iulie 24, 2018
Matei Ioan
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Importanța întreținerii preventive a camioanelor

Dacă ați cumpărat deja un camion, ar trebui să știți ce puteți face împotriva costurilor neașteptate dacă nu efectuați periodic întreținerea preventivă. Fiind un bun manager de flotă sau șofer de camioane, unul dintre obiectivele dvs. principale este reducerea oricărui tip de costuri neprevăzute.

De exemplu, transportul mărfurilor, manipularea și frânarea, modul de conducere a camionului, printre altele, afectează utilitatea camionul dvs., într-un fel sau altul. Pentru a reduce aceste cheltuieli suplimentare, trebuie să aplicați o întreținere preventivă de calitate și programată.

În acest articol vom evidenția importanța întreținerii preventive și momentele cruciale ale acestui proces constant.

Importanța programului de întreținere preventivă

Pregătirea preventivă înseamnă, în principiu, efectuarea de inspecții și reparații regulate pentru a evita problemele cu camioanele. Aceste revizii se bazează pe vechimea vehiculului, combustibil, kilometraj, motor și includ acțiuni precum lubrifierea, reglarea, curățarea etc.

Dacă nu se efectuează conform unui program, consecințele sunt o reducere a duratei de viață utilă a vehiculului și un risc crescut de accidente.

Cauze

Defecțiunile mecanice sunt adesea cea mai frecventă cauză a accidentelor de circulație și, în cele mai multe cazuri, provin din deficiențe de întreținere, cele mai frecvente fiind:

-Frânele nereglate sau pătate cu ulei

-Anvelope umflate prost

-Bujii instalate incorect

-Volan neîntreținut etc.

Lista de verificare pentru întreținerea preventivă

În timpul serviciului de întreținere preventivă, toate acestea trebuie abordate:

– Schimbarea uleiului și filtrul motorului

– Lichid de transmisie sau sistem de alimentare cu combustibil

– Sistemul de răcire

– Suportul pentru motor și transmisie

– Curea de transmisie sau articulații omocinetice

– Curele si furtune

– Componente ale sistemului electric

– Sistemul de frânare

– Sistemul de direcție și suspensie

– Anvelope

– Sistemul de evacuare

– Șasiu

– Luminile exterioare și interioare

– Lunetă și oglinzi

– Sistemul de ștergere

– Claxon

– Centurile și scaunele de siguranță

– Scurgeri de lichid

Ce ar trebui să controleze șoferul?

Pentru a evita reparațiile neașteptate, trebuie să țineți cont de întreținerea și controlul elementelor de siguranță și de conducere: frâne, anvelope, direcție și defecțiuni de aprindere sunt doar câteva exemple.

Dumneavoastră, ca șofer, sunteți responsabil pentru inspectarea vehiculului și trebuie să o faceți înainte, în timpul și după o călătorie pentru a detecta eventualele probleme. Pentru a face acest lucru corect, trebuie să fiți pregătit pentru procedurile de inspecție. Principalele componente pe care trebuie să le revizuiți întotdeauna sunt următoarele:

Ulei

Schimbarea uleiului este un lucru pe care nu trebuie niciodată să-l omiteți dacă doriți ca vehiculul dvs. să fie în stare foarte bună pentru o perioadă lungă de timp. Schimbarea de ulei ar trebui să o faceți în mod regulat. În funcție de producător, schimbarea de ulei se face la anumite perioade de timp. De asemenea, vă recomandăm să schimbați filtrul de fiecare dată când schimbați uleiul.

Transmisie și partea din spate

Când se conduce o mașină normală, este recomandabil să se schimbe uleiul și filtrul de transmisie la fiecare 60 000 de km. În cazul camioanelor, km trebuie reduși la jumătate, adică la fiecare 30 000 km.

Anvelope

Marfa pe care o transportați în camionul dvs. îl face să devină mai greu. Din acest motiv, șansele de a avea o presiune mai scăzută a aerului în anvelope cresc. Acest lucru va face ca:

-Anvelopele să se uzeze mai repede din cauza căldurii

-Presiunea scăzută din pneuri să afecteze stabilitatea vehiculului pe șosea.

Deci, cum ar trebui să rezolvați aceste probleme? Verificați frecvent (în fiecare săptămână) presiunea în anvelope a camioanelor de transport de marfă și creșteți ușor presiunea în pneuri potrivit recomandărilor.

Un alt aspect important al anvelopelor este uzura uniformă. Veți obține acest lucru prin rotirea poziției anvelopei la fiecare 3.000 de kilometri, astfel încât mecanismele să funcționeze mai eficient, deoarece puteți detecta cu ușurință anomalii.

Lichidul de răcire al motorului

Un șofer de camion verifică mereu totul mult mai des decât șoferul unui autoturism. Lichidul de răcire nu face excepție. Schimbarea lichidului de răcire se face de obicei la fiecare 2 ani.

Componente de suspensie și amortizoare

Fiind mai grele, amortizoarele și componentele suspensiei se uzează mai repede decât în ​​mod obișnuit și fac manipularea mai periculoasă. De aceea, serviciile de întreținere sunt esențiale pentru camioane.

Listă de inspecții înainte și după o călătorie

Verificați toate luminile și semnalele: Acestea includ pozițiile, farurile, semnalizările etc.

– Verificați suprafața de rulare a anvelopei.

– Verificați eventualele scurgeri de ulei. Acestea pot apărea în zona motorului, a transmisiei etc.

– Verificați sistemul de aerisire pentru scurgeri.

– Asigurați-vă că lumina ABS a funcției de remorcă este corectă.

– Verificați dacă nivelurile de ulei și lichid de răcire sunt adecvate.

– Verificați crăpăturile parbrizului.

– Examinați saboții de frână.

– Verificați furtunurile de aer.

Pentru a realiza o întreținere preventivă corespunzătoare a camionului dvs. vă sfătuim să ne contactați. Vă oferim cel mai bun truck service din Arad. Specialiștii noștri vă pun la dispoziție un service camioane Arad performant.

Echipamentul specializat de diagnosticare de la bordul atelierului mobil ne permite să inspectăm motoarele și generatoarele la fața locului, dându-vă posibilitatea să luați decizii rapide de rulare / reparație / înlocuire. Acest lucru poate reduce timpii de truck service cu până la 50%.

De asemenea, noi vă putem oferi la orice oră reparații camioane în Arad și pe o rază de 100 km în jurului orașului, dar și reparații remorci camioane în Arad.

Datorită Matei Truck Service călătoriți mereu fără grijă!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}