de des trebuie să schimbați amortizoarele camionului vostru?

Când vorbim de vehicule grele există mai multe variabile diferite, care pot afecta lungimea sistemului de suspensie. Vorbim, de exemplu, de numărul de kilometri, de orele parcurse pe drum, de nivelul de sarcini normale, calitatea drumurilor sau chiar stilul de conducere.

Prin urmare, este imposibil de precizat cât de des trebuie să schimbați amortizoarele. De aceea insistăm atât de mult asupra importanței reviziilor frecvente ale vehiculului. Dacă veți face revizii frecvente vă veți asigura că toate componentele majore sunt în stare bună de funcționare. De asemenea, veți ști dacă este necesar să schimbați vreo piesă sau nu.

Și, desigur, de fiecare dată când are loc un accident minor, care ar putea afecta negativ sistemul de amortizare a vehiculului, acesta trebuie să fie supus unei inspecții cât mai curând posibil. Așa cum se spune în aceste cazuri, prevenirea este mai eficientă decât soluționarea problemelor. În plus, vă va permite să circulați pe termen nelimitat, deoarece vehiculul nu va prezenta niciun prejudiciu notabil.

În cazul în aveți probleme cu camionul, contactați-ne. Vom interveni rapid, cu atelierul mobil pentru camioane din Arad dotat cu echipament de ultimă generație.

În plus, experții noștri vor verifica camionul și în cel mai scurt timp vă vor oferi un răspuns. Suntem cel mai bun service de reparații camioane din Arad. Suntem buni, dar ne și place foarte mult ceea ce facem.

Prin urmare, indiferent de problema cu care se confruntă camionul vostru, de îndată ce acesta va intra pe mâna noastră, vom face tot ce ne stă în putință pentru a soluționa problema. Camionul vostru nu vă va mai da dureri de cap o perioadă lungă de timp.

Așadar, rețineți! Matei Truck Service oferă cele mai bune servicii de reparații tir în Arad, reparații clime camioane în Arad etc.

Contactați-ne, nu veți regreta!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}